سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۲
هیئت های اندیشه ورز بین دانشگاه و حوزه، حلال مشکلات جامعه با نگاه علمی است

باقری تعریف چهار کارگروه مشترک در مسیر دستیابی به دانشگاه اجتماعی و تمدنی عنوان کرد و گفت: اعلام آمادگی کردیم با ظرفیت اندیشکده های علمی و راهبردی معضلات جامعه را حل نماییم.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، محمد باقری در برنامه تلویزیونی بازتاب که به مناسبت ۲۷ آذر سالروز شهادت آیت الله محمد مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه برگزار شد، با اشاره به دغدغه های قشر فرهیخته و انقلابی اساتید در سطح دانشگاه ها اظهار داشت: یکی از این دغدغه ها این بود که بتوانیم منویات امامین انقلاب را به منصه ظهور برسانیم ولذا ظرفیتی با حضور روحانیت در دانشگاه ایجاد شد.

وی افزود: حضور روحانیت در مجموعه دانشگاه سبب خیر و برکت برای مجموعه دانشگاه و علم و عمل در سطح کشور شد و در همین راستا در مجموعه دانشگاه های کشور از ابتدای دهه ۸۰ مجموعه بسیج اساتید ایجاد شد.

مسئول بسیج اساتید استان اصفهان با بیان این که توجه به رهنمودهای امامین انقلاب پایه های تشکیل بسیج اساتید بود گفت: نیل به دانشگاه های حل مسئله، حاکم کردن روحیه انقلابی در دانشگاه ها، انجام پژوهش نافع و ارتباط اجتماعی اساتید، سبب شد قشر بسیج اساتید در بین اقشار دیگر بسیج شکل گیرد.

وی اضافه کرد:امروز در دانشگاه ها در کنار نهاد نمایندگی رهبری و در کنار اقشار دیگری مانند بسیج دانشجویی، بسیج اساتید نیز حضور دارد و دغدغه آن این است که بتواند رهنمودها و فرامین امامین انقلاب را اجرایی کند.

باقری با تاکید بر وجود نگاه های متنوع در کشور در دوره های مختلف به دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه فضای دانشگاه ما فضای جدایی دین از علم بوده است و بر همین اساس معتقد هستیم معضلات و مشکلات فراوانی را در مجموعه دانشگاهی داریم.

وی خاطر نشان کرد: برخی از این مشکلات شامل هجوم سکولاریسم به مبادی معرفتی تا مسائلی مانند غالبیت گفتمان شبه علم مانند غالب شدن چرخه علوم غیرنافع در دانشگاه ها، همراه نبودن آموزش با مهارت و هم چنین نگاه هایی که در حوزه آمایش های علمی در دانشگاه ها وجود داشته برخی از مشکلات دانشگاه ها به شمار می رود.

مسئول بسیج اساتید استان اصفهان تحول علوم انسانی را که بارها مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده است از دیگر موارد مبتلا به دانشگاه ها عنوان کرد و ادامه داد: نگاه مجموعه های انقلابی در دانشگاه ها به حل این مسائل سبب ایجاد یک هدف مشترک می شود و این که دانشگاه های ما توانسته اند در برخی برهه های زمانی نقش آفرینی های خاص اجتماعی داشته باشند حاصل تجمیع این نگاه است.

وی حضور روحانیونی هم چون شهید مفتح، شهید مطهری و شهید باهنر در عرصه دانشگاه را سبب پررنگ تر شدن این نقش آفرینی دانست و گفت: بنابراین دغدغه ما این است که بیانات رهبر معظم انقلاب به خصوص در بیانیه گام دوم به ویژه در زمینه پژوهش مورد پیگیری قرار گیرد و لذا در قدم اول باید برنامه ریزی در زمینه پژوهش نافع داشته باشیم.

باقری افزود: نگاه ما در فضای حرکت های دانشگاهی این است که تعامل بسیار خوبی بین اساتید و نخبگان حوزه های علمیه با اساتید دانشگاه ها ایجاد کنیم، بر همین اساس حرکت خوبی نهاد نمایندگی رهبری با دیگر ارگان های دانشگاه به عنوان یک محور انجام داده است که با عنوان ایجاد کارگاه های آموزشی خلاقیت اساتید با جهت گیری الهی در حال انجام است.

وی با بیان این که در هر علمی پیوند مستقیمی با قرآن و روایات وجود دارد گفت: امروز یکی از دغدغه های جدی ما در دانشگاه تعامل مستقیم با حوزه های علمیه است و به واسطه نهاد نمایندگی رهبری این حرکت به صورت جدی آغاز شده و در همین راستا برنامه های خاصی نیز تعریف کرده ایم.

وی اضافه کرد: از حضور اساتید حوزه های علمیه در زمینه کارگاه های اندیشه تمدن ساز استفاده شده است و هم چنین طرح نشاط ، نیز با حضور دانشجویان در عرصه های مختلف اجتماعی و جهت دیدن پیشرفت های کشور در حال اجرا است.

مسئول بسیج اساتید استان اصفهان عنوان کرد: اکنون اندیشکده های علمی راهبردی با حضور اساتید حوزه عجین شده و به خصوص در اندیشکده عفاف و حجاب از ظرفیت حوزه در حال استفاده هستیم.

وی با اشاره به این که مهم ترین ظرفیت بسیج اساتید، حلقه های صالحین است افزود: بسیج یک مزرعه بی حصار است و نگاه و برنامه های بسیج هیچ گاه به یک گروه خاص نیست و خروجی نقش آفرینی اساتید، جهاد فرهنگی و جهاد تبیین است.

باقری تعریف چهار کارگروه مشترک در مسیر دستیابی به دانشگاه اجتماعی و تمدنی را در همین راستا عنوان کرد و ادامه داد: حضور دانشگاه در بیشتر جریانات علمی و غیرعلمی بسیار پررنگ است و اعلام آمادگی کردیم با ظرفیت اندیشکده های علمی و راهبردی معضلات جامعه را حل نماییم و هیئت های اندیشه ورزی که بین دانشگاه و حوزه شکل گرفته است می تواند مشکلات را با نگاه علمی حل کند.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha