پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
خواص بی‌بصیرت در انحراف جامعه اسلامی نقش مستقیم دارند

حوزه/ امام جمعه موقت ساوه گفت: گروهی که خواص بی بصیرت و دارای معرفت اندک و سطحی بودند، هیچ درک و عمقی از مقام ولایت و امامت نداشته و خلافت را جدا از امامت می دانستند که در انحراف جامعه نقش مستقیم داشتند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، به همت مدرسه علمیه فاطمه الزهرا(س) ساوه همزمان با روز شهادت حضرت فاطمه(س)، جلسه اخلاقی با محوریت تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی حضرت فاطمه(س) با سخنرانی حجت الاسلام اسلامی امام جمعه موقت شهرستان ساوه، برگزار شد.

حجت الاسلام اسلامی در ابتدا با تشریح وضعیت آشفته جامعه مسلمین پس از رحلت پیامبر بزرگ اسلام، جامعه اسلامی را به سه گروه تقسیم کرد که در انحراف جامعه نقش مستقیم داشتند و اظهار داشت: گروهی که خواص بی‌بصیرت و دارای معرفت اندک و سطحی بودند، هیچ درک و عمقی از مقام ولایت و امامت نداشته و خلافت را جدا از امامت می دانستند، گروهی مغرضانه در طلب دنیا و دنیا طلبی بودند و طرفدار سمت و سویی بودند که برای مقاصد دنیایی آنها مفید بود و گروه سوم طرفدار موضوع حکومت سلطنتی و پادشاهی بودند و با این دید، بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) قصد جانشینی ایشان را داشتند.

وی با بیان اینکه در چنین اوضاعی، دفاع از حق و جایگاه امامت و خلافت از عهده امام علی(ع) خارج بود، گفت: حضرت با بیان اینکه حق خلافت از آن ایشان است، مورد تهمت و افترا قرار می‌گرفتند و هچنین از سوی یاران ایشان نیز وضعیت به همین منوال بود، چراکه با بیان حق و دفاع از سوی ایشان، آنها مورد فشار و ـزار و تبعید قرار می‌گرفتند.

حجت الاسلام اسلامی خاطرنشان کرد: اگر سران قبایل با وجود قدرت و مکنتی که در بین اعراب داشتند و با این جایگاه از حق خلافت امام دفاع می‌کردند، قطعا حق به امام بر می‌گشت و دیگر لازم نبود تا حضرت فاطمه(س)، پا به عرصه و میدان دفاع از حق ولایت و خلافت بگذارند و با تمام وجود در این راه، قامت استوار کنند.

امام جمعه موقت ساوه، با بیان روش‌هایی که حضرت فاطمه(س) در این مسیر از آن بهره گرفتند، اولین، راه را گریه وبکاء معرفی کرد و یادآور شد: ایشان، با گریه در روز و شب، این حقیقت را برای مردم بی بصیرت جامعه روشن می‌کردند.

وی اظهار کرد: گریه، و بکاء حضرت فقط برای ابراز فراق پدر نبود، بلکه برای بیدارسازی و بصیرت دهی برای مردمان آن جامعه بود.

حجت الاسلام اسلامی تصریح کرد: دومین روش، روش دعا بوده که ایشان ضمن دعا و خیرخواهی نسبت به مومنین و همسایگان، در مورد غاصبان خلافت، نفرین و لعنت داشتند و موضع گیری حضرت فاطمه(س) نیز با توجه به جایگاه والایی که ایشان در نزد مسلمین داشتند، برای غاصبان خلافت بسیار گران تمام شد که آنها برای دفع این اتهام، جریان فدک را پیش کشیدند.

وی تأکید کرد: سومین روش حضرت، استفاده از خطابه و سخنرانی بود که با خطبه فدکیه، به عینت پیوست.

حجت الاسلام اسلامی با توصیه به طلاب در جهت حفظ و بررسی مفاهیم خطبه فدکیه، معارف آن را برای تحقیق و خطابه بسیار قابل تأمل دانست.

در پایان، مراسم با روضه خوانی و ذکر مصیبت به پایان رسید.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha