به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه، حجتالاسلام سید کاظم موسوی امروز در نشست علمی – پژوهشی با عنوان ”روایت نصر در خانواده فاطمی” که در مدرسه علمیه الزهرا (س) ارومیه برگزار شد، باتاکید به اهمیت پرداختن به مسائل معنوی اظهار داشت: نصر به معنای یاری کردن به دیگران یک وظیفه انسانی است و اگر قبول داریم که “بنی آدم اعضای یکدیگرند ” طبیعتا هر انسانی وظیفه دارد که به همنوع خود، فارغ از هر دین و آیینی، کمک کند.
وی افزود: فلسفه هلال احمر هم همین است و در جریان سیل و زلزله و بحران ها و حوادث غیرمترقبه، نه تنها به کشور خودمان بلکه به کشورهای دیگر هم کمک می کنند که همه اینها از باب وظیفه انسانی است.
کارشناس دینی اضافه کرد: ما به عنوان یک مسلمان، جدای از وظیفه انسانی، به مقتضای آیات و روایات معصومین علیهم السلام، در برابر مسلمانان دیگر نیز وظیفه داریم و آیات متعددی از قرآن پیوستگی امت اسلامی را بیان میکند. ”إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُکُم امه واحده…” و بنابراین اسلام منطقهای و مرزی نگاه نمیکند.
وی تصریح کرد: بهعنوان مثال خاندان فاطمی(س)، سه روز روزه گرفتند و کل غذای افطار خود را به مسکین، یتیم و اسیر دادند، این دین ماست و یا اینکه امیرالمومنین(ع) در عهدنامه مالک اشتر میفرمایند، ای مالک من تو را به عنوان حاکم می فرستم و آنهایی که در آنجا زندگی می کنند از دو حال خارج نیستند، یا برادر دینی تو هستند یا هم نوع تو هستند و یعنی رسیدگی به امور مردم آن سرزمین یا وظیفه اسلامی توست یا وظیفه انسانی تو.
وی خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) میفرمایند؛ اگر کسی صدای مسلمانی را بشنود و به داد او نرسد، مسلمان نیست و امام علی(ع) نیز در جای دیگر می فرماید: «کونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً» که همیشه با ستمگران در ستیز هستیم و همیشه حامی مظلومین عالم خواهیم بود، حمایت از هر نوعی که امکان دارد.
حجتالاسلام موسوی در ادامه با اشاره به آیه ۳۹ سوره حج، ابراز کرد: وظیفه ما دفاع از اسلام است، در این آیه خداوند متعال می فرماید: جهاد کنید اگر شما جهاد نکنید، دشمنان دین خدا، مراکز عبادی شما و حتی بقیه ادیان را نابود خواهند کرد، اما جهاد گاهی با جان و گاهی با مال است، از جان و مال برای حفظ دین باید گذشت.
وی تأکید کرد: در آیه ۸۱ سوره مائده یهود به عنوان بدترین دشمنان اسلام و مسلمین معرفی شدند، با تامل در پروتکل های صهیونیستها، معلوم می شود که هدف آنها نابودی اسلام و مسلمانان است.
وی تصریح کرد: یکی از محورهای قابل توجه در روایت نصر در خانواده فاطمی توجه دادن به امتحان الهی است، یعنی خداوندمتعال امتحان می کند که من در سختی ها و کمبودهای مومنین دیدگاهم چیست؟ آیا فقط به خودم فکر می کنم یا نه وقتی مستضعفی تحت ظلم است به او هم کمک می کنم!؟ پس اینکه ما در مقابل دشمنان دین و قرآن و اسلام چطور عمل کنیم، این امتحان ماست.
این پژوهشگر حوزوی با اشاره به امنیت ملی و سیاست خارجی و عمق استراتژی جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: ما در جمهوری اسلامی ایران از یک طرف باید بدانیم که یکی از نیازهای ضروری و پر اهمیت برای هر کشور امنیت ملی است و کمک به لبنان و غزه در همین راستا است و ازطرف دیگر اگر بخواهیم وارد عرصه بین المللی شویم و حرفی برای زدن داشته باشیم، قانون اساسی ماست که از مظلوم حمایت کنیم، بنابراین در مقام تبیین نصر و روایت گری آن در خانواده فاطمی باید یادآور شد که حفظ وحدت مسلمانان در برابر دشمنان و انشاءالله پیروزی حق بر باطل اقتضا می کند که ملت و دولت مسلمان ایران از مظلوم و مسلمان حمایت کند.
انتهای خبر. /
نظر شما