چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۴۸
تقدیر از توجه مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه به هوش مصنوعی

ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه با ارسال پیامی به مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بر اهمیت موضوع هوش مصنوعی، فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارهای آن تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، متن پیام ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه به مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به شرح زیر می باشد:

بسم الله الرحمن الرحیم
«وَلَمَّا رَءَا ٱلمُؤمِنُونَ ٱلأَحزَابَ قَالوا هٰذَا مَا وَعَدَنَا ٱللَّهُ وَرَسُولُهُ وَصَدَقَ ٱللَّهُ وَرَسُولُهُ وَمَا زَادَهُم إلاّ إیمٰناً وَتَسلیماً» (احزاب:۲۲)

در بحبوحه تلاش استکبار جهانی برای به‌کارگیری ابزار و فناوری‌های نوین در راستای گسترش سیطره و نفوذ خود در کشورهای جهان و به استضعاف کشاندن مردم مظلوم دنیا، علی‌الخصوص فناوری #هوش_مصنوعی که تغییر مقیاسی بزرگ در حیطه دانش‌ها و فناوری‌های نوظهور محسوب می‌شود، دقّت نظر و زمان‌شناسی مجمع عمومی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم شایسته قدردانی و سپاسگزاری است؛ انتخاب «هوش مصنوعی، فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارهای آن» به عنوان موضوع شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی این نهاد انقلابی و دیرپا.

هشیارسازی حوزویان و نهادهای حوزوی و گفتمان‌سازی نسبت به مخاطرات این فناوری نوپدید و آینده‌ای که با پیشرفت سریع این ابزار متوجه جهان است مهم‌ترین دستاوردی است که برگزاری این اجلاسیه برای حوزه علمیه دارد. موضوعی که قریب به چهار سال محور فعالیت‌های ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه بوده است. رواج گفتمان توجه به فرصت‌ها و چالش‌های هوش مصنوعی در جامعه حوزوی ظرفیت بزرگی است که از آن می‌توان - و باید - در مسیر تمدن‌سازی اسلامی مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کرد.

جریان دغدغه‌مند و هشیار انقلابی در پیشینه درخشان خود ثابت کرده همواره نسبت به تحوّلات جهانی توجه لازم را داشته و به‌موقع مواضع خود را روشن کرده و تصمیمات درستی گرفته است. در مواجهه با مخاطرات هوش مصنوعی نیز بحمدالله در ضمن برگزاری اجلاسیه فوق‌الذکر به دستاوردهای ممتاز و پیشتازی خواهد رسید. از این رو، با توجه به فرصت‌های نهفته در به‌کارگیری هوش مصنوعی در تمدن‌سازی ضرورت دارد تا گفتمان انقلابی حوزه در قالب یک نقشه راه منسجم و یکپارچه به این فناوری بنگرد و توان و ظرفیت‌های موجود در حوزه و نهادهای آن را همسو نماید، تا هم‌افزایی حاصل از همکاری این توانمندی‌ها سرعت پیشرفت در استفاده از هوش مصنوعی و مقابله مؤثر با مخاطرات آن را افزایش دهد. ظرفیت مجموعه‌های فعّال و پویای حوزوی می‌تواند در مسیر کنشگری تأثیرگذار بر تحوّلات ملّی و بین‌المللی خصوصاً در لایه‌های راهبری و حکمرانی صحیح هوش مصنوعی به کار گرفته شود.

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیش از نیم قرن سابقه و پیشینه حضور در بطن جریان‌های علمی و سیاسی حوزه و در موضع راهبری آن‌ها، می‌تواند مسئولیت همگرایی گفتمان هوش مصنوعی در حوزه را بر عهده داشته و این رسالت مهم را به سرانجام رساند. این ستاد نیز ضمن قدردانی از توجه آن نهاد استوار و قَویم حوزوی به موضوع هوش مصنوعی، اعلام می‌نماید آمادگی دارد تا تمام تجربیات و ظرفیت‌های دانشی و ارتباطی خود را در اختیار جامعه محترم مدرسین قرار دهد.

نتمنّی من الله التوفیق و النجاح
ستاد راهبری فناوری‌های هوشمند حوزه‌های علمیه

گفتنی است، شانزدهمین اجلاسیه مجمع عمومی جامعه مدرسین با موضوع «هوش مصنوعی؛ فرصت ها، چالش ها و راهکارها» از ساعت ۸:۳۰ روز پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ در مدرسه عالی دارالشفاء قم آغاز می شود.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha