دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۶
یادداشت | امام، محور تمرکز و تلاش امت اسلامی

حوزه/ ساخت «امت اسلامی» از منظر رهبر انقلاب سِیری روشن و منطقی دارد. باید مسیری را پیمود که به بیداری و احساس نیاز واقعی ملت‌های اسلامی به اتحاد و انسجام عملی و مؤثر منجر شود. ایجاد این بیداری و خواست عمومی برعهده خواص دنیای اسلام است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، سیده ناهید موسوی، نویسنده و پژوهشگر حوزوی در یادداشتی آورده است:

سال‌ها قبل تعبیر زیبایی از استاد اخلاقم درمورد امام و امت شنیده بودم. می‌گفتند: «وجود یک امام و رهبر ضروری است و امام امت را به کعبه تشبیه کردند که مردم دور تا دور امام خویش طواف و از ولی‌امر خود اطاعت می‌کنند همان‌طور که بلاتشبیه، مسلمانان پیوسته طواف کعبه مقدس را می‌کنند باوجود امام نیز مردم طواف رهبر و امام زمانه خویش می‌کنند.»

بله در این برهه از زمان هر امتی نیازمند یک رهبر عالِم به زمان، حکیم، قدرتمند و شجاع هستند. حقیقتاً هر اُمتی را رسول است این سنت دیرینه جهان بوده است. خداوند برای هر امت و گروهی پیامبر و نبی برانگیخت تا مردم را به راه مستقیم هدایت کند و آخرین پیامبر، رسول اکرم (ص) و از کامل‌ترین ادیان، دین مبین اسلام است. دینی محبوب نزد خداوند که سرشت تمام مکارم اخلاق، انسانیت و عبودیت است.

اسلام برخلاف خواست بدخواهان و تبلیغات شوم آنان روزبه روز درحال گسترش و استوار شدن است و هم‌چون اُکسیری ناب مُحبین و دوست‌داران خویش را جذب و بُنیه و پایه‌های اسلام را محکم‌تر کرده است. درواقع کشورهای اسلامی زیاد هستند و قریب به دومیلیارد مسلمان در دنیا زندگی می‌کنند؛ اما عنوان «امت» را نمی‌توان بر این مجموعه گذاشت چون هماهنگ و یک جهت نیستند.

امت یعنی مجموعه انسان‌هایی که در یک جهت به سوی یک هدف با یک انگیزه درحال حرکت هستند اما ما اینگونه نیستیم و متفرقیم. نتیجه این تفرقه سُلطه دشمنان اسلام است که خود را به اشکال گوناگون نمایان می‌کند. نسل‌کُشی بی‌سابقه امروز مردم غزه به دست باند جنایت کار صهیون که در سایه حمایت کشورهای غربی و بی عملی مجامع بین المللی انجام می‌شود تنها یکی از تبعات خسارت بار فقدان «اُمت اسلامی» است. (۳۱ شهریور ۱۴۰۱)

چگونگی ساخت امت اسلامی

ساخت «امت اسلامی» از منظر رهبرانقلاب سِیری روشن و منطقی دارد. باید مسیری را پیمود که به بیداری و احساس نیاز واقعی ملت‌های اسلامی به اتحاد و انسجام عملی و مؤثر منجر شود. ایجاد این بیداری و خواست عمومی برعهده خواص دنیای اسلام است: «سیاستمداران، علما، دانشمندان، دانشگاهیان، طبقات بانفوذ و صاحب فکر، شعرا، نویسندگان، تحلیلگران سیاسی و اجتماعی» این‌ها می‌توانند تاثیرگذار باشند. فرض بفرمایید اگر ده سال همه مطبوعات دنیای اسلام برروی اتحاد مسلمین تکیه کنند مقاله بنویسند، شاعر شعر بگوید، تحلیلگر تحلیل کند، استاد دانشگاه تبیین کند، عالم دینی حکم کند، بلاشک درطول این دَه سال وضعیت بِه کلی عوض خواهد شد. ملت‌ها که بیدار شدند ملت‌ها که علاقه‌مند شدند دولت‌ها ناچار می‌شوند در آن جهت حرکت کنند.

وظیفه ما در این راه، بی‌شک «تشکیل امت اسلامی» یک آرمان و ایده بزرگ و متعالی است که راه بسیاری تا تحقق آن باید پیموده شود. اما طولانی‌ترین راه‌ها را نیز باید با برخاستن و گام برداشتن پیمود. ممکن است برای اعضای جامعه مومن و انقلابی داخل کشور این سوال پیش بیاید که من به عنوان یک فرد چه نقش و وظیفه‌ای در این مسیر طولانی و پیچیده دارم و اساساً می‌توانم داشته باشم؟ پاسخ به این سوال بسته به توانایی‌ها شرایط و موقعیت سوال کننده می‌تواند وجوه مختلفی داشته باشد همانگونه که ذکر شد اگر ده سال همه اقشار همت و تلاش کنند بلاشک وضعیت به‌کلی عوض خواهد شد.

درکنار استفاده از توانایی‌ها و موقعیت فردی باید به نکات دیگری نیز توجه داشت، این را هم خودمان و مردم کشور خودمان توجه داشته باشیم که اگر ما می‌خواهیم پیام ما، پیام وحدت ما در دنیا صادقانه تلقی شود باید بین خودمان این اتحاد را ایجاد کنیم. اختلاف سیاسی و امثال این‌ها نباید همدستی و هم بازویی و همگامی ملت و همدلی ملت تاثیر بگذارد دنبال اهداف حقیقی باید حرکت کنیم.

نکته مهم که رهبری به نیز نسبت به ان هشدار دادند فعال کردن گسل‌های مذهبی است. زیرا آنان که دغدغه تشکیل امت اسلامی را دارند در این زمین که توسط دشمن تعریف شده بازی نمی‌کنند و درجهت عکس آن می‌کوشند. (۳۱ شهریور ۱۴۰۳)

از طرفی دیگر رهبری از نگاه رهبر کبیر انقلاب (ره) به امت اسلامی اوضاع منطقه را بررسی می‌کنند؛ که امام درقضیه فلسطین با این نگاه که آنچه حاصل و خواسته امام بزرگوار درباب فلسطین بود این بود که دل به مذاکرات سازش بسته نشود. دل نبندند امیدوار نباشند به اینکه بتوانند با مذاکرات سازش مشکل فلسطینی‌ها را حل کنند و درمسئله فلسطین به یک نقطه عادلانه برسند. این خلاصه حرف امام (ره) بود.

ایشان معتقد بود باید خود مردم فلسطین در میدان عمل حق خودشان را بگیرند و دشمن را یعنی رژیم صهیونیست را وادار به عقب نشینی کنند و همه ملت‌های دنیا و به خصوص دولت‌های مسلمان از فلسطینی‌ها حمایت کنند ایشان همواره تکرار می‌کردند که اگر ملت‌ها وارد میدان شوند خود فلسطینی‌ها اقدام کنند و کمر به عمل ببندند رژیم صهیونیست وادار خواهد شد به اینکه عقب نشینی کند. امروز این اتفاق درماجرای طوفان الاقصی رقم خود زمانی که فلسطینی‌ها وارد میدان شدند عمل و اقدام کردند و دشمن را در کنج میدانی قرار دادند که هیچ راه فراری و وسیله نجاتی برایش وجود ندارد. دو نقطه اساسی در حادثه طوفان الاقصی وجود داردکه باید به ان توجه کرد؛ یک نقطه این است که این عملیات طوفان الاقصی که در پانزده مهرماه گذشته اتفاق افتاد دقیقاً مورد نیاز منطقه بود. منطقه ما به این عملیات نیاز داشت این پاسخ به یک نیاز بزرگ منطقه بود و نقطه دوم این است که این عملیات ضربه تعیین کننده‌ای به رژیم صهیونیست بود ضربه‌ای که هیچ علاجی برای آن وجود ندارد. رژیم صهیونیست براثر این ضربه دچار ابتلائاتی شده است که از این ابتلائات نجات پیدا نخواهد کرد. (۱۴ خرداد ۱۴۰۳)

درنتیجه نه تنها امت اسلامی و مسلمانان فلسطین بلکه مسلمانان و آزادی خواهان کل جهان در این برهه از زمان خواستار تحول و تغییر بنیادین بودند تا نقطه پایانی برتمام ظلمات و بی عدالتی‌های مختلف درحق مسلمانان و کودک کُشی‌های بی رحمانه مردم غزه بگذارند. ملت‌ها و امت‌ها آزادی و عدالت از جنس استقلال و عزت می‌خواهند امری که باوجود امام و حاکم محقق می‌شود. باشد که شکرگذار نعمتِ وجودِ ولی فقیه و رهبر عزیزمان شده و درسایه حکومت اسلامی شاهد زمینه سازی تشکیل و تحقق «اُمت اسلامی» واقعی و یکپارچه باشیم.

نصرٌ من الله و فتح قریب و بشرالصابرین

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha