جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۱
حضور ایران در سوریه به خاطر دفاع از حرم و امنیت کشور بود

حوزه/ حطیب جمعه قم گفت: حضور مدافعان حرم در دوران شکل گیری داعش در سوریه به خاطر ذات تکفیری داعش، جنایت علیه کودکان و زنان، تهدیدکننده اماکن مقدس و توسعه‌ جنایات به سمت عراق به ویژه ایران بود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت‌الله سیدمحمد سعیدی در خطبه‌های نمازجمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳ که در مصلی قدس قم برگزار شد، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در فرمایشات اخیرشان با تبیین لایه‌های مختلف حوادث سوریه و ترسیم منطق حضور ایران در این کشور به تشریح روند تحولات منطقه و درس‌ها و عبرت‌های آن پرداختند.

وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب تأکید فرمودند که این حوادث محصول یک نقشه آمریکایی و صهیونیستی است و گستره مقاومت با انگیزه بیشتر در مقابل فشارها و جنایت‌ها منطقه را فرا خواهد گرفت. نقشه راه ترسیمی رهبر معظم انقلاب برای ملت ایران امیدآفرین و برای مردم منطقه به ویژه جوانان الهام بخش مقاومت است.

امام جمعه قم بیان کرد: سرکرده گروه تحریرالشام و دولت همسایه که تدارکات رسیدن صهیونیست‌ها را به دمشق فراهم کرده بودند تاکنون در برابر اشغال، تجاوزگری، حمله به زیر ساخت‌ها، نابودی ارتش سوریه و رسیدن تانک‌ها به نزدیکی دمشق سکوت مطلق کردند که این حاکی از توافق قبلی با رژیم صهیونیستی مبنی بر دولت سازی بدون ارتش است.

وی اضافه کرد: جوانان مؤمن، مجاهد و فداکار از مذاهب گوناگون حتی اگر مخالف بشار اسد باشند هرگز ننگ اشغالگری و نابودی امکانات زیرساختی مردم سوریه را تحمل نمی‌کنند و شعله‌های مقاومت علیه رژیم صهیونیستی در سوریه شعله‌ور خواهد شد.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) یادآور شد: نکته دیگر بیانات رهبر معظم انقلاب سیاست نظام جمهوری اسلامی ایران در برابر وضعیت جدید سوریه بود. سیاست ایران تمسک به اصول بنیادین انقلاب اسلامی است که در گذشته نیز بارها توسط امامین انقلاب مورد تأکید قرار گرفته است.

وی ادامه داد: اصل اول رأی و اراده مردم سوریه، حل مشکلات انباشته آنها، حفظ استقلال و تمامیت ارضی و عدالت و پیشرفت برای همه مردم سوریه با هر قومیت، مذهب و نژاد است.

وی افزود: اصل دوم تلاش مشترک برای وحدت امت اسلامی، بازسازی امت اسلامی در تحقق اهداف مشترک در جهت تقویت اسلام، مقابله با اسلام‌ستیزی و دشمنان امت اسلامی، ارائه راه حل‌های مشترک برای مبارزه و دفع شر صهیونیست‌ها و محکومیت جنایت‌های آن‌ها در غزه و لبنان است.

امام جمعه قم با تأکید بر اینکه این اصول یک اصل راهبردی برای نظام جمهوری اسلامی است و راهکار موقت نیست، گفت: ظرفیت اماکن مقدس به ویژه حرم حضرت زینب (س) و حضرت رقیه (س) به شکل ویژه مورد اهتمام، تکریم، تعظیم و محوریت برای وحدت اسلامی می‌تواند باشد.

وی بیان کرد: اصل سوم محوریت مسئله فلسطین آزادی قدس، کمک به مردم غزه و لبنان و محکومیت جنایت‌کاران جنگی صهیونیستی است. با توجه به توسعه اشغالگری آنها در سوریه لازم است که امت اسلامی با قاطعیت موضع گیری کند.

وی تأکید کرد: حضور مدافعان حرم در دوران شکل گیری داعش در سوریه به خاطر ذات تکفیری داعش، جنایت علیه کودکان و زنان، تهدیدکننده اماکن مقدس و توسعه‌گر جنایات به سمت عراق به ویژه ایران بود. به تعبیر رهبر معظم انقلاب داعش بمب ناامنی بود همچنین ارتش و دولت سوریه تقاضای کمک از ایران داشت بسترها را برای حضور مدافعان حرم به فرماندهی سپهبد شهید سلیمانی فراهم کرد و مدافعان حرم برای اسلام و دفاع از حرم اهل بیت (ع) به سوریه شتافتند و با فداکاری داعش را شکست دادند.

وی ادامه داد: اکنون شرایط دولت سوریه، ارتش سوریه، مردم و گروه‌های مسلح سوریه وضعیت سابق را ندارند به همین خاطر این بار ایران نمی‌توانست در سوریه کاری انجام دهد.

خطیب جمعه قم افزود: مقاومت ریشه در ایمان و ارزش‌ها دارد و مکتب است. مقاومت سخت افزار نیست که دشمن آن را شکست دهد بلکه نرم افزاری ایمانی و جهادی و برخواسته از عمق انسان‌های تکلیف گرا است. امروز مقاومت ریشه دوانده است و در عمق انسان‌های بیدار و عاشق مبارزه با رژیم صهیونیستی است.

وی گفت: جوانان برومند ظرفیت شکست متجاوزین را دارند همان‌گونه که جوانان لبنانی رژیم صهیونیستی را از خیابان‌ها بیروت به عقب راندند جوانان سوری نیز شکست سنگینی را بر رژیم صهیونیستی تحمیل خواهند کرد.

نماینده ولی فقیه در قم اظهار کرد: عصر شکست‌های بزرگ راهبردی رژیم صهیونیستی با طوفان الاقصی شدت گرفت و عصر پیروزی‌های راهبردی امت اسلام فرا رسید. در فراز و فرود مقاومت ممکن است در نقطه‌ای ناکامی هم وجود داشته باشد؛ اما نباید از پیروزی‌ها مغرور و از ناکامی‌ها مأیوس شد

آیت‌الله سعیدی اضافه کرد: دستورالعمل امام راحل نقشه راه ما است که فرمودند ما مامور به تکلیف هستیم نه نتیجه. همه ما حول محور ولایت فقیه و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب با انسجام به تکلیف خود عمل می‌کنیم.

وی افزود: خداوند در سوره نسا می‌فرماید: «وَلَا تَهِنُوا فِی ابْتِغَاءِ الْقَوْمِ ۖ إِنْ تَکُونُوا تَأْلَمُونَ فَإِنَّهُمْ یَأْلَمُونَ کَمَا تَأْلَمُونَ ۖ وَتَرْجُونَ مِنَ اللَّهِ مَا لَا یَرْجُونَ ۗ وَکَانَ اللَّهُ عَلِیمًا حَکِیمًا؛ و نباید در کار دشمن سستی و کاهلی کنید؛ که اگر شما به رنج و زحمت می‌افتید آنها نیز (از دست شما) رنج می‌کشند با این فرق که شما به لطف خدا امیدوارید و آنها امیدی ندارند. و خدا دانا و حکیم است (و امیدواران را محروم نمی‌سازد).»

خطیب جمعه قم با اشاره به روز حمل نقل گفت: ۲۶ آذر روز حماسه آفرینی رانندگان در لبیک به پیام امام امت برای انتقال کالاهای مورد نیاز مردم از بنادر به شهرها بود. اگر این مجاهدت صورت نمی‌گرفت صدام کشتی‌هایی که حامل کالاهای اساسی مردم بود را از بین می‌برد.

وی با اشاره به سالروز شهادت آیت‌الله مفتح بیان کرد: شهادت آیت‌الله مفتح روز وحدت حوزه و دانشگاه است. این روز بیان می‌کند که هرچه دشمن فشار بیاورد و بر شهدای ما بیفزاید نهضت مقاومت بیشتر می‌شود نمونه آن شهادت آیت‌الله مفتح است که روز شهادت ایشان خالق روز وحدت حوزه و دانشگاه شد.

امام جمعه قم با اشاره به سالروز رحلت ام‌البنین گفت: این بانو دارای فضائل زیادی است به طوری که در کنار ام‌البنین می‌توان او را ام الفضائل هم خطاب کرد. ایشان عبد و بنده خداوند بود و همه فضائل دیگر از جمله عفت، طهارت، فداکاری، بصیرت، ولایتمداری، ایثار و.. برخاسته از این ویژگی یعنی بنده خدا بودن است.

وی با بیان اینکه این بانو برای همه به ویژه مادران و همسران شهدا اسوه هستند؛ گفت: مردم از خانواده شهدا سخنی را می‌شنوند که پیام شهدای آنان است. مردم از رفتار خانواده شهدا پیام ایثار و شجاعت و دشمن و بدخواهان نیز پیام اشدا علی الکفار دریافت می‌کنند.

آیت‌الله سعیدی در خطبه اول با اشاره به آیه «وَ مَنْ یَتَّقِ اللَّهَ یَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لا یَحْتَسِبُ» عنوان کرد: خداوند در این آیه راه برون رفت از بحران‌ها، غلبه بر مشکلات و رسیدن به قله‌های شرف و کرامت را رعایت تقوا معرفی می‌کند.

وی گفت: خداوند در آیه ۱۰۸ سوره توبه خطاب به پیامبر (ص) می‌فرماید: «لَا تَقُمْ فِیهِ أَبَدًا ۚ لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَی التَّقْوَیٰ مِنْ أَوَّلِ یَوْمٍ أَحَقُّ أَنْ تَقُومَ فِیهِ ۚ فِیهِ رِجَالٌ یُحِبُّونَ أَنْ یَتَطَهَّرُوا ۚ وَاللَّهُ یُحِبُّ الْمُطَّهِّرِینَ؛ تو (ای رسول ما) هرگز در مسجد آنها (به نماز) مایست که همان مسجد (قبا) که بنیانش از اول بر پایه تقوای محکم بنا گردیده سزاوارتر است به اینکه در آن اقامه نماز کنی، که در آن مسجد مردان پاکی که مشتاق تهذیب نفوس خودند درآیند، و خدا مردان پاک مهذّب را دوست می‌دارد.»

امام جمعه قم تصریح کرد: خداوند بعد از اینکه در آیه ۱۰۷ دلایل و انگیزه‌های ساخت مسجد ضرار را معرفی کرد همه را از حضور و اقامه در این مسجد نهی می‌کند و مسجد تقوا مدار را شایسته اقامه نماز معرفی می‌کند.

وی با بیان اینکه اگر مسجدی در ابتدا برای تقوا ساخته شود اما در ادامه محل ترویج کفر و تفرقه در مسلمانان شد در حکم مسجد ضرار است اضافه کرد: خداوند در ادامه آیه ویژگی‌های اهالی مسجد تقوا بیان می‌کند و می‌فرماید آنان مردمانی هستند که خود را پاک می‌سازند و خداوند کسانی که اهل پاکی هستند را دوست دارد.

خطیب جمعه قم با تأکید بر اینکه تخریب مسجد ضرار جز وظایف حکومتی و درگرو ولی امر مسلمین است، تصریح کرد: عموم مردم حق این کار را ندارند حکومت اسلامی ممکن است مسجدی که ضرار تشخیص داده است را بازطراحی کند و بعد از پاکسازی از منافقین و ضد انقلاب، آن را کانونی برای اجتماع مومنین و در خدمت اهداف انقلاب قرار دهد.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) ادامه داد: معیار ضراری بودن مسجد بر عهده حکومت اسلامی است اگر آحاد مردم یا جناح‌ها بخواهند بر اساس تشخیص خود عمل کنند آفت‌ها و آسیب هایی به همراه دارد.

وی اظهار کرد: گاهی مسجدی را برای رقابت با مسجد دیگری می‌سازند تا مسجد قبلی از رنق بیفتد اگرچه این عملی نفسانی و نکوهیده است اما به مرز نفاق و کفر نمی‌رسد زیرا به قصد ضربه به اسلام و جلوگیری از وحدت مسلمین نیست.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha