شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۸
سه راز موفقیت از نگاه امام جواد (ع)

حوزه/معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا اراک گفت:به فرموده ی امام جواد علیه السلام،مؤمن در هر حال نیازمند به سه خصلت است: توفیق از طرف خداوند متعال، واعظی از درون خود، قبول و پذیرش نصیحت کسی که او را نصیحت نماید.

خانم گیتی فیروزی معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا اراک در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در اراک بیان کرد:دهمین روز از ماه رجب، امام رضا (ع) صاحب فرزندی می شود که شیعه علی (ع) را سربلند می‌کند و از شدت جود و کرم، جواد ائمه طاهرین نام می گیرد.

وی گفت:امام محمدتقی(ع) در سال ۱۹۵ قمری در مدینه متولد شدند و ۱۷ سال امامت و زعامت شیعه را به عهده داشتند.

فیروزی افزود:شاید بهترین کار در این روزها این باشد که به پای صحبت های امام جواد(ع) بنشینیم و از نصایح ایشان بهره مند بشویم.

وی تصریح کرد:امام جواد (ع) در حدیثی سه ویژگی را برای مومن ذکر کرده و آن ها را مورد احتیاج مومن معرفی می کنند.

《الْمُؤمِنُ یَحْتاجُ إلی ثَالثِ خِصال: تَوْفیق مِنَ اهللِ عَزَّ وَ جَلَّ، وَ واعِظ مِنْ نَفْسِهِ،

وَ قَبُول مِمَّنْ یَنْصَحُهُ》 مؤمن در هر حال نیازمند به سه خصلت است: توفیق از طرف خداوند متعال، واعظی از درون خود، قبول و پذیرش نصیحت کسی که او را نصیحت نماید.

معاون فرهنگی مدرسه علمیه الزهرا اراک به این سه ویژگی مهم اشاره کرد که عبارت است از:

۱-معنای توفیق الهی

فیروزی تاکید کرد: برای توفیق معانی مختلفی ذکر شده، اما معنایی که با متن حدیث سازگارتر است این که بگوییم توفیق، ارشاد شدن فردی به سمت خیر و فراهم شدن شرایط کار خیر از سوی خداوند است.با توجه به این معنا هر انسانی برای پیشرفت و موفقیت باید مورد لطف خداوند قرار بگیرد و این مسئله کاملا عقلی و منطقی است.

۲-واعظ نفس خودت باش

وی اضافه کرد:حضرت در این فراز از روایت می فرمایند: هر کس در درجه اول باید خودش واعظ و نصیحت کننده خودش باشد .اما انسان با چه وسیله ای این وعظ و نصیحت را دنبال کند؟

فیروزی خاطر نشان کرد:عقل به عنوان پیامبر درونی، بهترین و شایسته ترین شاخصه انسان است که باید صاحبش را به سعادت برساند. عقل همانند چراغی است که باید راه تاریک و پر پیچ و خم زندگی را روشن کند.

۳- نصیحت را قبول کن

وی گفت:متاسفانه در زمانه ما اگر کسی جوانی را نصیحت کند با اینکه او را کتک بزند خیلی تفاوت ندارد. تجربه نشان داده کسانی موفق ترندکه برای نصیحت دیگران ارزش قائلند. و این یک قاعده عقلی است که آزموده شده را آزمودن خطاست.

از طرفی، اینکه چه کسی ما را نصیحت می کند مهم نیست. اگر صحبت خوب و صحیح باشد باید بپذیریم.

امیرالمومنین علی (ع) در این باره می فرماید:《خُذِ الْحِکْمَةَ مِمَّنْ أَتَاکَ بِهَا وَ انْظُرْ إِلَی مَا قَالَ وَ لَا تَنْظُرْ إِلَی مَنْ قَال》حکمت و دانش را از هر کس که به تو داد بگیر و به آنچه گفته می شود، نگاه کن و نه آن کسی که می گوید.

فیروزی در پایان ادامه داد: نتیجه این که اگر کسی بتواند این حدیث را در زندگی اجرایی کند میزان اشتباهاتش در طول عمر بسیارپایین خواهد آمد. در حقیقت کسی که کارهایش بر اساس عقل باشد و دائما خود را نصیحت کند و از طرفی به راهنمایی دیگران توجه کند قطعا موفقیت های زیادی بدست خواهد آورد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha