حمزه عوضبیگی کارگردان نمایش آیینی «کابوس یک رویا» در گفتگو با خبرگزاری حوزه بیان کرد: این نمایش از ۱۱ آذر در سالن کوثر آموزش و پرورش منطقه ۱۴ روی صحنه رفت و تا پانزدهم اجرای آن ادامه خواهد داشت. این تئاتر آیینی برشی جدید و ناگفته از اتفاقات صدر اسلام دارد و تلاش کرده گوشهای از مقام و جایگاه حضرت زهرا (ی) را ترسیم کند.
وی افزود: این نمایش توسط گروه «پیروان حضرت مهدی» تولید شده است. گروه «پیروان حضرت مهدی» نزدیک به ۶ سال است در حوزه فعالیتهای مذهبی و قرآنی مشغول فعالیت هستند من نیز ۲ سال است با آنها آشنا شده و همکاری دارد وقتی ظرفیت این گروه را که حدود ۵۰۰ دانشآموز قرآنی دارد را مشاهده کردم تصمیم گرفتم از این ظرفیت برای کار هنری استفاده کنم.
عوضبیگی ادامه داد؛ پیشنهاد یک نمایش آیینی را به گروه پیروان حضرت مهدی دادم. بعد از موافقت آنها نمایشنامه نوشته شد و در نهایت از چند روز پیش روی صحنه رفت. نمایشهای آیینی قدرت بسیاری برای جذب تماشاگر دارا هستند به شرطیکه شکل پرداختن به آن کارشناسی باشد و داستانی جذاب با نمایش همراه شود.
این کارگردان نمایشهای آیینی گفت: ساخت تولیدات هنری به ویژه در حوزه تئاتر درباره ائمه و به ویژه حضرت زهرا (س) جز الزامات تولیدات هنری باید باشد زیرا جامعه به شدت نیازمند ترویج سبک و سیره زندگی ائمه(ع) بوده تا بتوان بسیاری از مشکلات امروز را برطرف کرد. برای رسیدن به این خواسته نیز دو مسیر میتوان پیش گرفت، ابتدا اینکه به صورت مستقیم موضوعات مورد توجه قرار بگیرد یعنی داستان پیرامون صدر اسلام باشد و دوم کارهایی که در قالب داستانهای معاصر به موضوع نظر دارند.
عوضبیگی ادامه داد؛ در هر دو شکل از نگاه به ائمه(ع) در آثار هنری یک نکته باید به صورت جدی مورد نظر قرار گیرد آن نیز پرهیز از شعار و سطحینگری در چنین تولیداتی است. اثر سطحی و شعاری در این حوزه نه تنها کارایی ندارد بلکه در خیلی از مواقع میتواند نتیجه معکوس نیز داشته باشد.
این کارگردان تئاتر در انتهای سخنانش تاکید کرد: نمایش آیینی به شدت نیازمند مکانی برای دیده شدن است چون عموماً این دست آثار محل مناسبی برای اجرا ندارند در حالیکه اگر سالن مناسب برای تولیدات مربوطه در نظر گرفته شود و تبلیغات محیطی و رسانهای نیز به شکلی مناسب رخ دهد مطمئن باشید مردم از کارهای مربوطه استقبال خواهند کرد.
انتهای پیام
نظر شما