به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، حجت الاسلام سیدمحمدباقر طباطبایی نژاد صبح امروز در مراسم سوگواری ایام شهادت حضرت زهرا(س) دفتر امام جمعه اصفهان، با اشاره به جایگاه و تاثیر خطابه های حضرت صدیقه طاهره(س) اظهار داشت: پس از رحلت رسول خدا (ص)، حضرت فاطمه(س) دو خطبه بسیار مهم ایراد کردند، از جمله خطبه فدکیه حضرت که در جمع مهاجرین و انصار ایراد شد و دیگری خطبه عیادت بود که در روزهای پایانی عمر ایشان در منزل و در جمع زنان مهاجرین و انصار بیان نمودند.
وی افزود: خطبه عیادت حضرت صدیقه طاهره(س)، از نظر سند، بسیار معتبر است تا جایی که برخی علمای شیعه این خطبه را در زمره روایات متواتره عنوان کردهاند.
خطبه عیادت حضرت زهرا(س) و ابعاد آن
وی با بیان این که دیگر علمای اهل سنت نیز بر سندیت و اهمیت این خطبه صحّه گذاشتهاند، گفت: افراد متعدد از علمای سنت از جمله فردی به نام ابن یتفو حدود ۱۲۰۰ سال پیش این خطبه را در کتاب علامات النساء نقل کرده و یا حاکم نیشابوری این خطبه را در کتاب فضایل نقل نموده است.
وی اضافه کرد: علمای زیدیه و امامیه نیز این خطبه را نقل کرده اند و در مجموع با توجه به قرائن و شواهد درون متن این خطبه با طرق مختلف نقل شده است.
حجت الاسلام طباطبایی نژاد عنوان کرد: زمانی که بیماری حضرت شدید شد، زنان مهاجرین و انصار به عیادت ایشان رفتند و یک نفر از طرف جمع از حضرت سوال نمود که چگونه روز را آغاز کردید، ایشان در پاسخ این سوال از جسم مبارک خود هیچ صحبتی نکردند، بلکه از قلب مطهر خود خبر دادند.
وی خاطر نشان کرد: حضرت زهرا(س) فرمودند: "من روز را آغاز کردم در حالی که از دنیای شما بیزار هستم"، در توضیح این مطلب باید گفت دو نوع دنیا داریم، گاهی دنیای ابزاری است، یعنی دنیایی که ابزار آباد کردن آخرت و وسیله تقرب به خدای متعال است و این دنیا را حضرت بسیار دوست دارد.
کارشناس دینی افزود: امیرالمومنین(ع) نیز در بخشی از نهج البلاغه درباره دنیایی که وسیله تقرب به خداوند است تعریف کرده و می فرماید "این دنیا جای خوبی است برای فردی که خوب بفهد و واعظ خوبی است برای فردی که خوب موعظه را بگیرد و بازار خوبی است برای فردی که می داند چگونه تجارت کند"، لذا در آخرت زمانی که پرونده اعمال باز و باطن انسان ها معلوم می شود، ثروتمند و فقیر واقعی مشخص خواهد شد.
این کارشناس مذهبی با تاکید بر بیزاری حضرت زهرا(س) از دنیایی که به قیمت خراب کردن آخرت هدف قرار گرفته است، تصریح کرد: دومین امری که حضرت صدیقه طاهره(س) از آن بیزار هستند و در خطبه عیادت به آن اشاره نمودند آن بود که فرمود:" من از مردان شما بیزار هستم، زیرا آنها را امتحان کردم و چهل شب به درب خانه آنها رفتم و صحبت کردم، اما آنها قیام نکرده و جهاد ننمودند".
وی اضافه کرد: اگر قرار باشد یک جمله، تاریخ بشریت را زنده کند، این جمله حضرت زهرا(س) است که فرمود:" نفرین بر شمشیری که غلاف شود و سلاحی که بر زمین نهاده شود و نفرین بر نیزه ای که کند شود و بر بصیری که شک کند و نفرین بر دلی که واژگون شود".
حجت الاسلام طباطبایی نژاد با اشاره به کلام امیرمومنان(ع) در خطبه جهاد نهج البلاغه عنوان کرد: حضرت می فرماید هر جامعه ای جهاد را ترک کند دو عقوبت در پی دارد؛ در وهله اول مصبیت بر آن جامعه وارد می شود و این مصیبت، دینی یا دنیایی است.
وی خاطر نشان کرد: در دوران خلافت امیرمومنان(ع) سه جنگ رخ داد، در ایامی که جنگ نبود، امام مردم را دعوت به جهاد می نمود، اما مردم تابستان یا زمستان را بهانه می کردند، به این زمان ها که مردم از جهاد امتناع می ورزیدند "غارات" گفته می شود، زیرا در این ایام، معاویه نیروهای خود را برای غارت می فرستاد.
این کارشناس مذهبی تاکید کرد: بنابراین جامعه ای که جهاد را ترک کند، بلا بر آن نازل می شود و حکمت، فهم و بصیرت را از آنها می گیرند، یعنی ارزش های آن جامعه تغییر می کند و از همین رو است که حضرت زهرا(س) می فرماید نفرین بر جامعه ای که جهاد را ترک کند.
انتهای پیام