چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۰
علم میراثی ارزشمند است

حوزه/ استاد حوزه علمیه خواهران استان مرکزی گفت: به تعبیر امام علی(ع) ارزشمندترین میراثی که فرد می‌تواند از خود بر جای بگذارد علم است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت معاونت فرهنگی موسسه آموزش عالی حوزوی ریحانه الرسول(س) و پایگاه بسیج فارغ التحصیلان، جلسه نهج البلاغه خوانی حکمت پنجم امروز با حضور خانم سکینه سنمبر استاد حوزه علمیه خواهران استان مرکزی و جمعی از کادر و طلاب سطح چهار در نمازخانه این موسسه آموزش عالی برگزار گردید.

سنمبر با بیان اینکه امام علی(ع) در حکمت پنجم به سه ارزش و فضیلت انسانی اشاره فرموده است، اظهار داشت: امام علی(ع) با تشبیهات عالی و زیبا به معرفی علم، ادب و فکر پرداخته‌اند تا آدمی به این فضایل راغب گردد.

وی افزود: امام علی(ع) در ابتدا علم و دانش را میراث ارزشمند و گرانبها دانسته‌امد و معنای این تعبیر این است که ارزشمند ترین میراثی که فرد می تواند از خود بر جای بگذارد علم است و علم میراثی ارزشمند است که وارث را سعادتمند می‌سازد و میراث علم و دانش به مراتب بالاتر و افزون تر از مال می باشد و منفعت و سود همگانی آن بیشتر از مال و دارایی است.

این استاد حوزه در ادامه خاطرنشان کرد: امیرمومنان(ع) در ادامه حکمت می‌فرمایند: آداب نیکو زیورهای همیشه تازه هستند، «آداب» به معنای فضایل اخلاقی است و منظور حضرت این است که این خصائل و صفات برجسته انسانی همانند لباس‌های زینتی هستند که آدمی بر تن می کند و فردی که آداب را رعایت می کند نیز همین گونه است و در نظر دیگران قابل تحسین و ستایش است، اما طبق فرموده امام علی (ع) آداب با زیورهای دنیایی متفاوت است، این خصلت بر خلاف زیورهای دنیایی که کهنه و قدیمی می گردند، هیچ گاه کهنه و قدیمی نخواهد شد و همیشه تازه است.

سنمبر در توضیح بخش سوم حکمت نهج البلاغه، تاکید کرد: فکر همانند آینه صاف و شفاف است، فکر در واقع همان اندیشه کردن حول مسائل مختلف است که بر انسان وارد می‌شود، هر زمانی که فکر و اندیشه از حجاب های معرفت دور باشد و هوا و هوسی به آن وارد نشود، همانند آینه شفاف خواهد شد به طوری که می تواند چهره حقایق را برای آدمی نمایان سازد و آدمی در پرتو آن قادر خواهد بود راه درست و صحیح را پیدا کند.

وی تصریح کرد: در حقیقت دوست را از دشمن، درست را از نادرست و حق را از باطل خواهد شناخت و به همین دلیل در روایات اسلامی نقل شده از بزرگان که برترین عبادت را تفکر دانسته‌اند.

در پایان به مناسبت ایام شهادت حضرت زهرا(س) مراسم عزاداری و روضه خوانی آن حضرت برگزار شد.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha