به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، سردار «حسین معروفی» معاون هماهنگکننده سازمان بسیج مستضعفین از رزمندگان کرمانی دفاع مقدس است که سابقه دوستی چند دههای با حاج قاسم سلیمانی دارد. وی به عنوان فرمانده اسبق سپاه کرمان، از پاسدارهای پیشکسوت این استان جنوبی کشورمان به شمار میرود و در طول هشت سال دفاع مقدس، همنشینی و همرزمی با حاج قاسم را به عنوان توشهای در پرونده جهادی خود حفظ کرده است.
وی در گفت و گویی پیرامون مکتب شهید سلیمانی و تببین منش این شهید بزرگوار اظهار داشت: در سالگرد شهادت سردار دلها باید از مکتب شهید سلیمانی به عنوان الگوی تربیت مدیران جهادی تمدنساز بهره گرفت. دستیابی به مکتب شهید سلیمانی به معنای این است که همه افراد میتوانند همانند شهید سلیمانی، مالک اشتر امام (ره) و مقام معظم رهبری باشند. چه آنکه نمرهاش ۱۰ باشد و چه آنکه نمرهاش مثل حاج قاسم ۲۰ باشد، همه میتوانند مالک اشتر مقام معظم رهبری باشند. این یعنی مکتب شهید سلیمانی را دستیافتنی کنیم.
وی با بیان اینکه مکتب شهید سلیمانی خروجی راه اهل بیت (ع) است، افزود: حاج قاسم نسخه امامین انقلاب را در این زمین پیاده و تشکیلات مؤثر برای جهان اسلام تعریف کرد. برای تبیین مکتب شهید سلیمانی باید ابتدا شخصیت حاج قاسم را بشناسیم. یکی از خصوصیات اخلاقی بارز شهید سلیمانی گذشت ایشان بود. اولین گذشت حاج قاسم، گذشت از گناه است؛ دومین گذشت، گذشت از مال است؛ سومین گذشت، گذشت از آبرو است؛ چهارمین گذشت، گذشت از عزیزان است؛ و پنجمین گذشت، گذشت از جان است.
سردار معروفی با تأکید بر ضرورت آسیبشناسی مکتب شهید سلیمانی گفت: عدهای برای معرفی شهید سلیمانی در گذشته متوقف شدهاند و عدهای نیز شهید حاج قاسم را فقط در جبهه مقاومت میدانند که هر دو خطاست. ما باید در معرفی این مکتب، گذشته و حال را پیوند بزنیم و آینده را ترسیم کنیم. این نظام تربیتی است و نمیتوان با موجهای موقتی فرهنگی آن را انجام داد.
معاون هماهنگکننده سازمان بسیج با برشماری ابعاد نظام اعتقادی، سیاسی و مدیریتی مکتب شهید سلیمانی تصریح کرد: نظام سیاسی حاج قاسم، جامعترین نظام سیاسی مورد تایید مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) است. ما خورشید ولایت داریم و حاج قاسم فرمایشات خورشید را عملیاتی کرد. نظام ولایی حاج قاسم، فرمان و فتوا گرفتن نیست، بلکه به میل ولی کار کردن است. این معرفت و ولایتباوری است. دانشگاهها باید در این مسیر درست کار کنند، چون هر کاری که انجام شود ادامه پیدا خواهد کرد.
سردار معروفی افزود: مکتب شهید سلیمانی نباید در سپاه خلاصه شود؛ بلکه این مکتب متعلق به نظام، مردم، جبهه انقلاب، شیعه، مسلمین و بشریت و یا حتی فراتر از این تحولها است.
فرمانده اسبق سپاه کرمان در تبیین نظام سیاسی مکتب شهید سلیمانی خاطرنشان کرد: در نظام سیاسی مکتب شهید سلیمانی، معیار آن چیزی است که مقام معظم رهبری میخواهد.
وی با تأکید بر گفتمانسازی و جریانسازی مکتب حاج قاسم تصریح کرد: در بخش گفتمانسازی باید به گونهای رفتار شود که جوانان بدانند این پایان راه نیست. باید فرایند عمیق فرهنگی را تعریف کنیم. این تبیین مکتب، یک کار عمیق فرهنگی یعنی تغییر نگرشها است و کار تبلیغی نیست. ما باید فرایند را تعریف کنیم و درون آن گفتمان بحث کنیم.
همرزم حاج قاسم سلیمانی افزود: برای این فرایند، ابتدا باید نمادسازی را مورد بحث قرار دهیم. ما نمیتوانیم بدون نمادسازی این کار را انجام دهیم. دوم، باید فرهنگسازی کنیم. گام سوم گفتمانسازی، گام چهارم شبکهسازی و گام پنجم جریانسازی است.
سردار معروفی با تأکید بر ضرورت جریانسازی مکتب شهید سلیمانی گفت: ما باید تولید جریان کنیم و برای این انقلاب اسلامی جان و آبرو بگذاریم. قرار نیست که ما بمانیم، بلکه مدیون امام (ره)، مقام معظم رهبری و شهدا، همچون شهید سلیمانی هستیم.
وی ادامه داد: برای تبیین عظمت مکتب شهید سلیمانی نیازی به زیادیگویی نیست. باید حقیقت را همراه با آنچه که حاج قاسم را خداترس، مقتدر و صاحب مکتب کرد، بیان کنیم. بارها با حاج قاسم بودم و از گریه نماز شب او بیدار شدم.
معاون هماهنگکننده سازمان بسیج به عنوان مثال با روایت خاطرهای از شهید قاسم سلیمانی به تفکرات پاک این شهید اشاره داشت و گفت: چند سال پیش برای کاری به کرمان و بعد به مهمانسرای حسینیه رفتم. حاجی آمد و با اصرار مرا برای شام به منزلش برد. قبل از استراحت، او دو جمله به من گفت که ۲۴ سال امانتداری کردم و تا قبل از شهادتش به کسی نگفتم. او گفت: «من از خدا دو چیز خواستم: اول اینکه اگر بخواهم به انقلاب خدمت کنم، باید خودم را وقف کنم و از خودم عبور کنم. نکته دوم اینکه خدایا اینقدر به من مشغله بده که حتی فکر گناه هم نکنم.»
سردار معروفی در پایان گفت: امیدوارم مواردی که گفته شد در مقالاتی دقیقتر بررسی شوند و مکتب شهید سلیمانی به عنوان الگوی تربیت مدیران جهادی تمدنساز مورد توجه قرار بگیرد.ش
نظر شما