به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، مایک هاوانا، تحلیلگر الجزیره نوشت: بیانیۀ گروه هفت همچنین قصد کمک به هر نحو ممکن برای این انتقال را بیان کرده و تصویری از شکل این انتقال ارائه داده است. تأکید بر این است که یک نظام همهشمول و دموکراتیک در سوریه معرفی شود.
مایک هاوانا از واشنگتن دیسی در گزارشش نوشت: بلینکن نیز بر سوریه، پیامدها و تأثیرات آن متمرکز است. آن سفر غیرمنتظره به بغداد آشکارا تلاشی است برای حفظ ائتلاف ضد داعش؛ این موضوع در این دوره تغییرات در سوریه برای ایالات متحده بسیار حیاتی است تا این ائتلاف را کنار هم نگه دارد.
گفتنی است چند روز پس از سقوط دولت سوریه رهبران گروه هفت در بیانیه مشترکی بر عزم خود برای حمایت از تمامیت ارضی، وحدت ملی، استقلال و حاکمیت سوریه تاکید کردند.
در این بیانیه آمده است: ما آماده حمایت از یک فرآیند انتقال هستیم که منجر به حکومتی معتبر، فراگیر و غیر فرقهای میشود که احترام به حاکمیت قانون، حقوق بشر جهانی، از جمله حقوق زنان، حمایت از همه مردم سوریه، از جمله اقلیتهای مذهبی و قومی را تضمین کند.
گروه ۷ همچنین آمادگی خود را برای همکاری و حمایت از هر دولت آینده سوریه که از این گذار سیاسی فراگیر بیرون می آید و به استانداردهای بینالمللی حکومتداری پایبند است، ابراز کرد.
آنتونی بلینکن هم وزیر خارجۀ آمریکا در سفری غیرمنتظره امروز جمعه برای مذاکره دربارۀ آیندۀ سوریه وارد عراق شد.
بلینکن در این سفر که با محمد الشیاع السودانی دیدار کرد، گفت: مهم است که اقلیتها در سوریه محافظت شوند. دولتی باید تشکیل شود که همه طرفهای سوریه را شامل شود. کشورهای منطقه و خارج، از یک مرحله انتقالی در سوریه به گونهای حمایت میکنند که از اقلیتها محافظت کند.
همچنین بلینکن در این سفرش به بغداد، متعهد شد که واشنگتن از بازگشت داعش جلوگیری خواهد کرد.