یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۷
مردم در جمهوری اسلامی همواره جلوتر از مسئولان بوده اند

حوزه/ روز ۹ دی یک نشانه است و نشان می دهد که اتفاقاتی در کشور رخ داده است که می توانست منجر به تنش و اختلاف داخلی در کشور شود که نتیجه آن ورود بیگانگان خواهد بود ولی مردم با دینداری و اعتقاد به شعائر دینی وارد شدند و مانع این مسائل شدند.

حجت الاسلام و المسلمین مهدی نوروزی به مناسبت فرارسیدن سالروز حماسه ۹ دی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه اظهار داشت: خداوند متعال در یک آیه شریفه نسبت به انسان ها و آنهایی که به دین اسلام ایمان آورده اند و قبول کرده اند و از جهت اعتقادی مشکلی ندارند به اینها یک نکته ای می‌گوید و می فرماید که آیا شما فکر می کنید که ایمان آورده اید و ما شمارا رها کرده و مورد آزمایش و امتحان قرار نمی دهیم؟ که این سئوال در واقع در قالب استفهام انکاری بیان شده است یعنی حتما شما را مورد آزمایش قرار خواهیم داد.

وی ادامه داد: امام علی (ع) در سؤالی از پیامبر اکبر (ص) در مورد این امتحانات و زمان وقوع آن پرسید که حضرت در جواب توضیح می دهد که بعد از رحلت من شما مورد امتحان قرار خواهید گرفت و طبیعی است که این امتحانات از لحظه وفات نبی مکرم اسلام آغاز شد و اعتقاد بر این است که تا ظهور امام مهدی (عج) این آزمایشات و امتحانات ادامه خواهند داشت.

حجت الاسلام و المسلمین نوروزی در تعریف فتنه گفت: یک‌ موقع حق و باطل رو در روی هم قرار می گیرند و حق و باطل قابل تشخیص هستند. برای مثال در دوره پیامبر اکرم(ص) حق و باطل رو در روی هم قرار می‌گرفتند و یک طرف ایمان محض و طرف مقابل شرک بود که در این مورد حق و باطل کاملا روشن و در این مورد فتنه معنایی ندارد و اختلاطی بین حق و باطل صورت نگرفته است. آن موقعی امتحان و دو راهی پیش می آید که حق و باطل در هم مختلط می شود به معنای اینکه دقیقا نمی توان تشخیص داد که کدام حق و کدام باطل است و به روشنی حق و باطل از هم قابل تشخیص نیستند و کسی که مخاطب اینهاست و از بیرون نظاره گر است در شک و سرگردانی می ماند که کدام طرف حق و کدام جهت گیری باطل است. این در صورتی اتفاق می افتد که حق و باطل باهم مخلوط باشند یعنی باطل بیاید و بخشی از حق را با خود مخلوط کند و لباس حق بپوشد و در واقع جلوه حق می دهد در حالی که در پشت صحنه خود باطل است.

وی با ارائه یک مثال تاریخی در این مورد افزود: تا زمانی که پیامبر اکرم (ص) زنده بود آن موقع شرک در یک سمت و ایمان در سمت دیگر بود و این طبیعی بود که شرک قابل تشخیص باشد. اما با رحلت حضرت و در دوران حکومت امام علی(ع) همان موقع افرادی که منافع دنیوی آنها مورد خطر قرار می‌گیرد و حقوقی که از بیت المال می گرفته اند بصورت مساوی با بقیه قرار می گیرد، آشفته می شوند و با ایجاد یک بهانه، جنگ جمل را راه می اندازند و دقیقا دلیل ایجاد جنگ جمل همین عدالت در حقوق ها بود

مدیر حوزه علمیه استان اردبیل در ادامه تعریف فتنه گفت: اما فتنه از کجا ایجاد می شود؟ همان بهانه جدید است که آن بهانه آمیخته حق و باطل است. در سال ۸۸ انتخابات برگزار شد و در این انتخابات دو طیف سیاسی باهم رقابت کردند و به شدت تبلیغات، هجمه های رسانه ای و انتظارات بالا رفت و در واقع تنش دوره انتخاباتی بسیار بالا رفت و وقتی که انتخابات برگزار شد و نتیجه آرا مشخص شد و با فاصله زیاد باعث پیروزی یک طیف و شکست طیف مقابل شد در اینجا خواص طیف مغلوب که به منافع مد نظر خود نرسیده بودند و اشخاصی که یک سری منافع برای خود قبل از انتخابات تعریف و به آن منافع نرسیده بودند، آمدند و از رأی مردم که به حق است سؤ استفاده کرده و با ادعای تقلب، حق و باطل را در هم آمیختند. در این زمان آن خواص به جوانان با ادعای نادرست اعلام کردند که آرای شما دستکاری شده است و از این انرژی و هیجان آنها سؤ استفاده کردند.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در جمهوری اسلامی همواره مردم جلوتر از مسئولان بوده اند و در آن عرصه یک طیفی از جامعه در ابتدا با اعتماد به خواص طیف مغلوب اقدام به انجام اعتراض کردند که چرا باید رأی ما مورد بی توجهی قرار بگیرد. در حالی که اگر واقعا این ادعا درست بود بله حق با آنها بود و اگر واقعا دستکاری در آرا و یا هر تخلف و تقلبی صورت می‌گرفت حق با آنها بود. اما با بررسی های انجام شده مشخص شد که اینطور نبوده است و زمانی که بخشی از واقعیت ها روشن می شود و رهبر جامعه استقامت در اهداف انقلاب و آرمان‌های انقلاب از خود نشان می دهد و از قانون وقانون مداری ذره ای عدول نمی کند، آن موقع تهاجم های فکری بیرونی وارد شده و در راستای شعله ور نمودن قضیه به ناحق عمل می کنند و مردم متوجه می شوند که اصل قضیه رأی نبوده و اصل قضیه اصل نظام، انقلاب، دین و مذهب است. مردم در این وضعیت صف خود را از دشمن جدا کرده و گفتند بحث ما اصل نظام و انقلاب و دین نیست و به صحنه آمدند و در واقع پشت سر نخبگان جامعه قرار گرفته وحماسه ۹ دی را خلق کردند.

حجت الاسلام و المسلمین نوروزی در خصوص وظایف افراد جامعه در این برهه زمانی ابراز کرد: ما یک ملاک داریم و در واقع ملاک ما همان رفتار مقام معظم رهبری است. در این کشور اخیرا بعد از حادثه ای که برای رئیس جمهور اتفاق افتاد و رئیس جمهور جدید انتخاب شد ما چه به رئیس جمهور جدید رأی داده باشیم و چه رأی نداده باشیم این فرد رئیس جمهور کشور است و بصورت طبیعی وظیفه ما دفاع از دولت و دفاع از جمهوری اسلامی و نظام است.

وی همچنین افزود: در جمهوری اسلامی تک تک شاخه ها جزو بدنه نظام است و به بدنه نظام هیچ وقت نباید تبر بزنیم پس ما بی دلیل دنبال بهانه گیری نباشیم که به هر دلیلی نمک روی زخم مردم بپاشیم گ. به معنای اینکه مردم واقعا مشکلات در زمینه معیشت، مسکن، ناعدالتی دارند و این موارد سبب نشود که از اعتراض مردم نسبت به معیشت خویش سؤ استفاده شود و به تحریک علیه دولت و نظام به خصوص در این برهه که تغییرات اساسی در جهان در حال شکل گیری است پرداخته شود.

استاد حوزه های علمیه با اشاره به وقایع سوریه خاطر نشان کرد: اتفاقاتی که الان در سوریه در حال وقوع است را باید با دقت بنگریم و مورد مطالعه قرار دهیم. در سوریه حاکمیتی که سر کار بود به هر دلیلی چه از روی ناکارآمدی و یا چه از روی عدم توان در توسعه زیرساخت‌ ها توان اداره امور را نداشت و مردم بخاطر مشکلات معیشتی، اقتصادی و نارضایتی در صدد دفاع از آن حاکمیت قرار نگرفتند. مقاومتی در برابر مهاجم چه از طرف ارتش و چه از طرف مردم اتفاق نیافتاد و دولت بشار اسد سقوط کرد و حکومت در سوریه عوض شد. از طرف دیگر رژیم صهیونیستی از این فرصت تغییر حاکمیت استفاده کرد و تمام زیر ساخت های سوریه را در عرض سه روز بمباران شدید از بین برد و باعث شد که سوریه صدها سال به عقب برگردد. و این نتیجه اختلاف داخلی در سوریه بود.

حجت الاسلام و المسلمین نوروزی گفت: مشکلات کشور از قبیل مشکلات برق، ناترازی انرژی، وضعیت معیشتی و اقتصادی جزو مشکلات مردم است و برای اصلاح آنها همه مطالبه داریم که چرا باید بی تدبیری رخ دهد؟ اما آیا با وجود این مطالبات باید به اختلافات داخلی دامن بزنیم که نتیجه آن ورود بیگانگان به کشور و از بین رفتن تمام زیر ساخت های کشور باشد؟ طبیعتا وقتی یک پالایشگاه از بین می‌رود همه متضرر می شوند چه آنهایی که این حاکمیت را قبول دارند و چه آنهایی که قبول ندارند.

وی همچنین افزود: در نتیجه اختلاف داخلی همیشه باعث می شود که در آن کشور سالیان بسیار طولانی طی شود تا دوباره به حالت طبیعی خود بازگردد البته که مردم ایران خود بصیر تر از تمام مسئولان کشور هستند.

مدیر حوزه های علمیه استان اردبیل در خصوص توجه به نشانه و رویداد های تاریخی در کشور گفت: ما یک دسته نشانه هایی داریم که آن نشانه ها باید حفظ شوند چرا که بازگو کننده تاریخ هستند. روز ۹ دی یک نشانه است و نشان می دهد که چنین اتفاقی در کشور رخ داده است که می توانست منجر به تنش و اختلاف داخلی شود که نتیجه آن ورود بیگانگان خواهد بود ولی مردم با دینداری و اعتقاد به شعائر دینی وارد شدند و مانع این مسائل شدند و کشور به حالت طبیعی خود بازگشت بطوری که حتی آنهایی که در آن دوره علیه نظام حرکت کردند الان دارای مسئولیت در کشور هستند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha