سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۳
عقلانیت قرآنی به تمدن رنگ توسعه و تعالی می بخشد

حوزه/حجت الاسلام حسینی نیشابوری در آیین رونمایی از پوستر اولین همایش بین المللی «امت - تمدن در قرآن» عنوان کرد: عقلانیت قرآنی می‌تواند به همه بخش‌های مهم در حوزه تمدن رنگ توسعه و تعالی دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی حسینی نیشابوری مدیر کل بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی در مراسم رونمایی از همایش بین‌المللی «امت - تمدن در قرآن» که در مرکز همایش‌های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، اظهارکرد: برخی محققین خوش بین به واژه تمدن نیستند، به همین دلیل وقتی از تمدن نوین صحبت می‌کنیم از واژگان امت و ملت دوست دارند استفاده کنند و امت تمدن که گفته می‌شود شاید این دغدغه را برطرف کند.

وی با بیان اینکه واژه امت می‌تواند مسیر را تا حدودی هموار کند، افزود: واژه امت نگاه به مقصد دارد و در کنار امت می‌توان یکسری چیزها را برجسته کرد امت موجودی حی و وابسته به حیات تک تک آحاد و متحرک است و عزم و اراده دارد و همگراست و دعوت به معروف و نهی از منکر و مسئولیت به اجتماع در آن دیده می‌شود و امت بدون امام معنا پیدا نمی‌کند.

حسینی نیشابوری خاطرنشان کرد: ویژگی‌های زیادی برای امت تمدن می‌توان در قرآن جستجو کرد یکی این است که انسان نمی‌تواند تمدنی را رقم بزند که مخالف با بقیه آوا و آهنگ‌های هستی باشد.

وی اظهار کرد: بین کتاب تدوین و تکوین هماهنگی وجود دارد و هماهنگی دو کتاب در ساختار و شبکه اجزا است و رحمت محوری و استحکام و انسجام در آن‌ها وجود دارد.

مدیر کل بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مهمترین عنصرهای امت_ تمدن در قرآن را خود امام و کتاب دانست و گفت: این دو نازل و شارع و هادی هستند.

وی ادامه داد: نگاه به امام و کتاب در قانون گذاری می‌تواند موجب توسعه و رشد شود و تامین مادیات و معنویات توام با هم، ضمانت سعادت با تعریف وحیانی مربوط به ساحت قانونگذاری است که از امام و کتاب بوجود می آید.

نیشابوری خاطرنشان کرد: در ساحت اجتماعی امام و کتاب می‌تواند تنظیم روابط کنند روابطی که موجب تکریم آحاد جامعه شود و در ساحت اقتصادی مالکیت خداوند و امانت خلیفه خدا مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به سه شاخص‌های مهم امت_تمدن در قرآن گفت: این شاخص‌ها شامل شاخص عقیدتی، شاخص‌های اخلاقی و شاخص‌های اجتماعی است که هر سه شاخصه به دنیا اعتنا دارد.

نیشابوری همچنین تصریح کرد: همه اینها یک اکسیر دارد که باعث می‌شود همه چیز متعالی شود ویژگی امت مستخرج از قرآن و همه عنصرهای مختلف را اگر به علاوه چیزی کنیم هم ساحت ملک و هم ملکوت انسان را پوشش می‌دهد.

وی در پایان گفت: عقلانیت قرآنی می‌تواند به همه بخش‌های مهم در حوزه تمدن رنگ توسعه و تعالی دهد.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha