چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ |۲۵ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 27, 2024
صفایی بوشهری

حوزه/ نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: استان بوشهر دارای دو پایه تمدنی ویژه، یکی دیانت و دیگری مقاومت، است که این دو به شکل‌گیری فرهنگی با شکوه در این عرصه کمک کرده‌اند. دیانت و کلمه طیبه، ریشه تمدن استان بوشهر هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بوشهر، حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر شامگاه سه شنبه در مراسم بزرگداشت آیت‌الله سید جواد مهدوی مرتضوی در آب‌پخش اظهار داشت: علما نماد دیانت هستند و در تمام بلاها، به ویژه در استان بوشهر، به عنوان یک فرهنگ عمومی نهادینه می‌شوند. در تمام مناطق استان بوشهر، مراسم باشکوهی برای علمای گرانقدر برگزار می‌شود.

وی افزود: حضرت خاتم‌الانبیا محمد مصطفی (ص) در رابطه با علما اسلامی تعبیر جالبی دارند. ایشان می‌فرمایند که اگر بخواهید جایگاه علما را در جامعه تشخیص دهید، به ورزش وجودی آن‌ها توجه کنید. آنان همچون ستارگان پرفروغ در آسمان هستند که در دل تاریکی‌ها، راه را برای مردم مشخص می‌کنند.

امام جمعه بوشهر ابراز داشت: علما مانند ستارگان نور هدایت دارند و راه‌های انحرافی را نمایان می‌سازند تا انسان گرفتار آن‌ها نشود و صراط مستقیم نجات را برای او مشخص کنند. علمای دین، امانتداران پیامبران هستند. پس از پیامبران، علما بودند که مسیر را برای مردم توضیح می‌دادند و راه را نشان می‌دادند. در حدیث دیگری آمده است که وقتی خداوند اراده خیر به بنده‌ای کند، به او علم می‌دهد. امام صادق (ع) در تفسیر آیه «من احیا نفسک» فرمودند که اگر کسی فردی را احیا کند، گویی تمام جهان را احیا کرده است. این آیه در حقیقت به علمای دین اشاره دارد؛ زیرا یک عالم می‌تواند فردی را از سکوت و باتلاق معضلات نجات دهد و بدین ترتیب، بویایی جامعه بزرگ انسانی را نجات بخشد.

حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری با بیان اینکه تحریف در دین می‌تواند زمینه انحراف همگانی را ایجاد کند گفت: اما وقتی فردی نجات پیدا کند، خود به مسیر صحیح هدایت خواهد شد. به همین دلیل، از جایگاه و اهمیت خوبان خداوند می‌فرماید: «رجعت دارد و الله الذین»؛ یعنی کسانی که ایمان دارند و اهل علم هستند. خداوند به این شخصیت‌ها دو ویژگی می‌بخشد، یکی دیانت و دیگری مقاومت. دیانت و مقاومت باید در کنار یکدیگر و به روند هم‌افزایی بین آن‌ها توجه شود. تمام مقاومت‌ها و مبارزات علمای منطقه، از جمله علمای تنگستان و دشتستان، همچون مرحوم آقای بندری، بیانگر این حقیقت است که مردم استان بوشهر از دیانت‌شان برخاسته و در خط مقدم دفاع از اسلام و مسلمین قرار داشته‌اند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: به همین ترتیب، استان بوشهر دارای دو پایه تمدنی ویژه، یکی دیانت و دیگری مقاومت، است که این دو به شکل‌گیری فرهنگی با شکوه در این عرصه کمک کرده‌اند. دیانت و کلمه طیبه، ریشه تمدن استان بوشهر هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha