پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۱
نشست "ملاحظات اخلاقی بهره مندی از هوش مصنوعی" در قم برگزار شد

حوزه/ به همت پژوهشگاه مطالعات اسلامی جامعه الزهرا(س)، نشست "ملاحظات اخلاقی بهره مندی از هوش مصنوعی در پژوهش های دینی و قرآنی" در قم برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، محمد جواد فلاح طی سخنانی در نشست «ملاحظات اخلاقی بهره مندی از هوش مصنوعی در پژوهش های دینی و قرآنی» که در پژوهشگاه مطالعات اسلامی وابسته به جامعه الزهرا(س) برگزار شد با اشاره به مساله چالش سرعت و دقت و نیز بحث جهت‌گیری و سوگیری پژوهشی در پرداختن به مقوله هوش مصنوعی اظهار داشت: از دیگر چالش های قال توجه در این زمینه می توان به چالش عدم دخالت پیش داوری‌های انسانی و محدود کردن استنباط‌های مجتهد دینی، همچنین چالش مغزشویی و سلطه هوش مصنوعی و استقلال پژوهشگر دینی اشاره کرد.

وی همچنین با اشاره به چالش پرهیز از احساسات و سلایق شخصی و جمود و عدم انعطاف پذیری در فرایند پژوهش گفت: از دیگر چالش هایی که باید مورد توجه پژوهشگران در این رابطه قرار گیرد باید به چالش عدم اشراف هوش مصنوعی به مبانی، ادله و روش‌های استنتاج احکام دینی و اخلاقی به ویژه در موقعیت‌های تعارض اشاره نمود.

مدرس حوزه و دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به تبیین برخی از مهم ترین اصول اخلاقی ناظر به استفاده از هوش مصنوعی در فرایند پژوهش پرداخت و افزود: اصل اول در این زمینه ناظر به استقلال فرد پژوهشگراست و در این جا این سوال مطرح می شود که آیا پژوهشگران حوزه مطالعات دینی مجاز هستند نتایج را به چت بات‌ها واگذار کنند؟

وی بیان داشت: اصل نظارت بر فرایند پژوهش، اصل امانت‌داری در استفاده از داده‌ها و اطلاعات جامع و مراقبت از عدم سوگیری، اصل صداقت و شفافیت ناظر به این که استنادها درست و صادق و کامل باشند و نیز اصل عدم سوگیری از مهم ترین اصول ناظر به این قضیه هستند.

وی در خاتمه، مصادیقی همچون ساختن حدیث جعلی و آیات جعلی با استناد به منابع معتبر را مورد بررسی قرار داد و به سوالات حاضران در این زمینه پاسخ داد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha