به گزارش خبرگزاری حوزه، در مراسم تجلیل از بانوان فعال فرهنگی دانشگاه ادیان و مذاهب پیام تصویری حضرت آیت الله جوادی آملی پخش شد.
حجج الاسلام والمسلمین شهرستانی نماینده حضرت آیت الله سیستانی، عبدالکریم بیآزار شیرازی استاد حوزه و دانشگاه و سید ابوالحسن نواب موسس دانشگاه ادیان و مذاهب از سخنرانان این مراسم بودند.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین نواب ضمن تبریک ایام ولادت بی بی دو عالم حضرت فاطمه زهرا (س) و نیز خیر مقدم به نماینده حضرت آیت الله سیستانی بیان کرد: حجت الاسلام والمسلمین سید جواد شهرستانی شخصیتی شناخته شده در عرصه خدمت رسانی به مراکز علمی و حوزوی می باشند.
موسس دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: این عالم ربانی اصل کار را بر روی مسائل فکری و علمی قرار داده است. همچنان که اطلاع دارید نمونه بارز این فعالیتها برگزاری کنگره شیخ مفید بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین نواب گفت: اقدام دیگر حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی تاسیس موسسه آل البیت بوده که برای تصحیح کتب و تراث شیعه منشا خیر و برکات است. هدف اصلی این موسسه تصحیح متون کهن شیعی و نشر محققانه آنهاست و در این کار از مراکز پیشرو و موفق در سطح بینالمللی میباشد. این عالم ربانی همچنین با همکاری محقق طباطبایی مجله پژوهشی تراثنا را منتشر کرده که پس از بیست سال تا به امروز همچنان به انتشار پژوهشهای نسخهشناسی و کتابشناسی اسلامی میپردازد.
موسس دانشگاه ادیان و مذاهب ادامه داد: یکی دیگر از فعالیتهای ستودنی حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی، تاسیس و بنیانگذاری کتابخانههای تخصصی در شهر مقدس قم است. با احادیث پنج کتابخانه معتبر در زمینههای مختلف تاریخ، تفسیر، ادبیات عرب، حدیث و فلسفه و کلام کاری را شبیه به احداث دانشگاه کرده است چرا که ریاست این کتابخانهها بر عهده افرادی است که در آن زمینهها متخصص بوده و بهترینها در این زمینه هستند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در پایان افزود: حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی برای بازدید و همکاری با جوامع مختلف شیعه و شخصیتهای مختلف اسلامی به نقاط مختلف دنیا در آسیا و آفریقا و اروپا سفر کرده و مراکز متعددی را برای خدمت رسانی به مناطق محروم شیعه تأسیس نموده است. در آخر میتوان نمایندگی تام الاختیار حضرت آیت الله سیستانی را از فعالیتهای بینظیر آن عالم دانست.
تکریم زنان یکی از نشانههای ایمان به خدا است
در ادامه این مراسم حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی ضمن تبریک ایام ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز زن، ائمه معصومین (ع) را سرمایه شیعیان دانست و گفت: ما از سرمایه های خود به خوبی استفاده نمی کنیم. باید قدر ائمه معصوم را بدانیم و تا جاییکه میتوانیم به این بزرگان اقتدا و از برکات آنها استفاده کنیم و ما به برکت ائمه معصومین (ع) و قدسیت ایشان همه چیز داریم.
نماینده حضرت آیت الله سیستانی تشریح کرد: در اسلام زن مقام والایی داشته و دارد، چنانکه در قرآن کریم وقتی سخن از آرامش و سکون میآید از زن به عنوان آرامش دهنده مردان یاد میشود.
تکریم زنان یکی از نشانههای ایمان به خدا است. زنان عهدهدار نقش تربیتی در جامعه هستند و مسئولیت مهم تربیت افراد جامعه را بر دوش دارند. انسان در خانواده خود تربیت شده و سپس وارد جامعه میشود به همین دلیل جایگاه زنان به عنوان مدیر خانه و همچنین جایگاه مادران به عنوان مربی میتواند بسیار حائز اهمیت باشد و بالاترین نقش را در این زمینه ایفاء کند.
حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی بیان کرد: اسلام در مسائل اجتماعی و سیاسی برای زنان شخصیت مستقل حقیقی و حقوقی قائل بوده و حضور زنان را در تمام فعالیتهای اجتماعی و سیاسی اثرگذار و قابل توجه میداند. بنابراین در اسلام هیچ فرقی بین زن و مرد این جهت نمیگذارد.
نماینده حضرت آیت الله سیستانی گفت: در عصر رسالت پیامبر اکرم (ص)، مشارکت زنان در فریضه امر به معروف و نهی از منکر، بیعت با پیامبر اکرم و … بسیار چشمگیر بود و به همین دلیل زنان، بسیار مورد احترام پیامبر اکرم (ص) بودند. در دوران معاصر نیز مشارکت زنان به خصوص در عرصه های اجتماعی و علمی بسیار مشهود است و این نکته قابل توجهی است چراکه باید از این ظرفیت موجود به خوبی بهره برد.
حجت الاسلام والمسلمین شهرستانی در پایان با ذکر برخی کرامات ائمه اطهار (سلام الله علیهم اجمعین) افزود: ما پیرو مکتبی هستیم که ائمه معصومین(ع) آن را بنا نهادهاند و در این راه الگوهای ما بوده و مراجع هم پیرو خط این بزرگواران هستند؛ ما نیز پیرو مراجع هستیم. ما زنان و مردان مسلمان باید خداوند را شاکر باشیم که پیرو خطی هستیم که مورد رضایت پروردگار است و امام زمان (عج) هم به ما کمک میکند، به شرطی که واقعیتها را بیان کنیم و رهرو آنان باشیم و کارهایی را انجام دهیم که اثر خوبی را در جامعه داشته باشد.
انتهای پیام
نظر شما