سه‌شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۸
مؤلفه های کلیدی جبهه مقاومت اسلامی را برای افکار عمومی تشریح کنیم

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت‌مدرس تصریح کرد: باید شاخصه ها و مؤلفه های کلیدی جبهه مقاومت اسلامی را برای افکار عمومی تشریح کنیم.

دکتر علیرضا شجاعی زند در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با بیان این که همچنان نیازمند صحبت در خصوص شاخصه ها و مؤلفه های فرهنگ مقاومت در جامعه هستیم، اظهار داشت: شخصیت های بزرگ جبهه مقاومت اسلامی در منطقه همچون شهید سید حسن نصرالله، شهید هنیه و شهید سنوار از جمله افرادی هستند که باید برای مردم و نسل جوان کشورمان و دیگر کشورهای منطقه به خوبی معرفی شده و ویژگی های استقامت ورزی آن ها به درستی تبیین شود.

وی افزود: به عنوان مثال رهبر معظم انقلاب درباره شهید نصرالله از تعابیر عجیبی چون «مجاهد کبیر»، «مجاهد بزرگ»، «نصرالله بزرگ»، «شخصیتی باعظمت»، «رهبر مدبر سیاسی» و «مروارید درخشان لبنان» یاد کردند که هر کدام از این ها قطعاً بار معنایی و مفهومی خاص خود را دارد که نیاز به تبیین و تشریح بیشتر در این زمینه احساس می شود.

استاد دانشگاه همچنین گفت: یکی از موضوعاتی که احتمالاً توجه آیندگان را به خودش جلب کند این است که وقتی مرور تاریخی به گذشته خود می کنند، با کثرت رهبران مسلمان سیاسی در یک مقطع خاص همچون زمانه ما مواجه می شوند و این که شخصیت هایی چون نصرالله چگونه توانستند به افتخار جامعه ایمانی و اسلامی تبدیل شوند

وی تأکید کرد: در سال های اخیر به خصوص یک سال گذشته، منازعه صحنه فلسطین تفاوت‌های بسیاری را در باب ادیان و پیروان آن نشان داده است و در این میان باید گفت که یکی از عناصر قابل‌اعتناء، مساله وفاداری پیروان یک آیین نسبت به رهبران خودشان است و اینکه در مسیر هدف والای خود آماده هر گونه ایثار و جان فشانی هستند.

شجاعی زند یادآور شد: اگر سرگذشت بنی‌اسرائیل را مشاهده کنید که قرآن بیان کرده چقدر آن‌ها نسبت به انبیاء بی‌وفا بودند، چه برسد به رهبران دینی. اینجا بحث امت و امام مطرح شده و موضوعیت پیدا می‌کند.

وی بیان داشت: امت و امام، لازم و ملزوم هم می‌باشند. نمی‌شود در جایی امتی شکل بگیرد بدون امام. اساساً معنا پیدا نمی‌کند. تعبیر امت بلاموضوع است. یا امام بدون امت اساساً یا بلاموضوع است یا در محاق است. یعنی امامی است که به نحوه بالقوه است و شرایط و ظرفیت‌های جلوداری را دارد و مشخصات یک امام را دارد و یک رهبر پیشرو را دارد اما چون زمینه اجتماعی را پیدا نمی‌کند، معنای امام، متجلی نمی‌شود. این دو با هم‌پیوند دارند و بسیاری از ظرفیت‌های رهبری دینی در طول تاریخ بوده‌اند که به‌دلیل عدم اقبال مردم هیچ‌گاه زمینه تحقق پیدا نکردند، اما در این دوره خاص شرایط به گونه دیگری رقم خورده است که جا دارد اساتید و کارشناسان علوم انسانی و اجتماعی به تحلیل آن بپردازند.

استاد دانشگاه افزود: واقعیت آن است که صحنه فلسطین یکی از نشانه‌های بارز بازگشت به‌سوی دین است. به پیشران‌های این پدیده که نگاه کنیم به خوبی متوجه می شویم که بازگشت به دین و آموزه های دینی در مسیر تقویت مقاومت یک حقیقت مسلم است.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha