جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۴
نقش همسری و مادری قله مسئولیت پذیری بانوان است

امام جمعه کهک گفت: نقش همسری و مادری اینها همگی قله بزرگی است که هر بانوی مسلمان باید خود را در این مسیر قرار دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محسن صبوری فیروزآبادی امام جمعه کهک استان قم در خطبه اول نماز جمعه این شهر و در ادامه شرح دعای اول صحیفه سجادیه به تبیین فراز دیگری از این دعای شریف پرداخت.

وی ادامه داد: امام سجاد (ع) در این فقره در توصیف خلقت الهی می فرمایند:«ابْتَدَعَ بِقُدْرَتِهِ الْخَلْقَ ابْتِدَاعاً ، وَ اخْتَرَعَهُمْ عَلَی مَشِیَّتِهِ اخْتِرَاعاً»؛ خداوند متعال موجودات را به قدرتش آفرید، آفریدنی بی مانند؛ و آفریده‌ها را به اراده‌اش ساخت، ساختنی بی مثال.

حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی افزود: در واقع در این فقره از دعا به یکی از جلوه های قدرت الهی اشاره دارد که عبارت است از بی سابقه بودن خلقت و اینکه خداوند متعال این عالم را بدون هیچ نمونه و الگوی سابق آفریده است. قرآن کریم نیز با تعبیر"بدیع السموات و الارض" به این وصف الهی اشاره نموده است.

وی ادامه داد: امیرالمومنین (ع) نیز در نهج البلاغه به این مطلب اشاره کرده و می فرمایند: «خلق الخلق علی غیر تمثیل، و لا مشورة مشیر، و لا معونة معین...»؛ خداوند موجودات را بدون در دست داشتن هیچ نمونه ای و بدون مشورت با هیچ مشاوری و بدون کمک گرفتن از هیچ یاوری آفرید...

حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی ابراز داشت: آن حضرت در نقطه دیگری از نهج البلاغه می فرمایند: «أَنْشَأَ الْخَلْقَ إِنْشَاءً وَ ابْتَدَأَهُ ابْتِدَاءً بِلَا رَوِیَّةٍ أَجَالَهَا وَ لَا تَجْرِبَةٍ اسْتَفَادَهَا...»؛ آفرینش را بدون نیاز به اندیشه و فکر و استفاده از تجربه و بی آن که حرکتی ایجاد کند و درباره تصمیمی بیندیشد ایجاد کرد و آغاز نمود.

امام جمعه شهرستان کهک در ابتدای خطبه دوم نماز جمعه با اشاره به سالروز ولادت صدیقه طاهره (س) به بیان روایتی در فضیلت مقام آن حضرت پرداخت. وی با استناد روایت شریف نبوی که می فرمایند:«إِنَّمَا سُمِّیَتْ اِبْنَتِی فَاطِمَةَ - لِأَنَّ اَللَّهَ تَعَالَی فَطَمَهَا وَ فَطَمَ مَنْ أَحَبَّهَا مِنَ اَلنَّارِ»؛ دخترم به این دلیل فاطمه نامیده شده است که خداوند عز و جل او و دوستدارانش را از آتش [دوزخ ]به دور داشته است، گفت: در واقع معنای این حدیث شریف این است که اساسا این وجود شریف مرکز همه خوبیهاست و هرکسی قلبا و به دنبال آن در عمل پیرو و شیعه او باشد، به صورت طبیعی از آتش و اعمالی که زمینه آتش است، دور می گردد.

وی افزود: این مطلب در روایات دیگر نیز مورد اشاره قرار گرفته است؛ مانند روایاتی که رضایت آن حضرت را ملاک رضایت الهی معرفی می کند؛ پیامبر اعظم (ص) می فرمایند:«إنَّ اللّه َ یَغضَبُ لِغَضَبِ فاطِمَةَ و یَرضی لِرِضاها»؛ به یقین خداوند با خشم فاطمه به خشم می آید و با خشنودی او خشنود می شود.

خطیب جمعه کهک در ادامه، سیره این وجود مقدس را الگوی فاخری برای همه مسلمانان به ویژه بانوان مسلمان دانست؛ آن ارتباط معنوی ویژه با پروردگار متعال و آن عبادتهای منحصر به فرد، آن صبر و مقاومت آهنین در انجام وظایف اجتماعی و سیاسی و در عین حال آن عفت و پاکدامنی و فاصله گرفتن از نامحرمان که اوج آن را اینگونه ترسیم نموده و فرمودند:«خَیْرٌ لِلنِّسَاءِ أَنْ لاَ یَرَیْنَ اَلرِّجَالَ وَ لاَ یَرَاهُنَّ اَلرِّجَالُ»؛ بهترین چیز برای زنان آن است که مردان آنان را نبینند و آن‌ها نیز مردان را نبینند. آن ایفای فوق العاده نقش همسری و مادری اینها همگی قله بزرگی است که هر بانوی مسلمان باید خود را در این مسیر قرار دهد.

حجت الاسلام صبوری فیروزآبادی در بخش پایانی خطبه های نماز جمعه ضمن گرامی داشت میلاد امام خمینی (ره)، این شخصیت بزرگ را احیاگر اسلام در زمانی دانست که دشمنان دین و معنویت تمام تلاش خود را برای محو آن به کار گرفته بودند و تصور می کردند که دیگر دوران حاکمیت دین بر افکار و زندگانی جهانیان سپری شده است.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha