به گزارش خبرگزاری حوزه، نخستین جلسه از سیزدهمین دوره کرسیهای آزاداندیشی با عنوان «وفاق ملّی؛ پیشران گام دوم انقلاب اسلامی» به همت مجمع هماهنگی پیروان امام و رهبری استان قم و اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر، در دانشگاه طلوع مهر قم به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
این نشست به بحث و تبادل نظر پیرامون موضوع وحدت و انسجام ملی بهعنوان یکی از ارکان پیشرفت کشور اختصاص داشت.
حجتالاسلام والمسلمین علی بنایی، در آغاز این سلسله از نشستها با اشاره به اهمیت و اهداف برگزاری این کرسیها گفت: کرسیهای آزاداندیشی که از سال ۱۳۹۵ و با محوریت و ارائه حجتالاسلام والمسلمین مهاجرنیا آغاز شده است، با هدف تبیین و بازخوانی مفاهیم اساسی انقلاب اسلامی و ایجاد بستری مناسب برای ایجاد وحدت و وفاق میان مسئولان، اندیشمندان و مردم، تاکنون بهصورت مستمر برگزار شده است و این رویکرد مثبت وسازنده همچنان ادامه دارد.
رئیس دانشگاه طلوع مهر افزود: این تلاش علمی فاخر، جلوهای از جهاد تبیین است که از قم، خاستگاه انقلاب اسلامی و مرکز بزرگترین حوزههای علمی و معارفی جهان اسلام برمیخیزد. آنچه این حرکت را متمایز میکند، اصالت در محتوا و نحوه ارائه آن است که در نوع خود بینظیر به شمار میرود.
موسس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر سپس گفت: در آغاز این سلسله از مباحث تذکر سه موضوع ضروری است:
۱. وفاق ملی یکی از اصول بنیادین و شعاری اصیل و بیبدیل انقلاب اسلامی است که از آغاز انقلاب همانند روح در کالبد آن جاری بوده است. این شعار به هیچوجه تحت هیچ شرایطی، قابل مصادره توسط اشخاص یا جناحهای سیاسی نیست. اهمیت وفاق ملی روزبهروز آشکارتر میشود و فقدان آن پیامدهای غیرقابل تصوری به همراه دارد که موجب نگرانی دوستداران انقلاب اسلامی است.
۲.با توجه به شرایط خاص کشور، درک اهمیت فوقالعاده وفاق ملی و تلاش برای تحقق آن ضرورتی انکارناپذیر است. اگر ما برای ایجاد وحدت و انسجام گام برنداریم، عملکرد منفعلانه و منفی ما به سود چه کسی خواهد بود؟ دشمنان انقلاب اسلامی با بهرهگیری از ابزارهای تبلیغاتی، رسانهای و فضای مجازی بر ناکارآمدی نظام، ترس از آینده، فرار مغزها و اختلاف میان مردم و دستگاههای اجرایی دامن میزنند. این تلاشها در نهایت به پراکندن بذر نفرت و کینه منجر میشود. تقویت فضای فرهنگی کشور و ایجاد امید در دل جوانان، سرمایهگذاری پرباری برای وحدت ملی و افزایش سرمایه اجتماعی کشور خواهد بود.
۳.حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) در خطبه ۱۲۷ نهجالبلاغه میفرمایند: «أَلَا مَنْ دَعَا إِلَی هَذَا الشِّعَارِ فَاقْتُلُوهُ، وَ لَوْ کَانَ تَحْتَ عِمَامَتِی هَذِهِ. / به هوش باشید! هر کس به شعار تفرقهانگیز خوارج فراخواند، به قتل رسانید، حتی اگر زیر عمامه این پنهان شده باشد». این فرمایش حضرت نشان میدهد که جریان تفرقهافکن ممکن است آنقدر خود را به امام و جایگاه امامت نزدیک کند که مردم به اشتباه تصور کنند این منادیان اختلاف از امتیاز تقرب به امام بهرهمندند. امام علی (ع) با این سخن، بصیرتبخشی میکنند و هشدار میدهند که مبادا با سادهانگاری، آب به آسیاب دشمن بریزیم. این درس بزرگ، برای شرایط امروز ما نیز عبرتآموز است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد
وی با بیان اینکه وفاق ملّی یکی از اصول بنیادین انقلاب اسلامی و مفهومی ریشهدار در قرآن و آموزههای دینی است، اظهار داشت: شعارهای محوری انقلاب اسلامی نظیر «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» و «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» نشاندهندۀ اهمیت اتحاد وانسجام ملی است. تجربه پیروزی انقلاب اسلامی در ایران وهمچنین موفقیتها و پیروزیها در دوران دفاع مقدس بهخوبی گویای این واقعیت است که وحدت کلمه و وفاق ملی، عامل اصلی پیروزیها و دستاوردهای ملت ایران بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین بنایی با اشاره به نقش وفاق ملّی در افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، تأکید کرد: وفاق ملی یکی از مهمترین ارکان استحکام نظام جمهوری اسلامی است که تأثیر عمیقی بر تقویت روحیه ملی و مقابله با تهدیدات داخلی و خارجی دارد. در شرایطی که دشمنان انقلاب اسلامی با بهرهگیری از ابزارهای فرهنگی و رسانهای، بهدنبال ایجاد تفرقه، القای ناامیدی و بیاعتمادی در میان مردم و مسئولان هستند، وحدت ملی میتواند بهعنوان یک سرمایه پایدار، امید و دلگرمی را در جامعه احیا کند.
وی با اشاره به راهبردهای دشمنان نظام برای ایجاد شکافهای اجتماعی و سیاسی، گفت: آنها با استفاده از روشهای جنگ ترکیبی و تهاجم رسانهای در تلاشاند حس یأس و ناامیدی را در بین اقشار مختلف جامعه گسترش دهند و اعتماد عمومی را تضعیف کنند. مقابله با این راهبردها تنها از طریق تبیین صحیح مبانی انقلاب اسلامی، تقویت وفاق ملی و ترویج فرهنگ وحدت و انسجام ممکن است.
رئیس دانشگاه طلوع مهر، وفاق ملی را ریشهدار در آموزههای قرآنی دانست و تصریح کرد: آیه شریفه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِاللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا» بهوضوح براهمیت وحدت و پرهیز از تفرقه تأکید دارد.همچنین آموزههای دینی ما نیز بر اتحاد و حفظ انسجام میان آحاد جامعه تأکید میکنند. وفاق ملی، نماد عملی پذیرش دعوت الهی به رشد و کمال است و نتایج آن، بالندگی فرد و جامعه ورسیدن به جامعه پویا وبا نشاط خواهد بود.
نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر ضرورت وحدت ملی، افزود: وفاق ملی از جمله موضوعاتی است که امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری همواره بر آن تأکید کردهاند. این اصل نهتنها در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی بلکه در همه مقاطع حساس تاریخ انقلاب اسلامی، ضامن بقای کشور و نظام بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین بنایی با اشاره به اینکه برگزاری این نشستها در راستای تحقق وظیفه «جهاد تبیین» صورت میگیرد، اظهار داشت: وظیفه جهاد تبیین که مقام معظم رهبری بارها بر اهمیت آن تأکید داشتهاند، ایجاب میکند که مسئولان، اندیشمندان و نخبگان ودلسوزان جامعه با ارائه دیدگاههای صحیح و روشنگری در جامعه، ضمن تقویت اعتماد عمومی، به مقابله با شبهات و القائات نادرست بپردازند واین جلسات، فرصتی ارزشمند برای تحقق این هدف است.
موسس اندیشکده مطالعات انقلاب اسلامی طلوع مهر افزود: ترویج فرهنگ وحدت کلمه و وفاق ملی بستر اعتمادسازی میان مردم و دلگرمی جامعه را فراهم میکند. این انسجام ملی در برابر تهدیدات و فشارهای بیرونی و داخلی، منبعی برای تقویت روحیه ملی است و میتواند چراغ راه آیندگان باشد.
وی در پایان با اشاره به اینکه این نشستها بهصورت دورهای برگزار می شوند و زمینهساز گفتمانهای عمیقتری در راستای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی هستند و تاکنون ۲۴۲ نشست با عنوان کرسی های آزاد اندیشی برگزار شده است، گفت: امیدواریم که این نشستها بتوانند با ارائه راهکارهای عملی برای تقویت انسجام ملی در پیشبرد اهداف گام دوم انقلاب اسلامی مؤثر باشند و نتیجه این مباحث که با هم فکری وهمافزایی دوستان حاضر در جلسه به انجام میرسد، متناسب با شرایط روز کشورالگویی عملی برای همبستگی و پیشرفت وتوسعه وفاق ملی ارائه شود.
انتهای پیام
نظر شما