به گزارش خبرگزاری حوزه از زنجان، حجتالاسلام مجتبی مصباح یزدی بعد از ظهر سه شنبه در دومین همایش و بزرگداشت علامه مصباح یزدی اظهار داشت: در ایام سالگرد رحلت علامه مصباح هستیم و برخی دیگر از مناسبتها دلیلی است تا شرایط امروز را بهتر درک کنیم و وظایف را خود را در قبال آن انجام دهیم.
وی در مورد ویژگیهای علامه مصباح عنوان کرد: بصیرت از ویژگیهای بارز ایشان بود که در کلمات رهبر معظم انقلاب نیز به این نکته تأکید شده بود که در ایشان بصیرت به معنای واقعی کلمه وجود داشت.
عضو هیئت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه در آستانه دهه بصیرت هم هستیم، ابراز کرد: این ایام یادآور بصیرت تاریخی مردم است که یک جلوه مهم و بزرگ در سال ۸۸ رقم خورد.
وی تصریح کرد: حقیقت بصیرت این است که انسان لایههای پنهان از نظر دیگران را بشناسد و درک کند و متناسب با آن عمل کند.
حجتالاسلام مصباح یزدی به فهم و عمل بصیرانه تأکید کرد و گفت: ما انسانها مثل بقیه حیوانات در خیلی از اشتراکات مشترک هستیم، به عنوان مثال دیدن ادراک غریزی است اما در دیدن لایههای پنهانی مسائلی وجود دارد که همه آن را درک نمیکنند.
وی با بیان اینکه انسان خود موجود پیچیدهای است، ادامه داد: انسان دارای شعور و اراده است و کارها را با هدفی انجام میدهد و روش تحقیق در علوم طبیعی و انسانی متفاوت است.
عضو هیئت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه در مطالعه پدیدههای انسانی مشاهدات کفایت نمیکند و نیازمند تأمل است، خاطرنشان کرد: وقتی روابط انسانی با هم ارتباط پیدا میکند و پدیدههای اجتماعی شکل میگیرد این پیچیدگی افزایش مییابد.
وی با بیان اینکه برخی از سطوح اتفاقات و رفتارها را حیوانات هم درک میکنند، اظهار کرد: گاهی دشمن با لبخند وارد میشود و اینجا شناخت نیازمند بصیرت است.
حجتالاسلام مصباح با تأکید بر شناخت دوست و دشمن حقیقی، تصریح کرد: دشمن لزوماً با توپ و تانک وارد نمیشود و گاهی در لباس دوست اعتماد شما را جلب میکند و لذا انسان باید موقعیت و طرف مقابل را بشناسد و نوع رفتار خود را با آن تنظیم کند.
وی موقعیتشناسی را دیگر خصوصیت علامه مصباح یزدی دانست و گفت: تأسیس دفتر همکاری حوزه و دانشگاه، مؤسسه امام خمینی (ره)، آموزش مؤسسه در راه حق، بنیاد باقرالعلوم و طرح ولایت همه از نمونههای بصیرت علامه مصباح بود.
عضو هیئت امنای مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری این لقب را داده بودند که ایشان عقبه تئوریک نظام است، ابراز کرد: علامه مصباح در تفکر انقلابی و جریانهای انقلابی نقش مهمی ایفا کرد.
وی با بیان اینکه بسیاری از انقلابها توسط یک گروهی در دنیا شکل میگیرد و از بین میرود، یادآور شد: در لبنان دیدیم با شهادت سید حسن نصرالله، حزبالله و جریان مقاومت از بین نرفت؛ چراکه جریان وابسته به اشخاص نیست.
حجتالاسلام مصباح یزدی خاطرنشان کرد: بصیرت عمومی پشتوانه تداوم این جریان و نهضت است، راه تداوم انقلاب اسلامی هم زنده بودن بصیرت است که باید با جهاد تبیین تقویت شود.
انتهای پیام. /
نظر شما