دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۲۳
خانواده نقش محوری در استحکام و آرامش در جامعه دارد

حوزه/ حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد گفت: اصلاح و فساد در جامعه متاثر از اصلاح و تخریب خانواده بوده و خانواده به عنوان کوچک‌ترین و مهم‌ترین هسته در ساختار جامعه، نقش اساسی در استحکام و سلامت جامعه ایفا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین سعید روستا آزاد، معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، در همایش خانوادگی روحانیون و مبلغین شهرستان ایرانشهر که به مناسبت ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و روز زن برگزار شد، اظهار داشت: مبنای اصلی خلقت این عالم بر اساس آیات و روایات «محبت» می باشد، خداوند متعال بر اساس حب و محبت به بندگانش علم هستی را خلق کرده و محور این محبت را حضرت زهرای اطهر سلام الله علیها قرار داده است.

وی ادامه داد: در روایتی از امام صادق علیه السلام آمده است که سوره فجر به دلیل آیات پایانی «یَا أَیَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ * ارْجِعِی إِلَیٰ رَبِّکِ رَاضِیَةً مَرْضِیَّةً» سوره امام حسن علیه السلام می باشد، مصداق بارز نفس مطمئنه؛ امام حسن علیه السلام است، اما حضرت فاطمه سلام الله علیها دارای مقامی است که از مقام نفس مطمئنه نیز بالاتر است و آن بنابر روایات متواتر و مشترک بین شیعه و اهل تسنن؛ «إنَّ اللّه َ یَغضَبُ لِغَضَبِ فاطِمَةَ و یَرضی لِرِضاها» غضب و رضایت خدا منوط به غضب و رضایت حضرت زهرای اطهر می باشد.

حجت الاسلام والمسلمین روستاآزاد با اشاره به فرازی از حدیث کسا «اِنّی ما خَلَقْتُ سَماءً مَبْنِیَّةً وَلا اَرْضاً مَدْحِیَّةً وَلا قَمَراً مُنیراً ... اِلاّ فی مَحَبَّةِ هؤُلاءِ الْخَمْسَةِ» محور خلقت خداوند متعال را محبت به اهل بیت علیهم السلام برشمرد و گفت: پروردگار جهانیان تمام عوالم هستی را به خاطر محبت به اهل بیت سلام الله علیهم ایجاد کرده و آن کسی که حلقه اتصال بین اهل بیت است حضرت فاطمه علیهاالسلام می باشد،

وی تصریح کرد: خانواده به عنوان مهمترین بنیاد هستی؛ پاک‌ترین و مقدس‌ترین محبت‌ها را خدای متعال در دل خانواده قرار داده است. اصلاح و فساد در جامعه متاثر از اصلاح و تخریب خانواده بوده و خانواده به عنوان کوچک‌ترین و مهم‌ترین هسته در ساختار جامعه، نقش اساسی در استحکام و سلامت جامعه ایفا می‌کند.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اظهار داشت: سکون را برای اعضای خانواده فراهم کنند. در آیه‌ای از قرآن کریم آمده است: "وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُم مِنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُمْ مَوَدَّةً وَرَحْمَةً". این آیه بر اهمیت محبت و رحمت در روابط خانوادگی تأکید دارد.

وی ادامه داد: حضرت آیت‌الله جوادی آملی نیز در سخنرانی‌های خود به اهمیت آرامش در خانواده اشاره کرده اند و بیان داشته‌اند که اگر تهیه مسکن وظیفه مرد است، تهیه آرامش و سکون در خانه به عهده خانم خانه است. این نکات نشان‌دهنده اهمیت و نقش حیاتی خانواده در جامعه است و تأکید می‌کند که خانواده سالم و پایدار می‌تواند باعث صلاح و پیشرفت جامعه شود.

حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم «ما بُنِیَ فی الإسلامِ بِناءٌ أحَبَّ إلی اللّه ِ عزّوجلّ ، وأعَزَّ مِنَ التَّزویجِ» اظهار داشت: روایت پیامبر اکرم (ص) به این معنا است که هیچ بنایی عزیزتر و محبوب‌تر نزد خداوند از خانواده نیست. این سخن بر اساس محوریت محبت در تشکیل خانواده تأکید دارد.

وی در ادامه افزود: آیه‌ای از قرآن کریم نیز به اهمیت محبت، رحمت و سکون در خانواده اشاره دارد: "خَلَقَ لَکُم مِّنْ أَنفُسِکُمْ أَزْوَاجًا لِتَسْکُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَکُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً". مفسران بیان می‌کنند که مودت به معنای عشق شدید است که در دوران جوانی بین زوجین برقرار است. با گذشت زمان و در دوران کهولت که ممکن است یکی از زوجین بیمار شود یا نیاز به کمک داشته باشد، رحمت جایگزین مودت می‌شود. مودت دو طرفه است اما رحمت یک طرفه است.

معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی بر اهمیت بنیان خانواده و نقش آن در تربیت و پرورش فرزندان با عشق و محبت تأکید کرد و گفت: زیر چتر رحمت الهی، کودکان با محبت بزرگ می‌شوند. به ویژه خانواده‌هایی که منتسب به امام زمان (عج) و حضرت زهرا (س) هستند، باید پرچمداران محبت، عطوفت، مودت، رحمت، سکون و آرامش در جامعه باشند.

وی با استناد به روایت نبوی «خَیرُکُم خَیرُکُم لأَهلِهِ و َأَنَا خَیرُکُم لأَهلی» رفتار خوب با خانواده را از سنت های پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم بر شمرد و گفت: احترام و توجه به خانواده و در راس آن توجه به همسر یک رفتار دینی بوده و نشان از اهمیت خانواده در دین اسلام دارد. این رفتار ما در خانه تبدیل به الگو برای فرزندان خواهد شد.

وی ادامه داد: آیه 263 سوره بقره « قَوْلٌ مَعْرُوفٌ وَمَغْفِرَةٌ خَیْرٌ مِنْ صَدَقَةٍ یَتْبَعُهَا أَذًی» به این مطلب اشاره دارد که در هنگام صحبت کردن باید رعایت ادب را در نظر گرفته و از واژگان خوب استفاده نمائیم. در مقابل نیز اگر زنی خدمت به شوهرش کند با توجه به روایت امام صادق علیه السلام «ما من امراة تسقی زوجها شربة من ماء الا کان خیرا لها من عبادة سنة، صیام نهارها و قیام لیلها و یبنی الله لها بکل شربة تسقی زوجها مدینة فی الجنة و غفرلها ستین خطیئة» می تواند رضایت الهی را کسب نماید.

حجت الاسلام والمسلمین روستا آزاد بر تأثیر گذشت و تغافل در استحکام خانواده اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل مهم برای تحکیم روابط خانوادگی و رشد آن، چشم‌پوشی و گذشت از اشتباهات دیگران و نادیده گرفتن یا تغافل در برابر آن‌هاست. این صفتِ زیبا، یکی از عوامل مهم آرامش روانی و آسایش زندگی است؛ چنانکه امام علی علیه السلام فرموده است: «هر که از بسیاری امور تغافل و چشم‌پوشی نکند، زندگی‌اش تیره می‌شود».

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha