به گزارش خبرگزاری حوزه، هر چند فتنه سخت و پیچیده ۸۸، واقعهی خیرهکننده و باشکوه انتخابات ۴۰ میلیونی ریاستجمهوری دهم را به کام مردم تلخ کرد و حدود هشت ماه، کشور را درگیر خود کرد، اما نهم دی ماه همین سال حماسه ای خلق شد که در تراز یک یوم الله به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب در تاریخ این کشور ماندگار شد.
در طول ۱۵ سالی که از ۹ دی ماه سال ۸۸ می گذرد، کتب متعددی درباره فتنه سال ۸۸ و اهمیت ۹ دی نگاشته شده که به همین بهانه به برخی از آن ها به طور اجمالی اشاره می کنیم؛
نقش انگلیس در فتنه ۱۳۸۸
این کتاب برای اولین بار در زمستان سال ۱۳۸۹ با توجه به اسناد موجود در آرشیو مؤسسه فرهنگی هنری و انتشارات مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شد که به طور خاص به تحلیل روابط بین ایران و انگلستان و به ویژه در وقایع بعد از انتخابات (فتنه ۸۸) پرداخته است.
انگلیسی ها قبل از انتخابات دو حرکت تاثیر گذار جهت پیشبرد اهداف خودشان انجام داده بودند که اولی تاسیس یک شبکه تلویزیونی به زبان فارسی بود و دومی اعزام یک سفیر جدید تازه نفس جهت رویارویی بنام سایمون گس بود. در جریان وقایع انتخابات این سفارتخانه که از آن به عنوان لانه جاسوسی جدید نیز یاد می کنند از هیچ فعالیت و عملی در مورد دخالت در امور داخلی ایران کوتاهی نکرد که از آن جمله میتوان به اعترافات حسین رسام اشاره کرد. این اتفاقات آنقدر برایشان مهم بود که آنها با تمام قوا از مقامات رسمی و غیر رسمی این کشور نظیر نخست وزیر، وزیر امور خارجه، پارلمان، …. وارد عرصه شدند تا از عملکردشان به نوعی حمایت کنند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم: "بیشک دهمین انتخابات ریاستجمهوری در کشورمان حماسهی بزرگی بود که قریب ۴۰ میلیون ایرانی در پای صندوقهای رأی حاضر شده و با مشارکت ۸۵ درصدیخود رکورد جدیدی در جهان آفریدند که بیشک برندهی نهایی آن ملت ایران بود. این حماسه بازتاب گوناگونی در جهان از جمله انگلیس داشت. در این میان دخالت آشکار مقامات رسمی و غیررسمی این کشور در سطوح عالی نظیر نخستوزیر، وزیر امورخارجه، پارلمان، سرویس امنیتی این کشور، سفارت انگلیس در تهران و رسانههای تحت امر دولت انگلیس مانند سرویس جهانی بی. بی. سی در قبال این حماسهی بزرگ از جوانب مختلف قابل تحلیل و ارزیابی است؛ بهنحوی که کارکرد تلویزیون فارسی بی. بی. سی در قبال ایران از یک رسانهی مستقل و یا نیمهمستقل که ادعا میکند، بهعنوان یک رسانهی صرفاً معارض و مخالف عمل کرده و میکند. لذا دولت ایران از ابتدای حضور تلویزیون فارسی بی. بی. سی هیچگونه همکاری با آن نداشته و هرگونه همکاری اشخاص و افراد با این رسانهی معارض را ممنوع کردهاست".
الیگارشی علیه جمهوری
جریان فتنهی سال ۱۳۸۸ یکی از پیچیدهترین توطئههای دشمنان انقلاب علیه نظام جمهوری اسلامی ایران بود که دست دو گروه در ایجاد و دامن زدن به آن دخالت داشت. استکبار جهانی غرب با رسانهها و امکانات تبلیغاتی و جنجالانگیز خود و عناصر مغرض و فریفته و سادهلوح داخلی. آتش فتنه که با شایعه تقلب در انتخابات ریاست جمهوری دهم روشن شد بهتدریج با تبلیغات رسانههای غرب و توهم کاندیداهای شکستخورده شعله گرفت و به مدت هشت ماه کشور را در تشنج فرو برد.
این اثر مجموعهای است از روایتهای تلخ حوادث انتخاباتی ۱۳۸۸ که گروهی از نخبگان سیاسی مدعی روشنفکری در ایران، آنرا رقم زدند: آنان بهنام اصلاحات و روشنفکری مسجدی را به زاغهی انبار مهمات صدها سلاح و فشنگ تبدیل کردند، غذا و منابع آب عزاداران حضرت فاطمهزهرا (س) در تهران را مسموم ساختند و البته موفق به پایان آن نشدند و به هوادارانشان توصیه کردند با اسید و خردههای شیشه مردم و سربازان محافظی را که قصد دفاع از جمهوریت نظام را داشتند، مضروب کنند.
پوستاندازی (پرونده انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۸)
این کتاب برای افرادی که میخواهند درباره ویژگیهای دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تحقیق کنند و به آسیبشناسی و بررسی نکات مثبت و منفی آن بپردازند، تدوین شده و منبع مفید و نسبتا کاملی است، چرا که متن بیشتر بیانیهها، ادعاها، مطالب و نامههای مهم در آن آمده است. این کتاب در سه بخش نامزدها و برنامهها، مستندهای تبلیغاتی و مناظرهها و انتخابات و تحولات بعد از آن تدوین شده است.
تقلب سبز: طنز سیاسی در فتنه ۸۸
در فتنه سال ۱۳۸۸ که رخدادهای روزانه آن موجب غلبه وجه تراژیک امر سیاسی در اذهان عمومی شده بود، نیاز به طنز و نگریستن از موضع برتر و جلالی حقیقت به شدت حس میشد. زبان طنز در کنار دیگر قالبهای هنری بود که در آن مقطع میتوانست از ساحت حقیقت در برابر سنگینی غبار فتنه، دفاع کند و از سطح آن واقعیت غالب و معرکهگیر، فراتر برود و ببرد.
در آن ایام، جبهه سایبری و وبلاگها و شبکههای اجتماعی عمدتاً در غلبه امر سیاسی خودبنیاد به شدت میکوشیدند و خواه ناخواه مواجهه طنزآمیز هم در این جبهه بیشتر میتوانست رویارویی بیافریند. «تقلب سبز» نام یکی از وبلاگهایی بود که اقدام به نشر یادداشتهای موثری در متن و پیامهای کاربران خود با استفاده از زبان طنز سیاسی میکرد. انتشار مجدد مجموعه آن مطالب در قالب کتاب، امکان استفاده برای مخاطبان غیرمجازی را فراهم کرده است و در ضمن گوشهای از تاریخ رویدادهای سیاسی معاصر ما به ثبت میرسد. محتوای وبلاگ به زبان طنز، تا حدی میتواند واقعیتها و فضای عمومی ایام فتنه برای آیندگان را ترسیم کند.این کتاب در واقع گامی است جهت مستند کردن تلاش تاریخی جوانان این مرز و بوم در دفاع از انقلاب اسلامی و آرمانهایش.
چت مقدس (مجموعه داستان کوتاه فتنه)
این کتاب حکایت رزم ادبی قصه نویسانی است که در مقطعی از تاریخ پر فراز و نشیب انقلاب اسلامی، که غبار آلودگی فتنه، جاده ی اردوگاه حق را زیر گرفته بود، به بلد ˈامین ˈ راه اعتماد کرده، راه را پیدا کردند.
یک سال پس از فتنه ای که به بهانه برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری از دشمنان خارجی و داخلی رقم خورد موسسه فرهنگی رسول آفتاب در اقدامی خود جوش و مردمی از قصه و خاطره نویسان دعوت کرد تا آثار خود را برای چاپ در کتاب ارسال کنند.
"چت مقدس" به قلم چند تن از نویسندگان و به کوشش رحیم مخدومی تهیه شده و داستانهای با عناوین گزارش یک قتل، من آدم کشتم، گفتند باید سوخت گفتند باید ساخت، یکی از میان ما، موهای دم اسبی، خیابان، ریه های سوخته، چشمهای پاییزی، عمر چند قطره خون ... در این اثر به چاپ رسیده است.
کالبدشکافی فرهنگی فتنهی ۸۸
انتخابات دهمین دورهی ریاستجمهوری سرمنشأ حوادثی شد که از ابعاد مختلف درخور تأمل و بحث میباشد. از شنبهی پس از انتخابات جناح شکستخورده به طرح شایعهی تقلب در انتخابات پرداخت و با کشاندن طرفداران خود به خیابانها باعث بروز حوادث ناگواری شد که دامنهی آن تا هشت ماه بعد نیز ادامه داشت و باعث واکنش تند ملت ایران به این گروه گردید. مصاحبهی یکی از کاندیداها پیش از اتمام انتخابات با خبرنگاران و اعلام برندهشدن خود آشکارا منشأ طرح تقلب را روشن میسازد. در این میان مطالعه گفتارها و نوشتارهای کاندیداها، شخصیتها و مسئولان نظام و اظهارنظر آنها دربارهی انتخابات از اهمیت ویژهای برخوردار است، از آنکه ضمن روشنشدن فضای آن روزها برای خواننده، موضعگیری افراد مختلف را نیز در قبال انتخابات ریاست جمهوری مشخص میسازد. همصدا با اغتشاشگران داخلی در طرح تقلب در انتخابات، سایتها و شبکههای خارجی نیز دست بهکار شدند و با فرستادن عاملان خود در درون آشوبگران هم به بزرگشدن فتنه کمک کردند و هم در فضای سایبر و ایستگاههای رادیویی و تلویزیونی به شدت علیه شخصیتها و نهادهای انقلابی تبلیغ نمودند. شگفت آنکه برخی از کاندیداها نیز به سرعت با آنها هماهنگ شدند و در راستای تحقق اهداف آنان حرکت کردند. اغتشاشگران تنها به تبلیغات بسنده نکرده و در هر مناسبتی طرفداران خود را به خیابانها میریختند و باعث بروز ناامنی و ضربهزدن به کسب و کار مردم و غارت و انهدام اموال عمومی میشدند. هرچند بیانات مقام معظم رهبری در نماز جمعهی ۲۹ خرداد باعث عقبنشینی سران فتنه از رفتارهای قبلی خود شد، با این همه اهانت علنی آشوبگران به مقدسات دینی در روز عاشورا برای مردم ایران قابل تحمل نبود. تجمع مردم انقلابی ایران در ۹ دی در میدان انقلاب ضمن اینکه نقطه پایانی بر حرکات آشوبگران و قانونشکنان گذاشت، بار دیگر وفاداری مردم را به رهبری انقلاب و آرمانهای انقلاب اسلامی به اثبات رسانید. در این روز مردم از نقاط مختلف تهران در میدان انقلاب جمع شدند و با ابراز انزجار از آشوبگران و سران فتنه جواب قاطعی به دخالتهای بیگانگان نیز دادند. نهایتاً با برگزاری راهپیمایی گسترده و پرخروش ۲۲ بهمن ۱۳۸۸ و عدم امکان برای بروز خشونت از سوی فتنهگران با حضور گسترده مردم هشت ماه نبرد مقدس نیز به انجام رسید.
این کتاب روز شمار ۲۲ خرداد تا ۲۲ بهمن ۱۳۸۸ است که به وقایع هشت ماهه پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری می پردازد. در این کتاب تمامی اظهارنظرها، بیانیه ها، نامه های سرگشاده، برنامه های رادیویی و تلویزیونی، وقایع صورت گرفته و مواضع نامزدهای انتخاباتی، مسوولان کشور، منافقین و سران کشورهای استکباری به نقل از رسانه های مختلف گرد آمده است.
تحلیل حجت الاسلام والمسلمین سید محمدمهدی میرباقری (رئیس دفتر فرهنگستان علوم اسلامی) از فتنه سال گذشته با عنوان «کالبد شکافی فرهنگی فتنه ۸۸» از سوی موسسه کتاب فردا و انتشارات فجر ولایت منتشر شده است.
در مقدمه کتاب می خوانیم:
"امت ایمانی ایران در حماسه ۲۲ خرداد با حضور چهل میلیونی و با رأی بیش از ۲۴ میلیونی خود به رئیس جمهوری منتخب، اولین ضربه را به بدخواهان انقلاب وارد ساخت، امّا دشمنان از پای ننشستند و با تکیه بر پایگاههایی که طی سالیان قبل در نقاط حساس کشور به وجود آورده بودند و با استفاده از بی بصیرتی عده ای از خواص، غرور، طمع و زیاده خواهی تنی چند از نامزدها و تحریک افرادی که هویت سیاسی، فرهنگی و اقتصادی خود را در این شکست از بین رفته می دیدند، پرده های بعدی فتنه را به نمایش گذاشتند. غافل از اینکه امت حزب اله با هدایت امام تیزبین خود با اتکال به تأییدات الهی و استقامت و پایمردی در راه اهداف اسلامی، توطئه های آنها را نقش بر آب خواهد کرد. بر این فتنه عظیم، دوستان و دشمنان انقلاب، تحلیل های گوناگون و متعددی داشته اند و هر یک از منظری به حادثه ها و علل و عواقب آن توجه کرده اند. "
نقشهی نقش بر آب
این کتاب حاوی فرازهایی از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی دربارهی فتنه ی عظیم سال ۱۳۸۸ است، فتنهای که به مدد و لطف الهی و با رهبری حکیمانه رهبر معظم انقلاب و برکات خون شهیدان و بصیرت، مقاومت و غیرت ملت بزرگ و سربلند ایران، طومار آن در هم پیچیده شد و انقلاب اسلامی در سیر تاریخی خود پیروزمندانه این گردنهی دشوار را پشت سر نهاد. همچنین در صفحات نخست کتاب مقدمهای روشنگر و بصیرتافزا از محمدحسین صفارهرندی وجود دارد.
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است:
"اگرچه رمز و رازهای هدایت کشتی انقلاب به دست سکاندار حکیم آن را صرفاً در کلام او نمیتوان جست و باید نقبی به دیگر وجوه این راهبری که در مکتوبات، انتصابات، تصمیمات، ارتباطات و اقدامات ایشان مستتر است، گشوده شود، با این همه حقایق بسیاری دربارهی مسائل دوران فتنه در سخنان مشحون از حکمت و صداقت رهبری پرهیزگار انقلاب نهفته است که مطالعهی چندبارهی آن را اجتنابناپذیر میکند. «دهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری»، «مواضع رهبری پس از انتخابات تا نماز جمعه ۲۹ خرداد»، «حوادث پس از انتخابات»، «کسب بصیرت» و «جنگ نرم»، پنج فصل این کتاب را تشکیل میدهند. "
نقش امام خامنهای در مهار فتنه ۱۳۸۸
این کتاب که از سوی موسسه فرهنگی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده، با بررسی مختصری از تاریخچه انتخابات دهم ریاست جمهوری و علل بروز اغتشاشات پس از آن، نقش حضرت امام خامنهای را در مهار فتنه ۸۸ تبیین کرده است.
در پیشگفتار این اثر میخوانیم: "ساختار این اثر توصیفی و تحلیلی بر مبنای روند حوادث از یک سال قبل تا یک سال بعد از انتخابات خرداد ۱۳۸۸ شکل گرفته و در هر برهه از زمان سعی شده است مواضع و رهنمودهای امام خامنهای در پیشبرد روند کارها و جلوگیری از مشکلات و آفات مورد مداقه قرار گیرد"
این مجموعه در هفت فصل گردآوری شده است. فصل اول ضمن تعریف مفاهیم و مصادیقی چون فتنه، بصیرت و بحران، مروری بر فتنهگریها در تاریخ معاصر دارد. بررسی زمینههای فتنه ۸۸ موضوعی است که فصل دوم کتاب بدان میپردازد و فصل سوم هم روند و چگونگی برگزاری انتخابات دهم ریاستجمهوری را مورد بازخوانی قرار میدهد.
فصل چهارم به تحلیل و چگونگی پدیدار شدن فتنه ۸۸ و اعتراضات بعد از انتخابات ریاستجمهوری میپردازد. در این فصل مواضع رهبر معظم انقلاب اسلامی در نخستین روزهای پس از انتخابات مورد بازخوانی قرار میگیرد. هشدار ایشان به قانونگریزان و آشوبطلبان، رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در دیدار با نمایندگان نامزدهای انتخابات و خطبههای تاریخی و هدایتگر مباحث دیگری از این فصل است.
فصل پنجم با عنوان «فصل پرافتخار ملت ایران»، به نقشآفرینی مردم ایران در خنثیسازی فتنه ۸۸ میپردازد که با رهنمودهای رهبر انقلاب و آگاهی ملت محقق شد. راهبردهای رهبری برای مهار فتنه ۸۸ موضوع فصل چهارم است که در این راستا به ۱۰ راهبرد امام خامنهای در این رابطه اشاره میشود. فصل هفتم و پایانی هم به بررسی نتایج و دستاوردهای مهار فتنه ۸۸ میپردازد.
لازم به ذکر است که کتاب "نقش امام خامنهای در مهار فتنه ۱۳۸۸" به تالیف سیدسعید غفوری سبزواری در ۳۲۲ صفحه توسط موسسه فرهنگی هنری مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ شده است.
نظر شما