حجت الاسلام و المسلمین علی سپهری مدیر حوزه علمیه استان زنجان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه از تبریز، اظهار داشت: گاهی بندگی و سلوک در ظرف حرکت اتفاق میافتد و گاهی در ظرف سکون.
وی افزود: عبادت در ظرف حرکت همچون طواف خانه خدا و یا سعی بین صفا و مروه و یا تلاش برای کسب روزی حلال و صدها مورد دیگر.
مدیر حوزه علمیه استان زنجان گفت: و اما عبادت در ظرف سکون همچون وقوف و عکوف در مسجد و همانند وقوف در عرفات و مشعر و منا.
حجت الاسلام و المسلمین علی سپهری افزود: در این عکوف و وقوف در مسجد خلوتی به معتکف دست میدهد که بتواند با امیر قرار دادن عقل، هوای نفس خود را اسیر کند، خلوتی که بتواند در سایه آن حرکت و سلوک و فرار از مظاهر فریبنده دنیا تا رسیدن به انس با معبود یکتا را طی کند.
وی ادامه داد: خلوتی که گاه بر عابد و سالک ضرورت است تا بتواند خود را برای حضور فعال و موثر در اجتماع آماده کند و با سوز دل و اشک دیده باطن خود را از زنگار گناهان جلا دهد تا نهان خانه دل مهیای حضور خالق هستی بخش باشد. اعتکاف زمینه چنین خلوتی را فراهم میکند.
مدیر حوزه علمیه استان زنجان خاطرنشان کرد: معتکف در این سکون و وقوف میتواند هفت شهر عشق را سلوک کند و در پرتو این سلوک معرفت نفس پیدا کرده سپس به معرفت رب نائل شود.
وی ادامه داد: در اهمیت اعتکاف همین بس که قرآن کریم اعتکاف را در کنار رکوع و سجود یاد کرده و اعتکاف را معادل طواف خانه خدا میشمارد و آخر کلام اینکه اعتکاف مقدمه حضور صادقانه و خالصانه در اجتماع است.
نظر شما