به گزارش خبرگزاری حوزه، کتاب «روششناسی اجتهاد در علم اخلاق اسلامی»، متکفل ارائۀ الگوی صحیح و ضابطهمند در استنباط آموزههای اخلاقی اسلامی بر پایۀ قرآن و حدیث است.
نگارنده پس از تالیف و انتشار کتابی پژوهشی با عنوان «عرفان و اخلاق اجتهادی» که در سال ۱۳۹۵ توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده و سپس نگارش و انتشار کتابی درسی با عنوان «درآمدی بر روششناسی اجتهاد در علم اخلاق اسلامی» که در سال ۱۴۰۲ توسط سازمان سمت منتشر شده است، اکنون حاصل بیش از یک دهه تحقیق در این موضوع را به عنوان متنی پژوهشی و در حجمی سه برابر متن درسی یادشده، در ۷۲۹ صفحه و هفت بخش ارائه کرده است.
بخش اول مشتمل بر کلیات و مبانی است؛ بخش دوم، منابع و ادله اجتهاد اخلاقی را میکاود؛ بخش سوم به دادهکاوی در منابع اخلاقی یعنی فحص از ادله قرآنی، روایی و اندیشههای شارحان میپردازد؛ بخش چهارم شامل دادهآمایی یعنی گزینش، ترمیم و تنسیق اولیۀ ادلۀ استنباط اخلاقی است؛ بخش پنجم مشتمل بر تحلیل دلالتهای ادله اخلاقی نقلی بوده؛ بخش ششم، تحلیل دلالتهای ادله اخلاقی عقلی و قلبی را بررسی میکند و بخش هفتم، قواعد عام در فرایند استنباط اخلاقی را تحلیل مینماید.
این پژوهش به قلم آقای مصطفی همدانی در پاییز ۱۴۰۳ توسط دبیرخانه حمایت از آثار پژوهشی معاونت پژوهش حوزۀ علمیه قم منتشر شده است.