به گزارش خبرگزاری حوزه از مشهد، آیتالله سید احمد علمالهدی در دیدار با اعضای شورای عالی استانها که در دفتر نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: امروزی که ما در خدمت شما هستیم هرکدام از شما یک چهره گویایی از فضیلت، رادمردی، شهامت و انقلابی بودن یک قطعهای از این کشور را دارا هستید، امیدوارم خداوند متعال توفیق خدمت به مردم را بهتمامی شما بزرگواران عنایت بفرماید و خدمات شما، افتخار زندگی مادی دنیا و نیز ذخیره آخرت شما شود.
وی با اشاره به جایگاه شوراها در سوره مبارکه آلعمران و سوره شورا، افزود: خداوند متعال در سوره آلعمران، مسئله مشورت پیامبر(ص) با مردم را ملاک رحمت ایشان معرفی و بیان میکنند که پیامبر(ص) بایستی با شخصیت مهربان و رحمان خود در بینش مردم جلوه کند که مظهر این مهربانی نیز مشاوره با مردم معرفی میشود.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی، با بیان اینکه خداوند متعال یکی از عوامل و معیارهای همزیستی اسلامی را «شورا» معرفی میکند، ادامه داد: در سوره مبارکه شورا خداوند به نحوه همزیستی مسلمانان در کنار یکدیگر اشاره میکند که چگونه باید در مقابل تهدیدهای دشمنان به یکدیگر کمک کنند و متحد باشند، بنابراین شوراها ابزاری برای نشان دادن چهره مهربان جریان حاکمیت در نظام و جامعه اسلامی و دوم نشان دادن معیار و ملاک همزیستی مسلمانان با یکدیگر است که در قانون اساسی نیز بهطور دقیق به این دو خصوصیت شورا اشاره شده است.
وظیفه شورا تنها نظارت بر عملکرد شهرداری نیست
وی با بیان اینکه تنها وظیفه شورا نظارت بر عملکرد و مدیریت شهرداری نیست، خاطرنشان کرد: شما دقت داشته باشید که مردم در روستا، شهر و استان با چه تلاشی برای خود نماینده انتخاب میکنند تا جریان زندگی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه را بر اساس اصول انقلاب و ولایت مدیریت کند، در حالیکه عمده نظارت شورای شهر بر جریان مدیریت شهری است.
آیتالله علمالهدی ادامه داد: اینکه شما میفرمایید شوراها مظلوم هستند، بله درست است، شوراها واقعاً مظلوم هستند اما ریشه این مظلومیت در خود عملکرد شوراها قرار دارد زیرا شما نسبت به حوزه مسئولیتی خود واقف نیستید و عمل نمیکنید، شوراها باید بر جریان فرهنگی و سیاسی شهر نظارت و مدیریت کند.
وی با بیان اینکه وقتی شورا موقعیت خود را اینچنین محدود کند، متأسفانه دولت و مجلس نیز با همین رویکرد به شوراها نگاه خواهند کرد، تأکید کرد: متأسفانه امروز در محیط شهری انواع ناهنجاریهای اجتماعی و فرهنگی دیده میشود که اعضای شورا در هیچکدام آنها دخالت نمیکنند، بنابراین نمیتوان توقع داشت که دولت و مجلس برای شورا بیایند عظمت و قدرت بیشتری تعیین کنند.
نظام شورایی عامل تحقق مردم سالاری دینی در کشور
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: نخستین اقدام شما بهعنوان مجمع نمایندگان تمام شوراهای کشور پیگیری جدی وظایف و امتیازات خود بر اساس قانون اساسی و بند شورا است و دوم ایستادگی بر اهداف و حقوق خودتان میباشد، طبیعی است این ایستادگی، عرصه اقتدار شورا را گسترش میدهد.
وی با بیان اینکه شورا نظام شورایی عامل تحقق حاکمیت مردم سالاری دینی در کشور است، ابراز کرد: حکومت بهوسیله شورا از چهره استبداد و تحکم خارج میشود و اگر منویات شورا در جامعه پیاده نشود، کشور به همان حالت استبدادی خود برمیگردد.
آیتالله علمالهدی، با تأکید بر حفظ هماهنگی و همبستگی بین اعضای شورا عنوان کرد: از هرگونه اختلاف و چنددستگی در شورا پرهیز کنید و با اخلاص برای رضایت خداوند متعال مشغول خدمت کردن به مردم شوید که بالاترین عبادت همین خدمت به مردم است.
انتهای پیام. /
نظر شما