به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجتالاسلام محمد ابویسانی در نشست بصیرتی مدرسه علمیه اسلامشناسی حضرت زهرا سلاماللهعلیها به بررسی ابعاد مختلف حمایت از مظلوم در انقلاب اسلامی پرداخت.
وی با تأکید بر اینکه حمایت از مظلوم، چه مسلمان و چه غیر مسلمان، جزء اصول بنیادین انقلاب اسلامی ایران است، به شرایط خاص هر کشور و پیچیدگیهای منافع سیاسی اشاره کرد و افزود: آرمان انقلاب اسلامی ایران، حمایت از مظلوم است. اما این حمایت بهویژه در عرصه بینالمللی و منطقهای، به شدت وابسته به جهانبینی کلان و ایدئولوژی نظام اسلامی است.
حجتالاسلام ابویسانی بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران در این زمینه بهطور ویژه بر تقویت جریان توحید و مبارزه با ظلم تاکید دارد، اما شکل این حمایت و نحوه ورود به بحرانهای مختلف جهانی بهویژه در کشورهای دیگر نیازمند دقت و تأمل بیشتری است.
استاد حوزه علمیه خراسان به بررسی قوانین بینالمللی و چالشهای ناشی از مرزبندیهای کشورها اشاره کرد و گفت: به واسطه مرزبندی شدن کشورها و ورود هر کشور به کشور دیگر بدون درخواست رسمی، از لحاظ قانونی، این کار خلاف قانون است و هزینههای سنگینی دارد. در این زمینه حمایت از مظلوم نیاز به تحلیل دقیقتری دارد که آیا ورود ایران به کشوری بدون درخواست رسمی و یا در شرایط خاص، موجه است یا خیر؟
وی با اشاره به درخواستهای رسمی کشورهایی مانند عراق و سوریه برای ورود مستشاری ایران جهت مقابله با داعش، به تفاوت دیدگاهها در کشورهای مختلف پرداخت.
حجتالاسلام ابویسانی به تحلیل دخالت ایران در سوریه پرداخت و بیان داشت: سوریه در ابتدا درخواست رسمی برای کمک مستشاری ایران را داشت. اما اینکه ایران در روند جنگ داخلی سوریه وارد شد، بهویژه با توجه به وضعیت اجتماعی و سیاسی داخلی این کشور، موضوعی پیچیده بود.
وی با اشاره به نقش بشار اسد در این ماجرا گفت: در حالی که ایران به حمایت از مقاومت و اخراج داعش در سوریه پرداخت، بشار اسد از برخی اقدامات ایران در راستای تقویت جبهه مقاومت خودداری کرد و در نهایت شاهد سقوط دمشق و پیشروی گروههای تروریستی در کشور شدیم.
آیا خون مدافعان حرم هدر رفت؟
حجتالاسلام ابویسانی، در تحلیل انتقادات نسبت به هزینههای انسانی در جنگ سوریه و ادعاهای هدر رفتن خون شهدای مدافعان حرم گفت: این حرفهایی که این روزها زده میشود که خون مدافعان حرم هدر رفت، حربههای سیاسی و ناراحتیها و خشم مقدس است، اما باید توجه داشت که میدان جنگ میدان تکبعدی نیست و نباید مسائل را از زاویه تنها نگاه کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به نقد برخی تحلیلهای سیاسی که در فضای رسانهای کشور منتشر میشود و بر اساس آنها جبهه مقاومت و نقش ایران در آن تضعیف میشود، گفت: خروجی برخی از این تحلیلها و کانالها، ترویج ویروس بدبینی نسبت به مسئولین نظام است. اینگونه تحلیلها نه تنها به منافع کشور آسیب میزند بلکه فضای امید را در جامعه تضعیف میکند.
وی به نقل از شهید المهندس ابومهدی فرمانده حشدالشعبی عراق گفت: در بحرانها باید عقل سرد داشت و قلب گرم؛ عقل سرد یعنی اینکه احساساتی نشویم و قلب گرم یعنی اینکه ناامید نشویم.
حجتالاسلام ابویسانی با تأکید بر اهمیت انتخاب منابع خبری معتبر در تحلیل وضعیتهای سیاسی و جنگی، از مخاطبان خواست که برای رصد اخبار از منابع موثق استفاده کنند تا تحلیلهای درست و مستند به دست آید.