یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
اعتکاف موجب تقویت معناگرایی دینی می‌شود

حوزه/ دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار کرد: یکی از شاخصه های مهم تمدن نوین اسلامی یا همان نظام توحیدی، معناگرایی است و یکی از کارهایی که در حوزه اعتکاف انجام می شود تقویت معناگرایی دینی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، اعضای ستاد مرکزی اعتکاف با حضور در ساختمان مجمع جهانی اهل بیت(ع) با حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی دبیرکل این مجمع، دیدار کردند.

تقویت معنویت گرایی دینی در سنت اعتکاف

حجت الاسلام والمسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در این دیدار با اشاره به نقش اعتکاف در تمدن اسلامی اظهار کرد: یکی از شاخصه های مهم تمدن نوین اسلامی یا همان نظام توحیدی، معناگرایی است و یکی از کارهایی که در حوزه اعتکاف انجام می شود تقویت معناگرایی دینی است.

وی با بیان اینکه تفکیک اقشار مختلف در اعتکاف به لحاظ مکانی هم دارای مزایا و هم دارای ملاحظاتی است، بیان کرد: باید از افراد متخصص جامعه شناس جهت مطالعه در این خصوص استفاده شود تا برای ادامه این روند در آینده تصمیم گرفته شود.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: سال ها است که جریان اعتکاف در ایران، نهادینه شده و ستاد اعتکاف به بلوغ و توان مندی خود رسیده است. حلقه های معرفتی تعریف شده در اعتکاف، اهمیت زیادی دارد و این حلقه های معرفتی باید جهت دار باشد. در این راستا باید از مطرح کردن مباحث سنگین با اصطلاحات پیچیده در این حلقه ها خودداری شود و برای سخنرانان حلقه ها نیز عناوین موضوعی پیشنهاد گردد. باید از سخنرانی های تکراری و مطرح کردن مسائل کلی در اعتکاف، اجتناب کرد.

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) مبدع جریان معرفت شناسی و عرفان عملی در عرصه اجتماعی بودند. عرفای ما در طول تاریخ گوشه گیر بودند و مواردی که عرفا، عرفان را به عرصه جامعه بیاورند و جامعه را رشد بدهند، خیلی کم بود و امام راحل این هنر را داشتند که عرفان عملی را به عرصه اجتماع آوردند. در دوران دفاع مقدس، برخی می گفتند ما عرفایی را در جبهه ها دیدیم که حتی محاسن صورتشان هم در نیامده بود، اما عرفان را به معنای واقعی، درک کردند. زمانی که رزمندگان در جبهه از عارف بزرگ میرزا جواد تهرانی درخواست می کردند که با ایشان عکس بگیرند، این عارف بزرگ پاسخ می داد به شرطی اجازه می دهم عکس بگیرید که در روز قیامت، من را شفاعت کنید.

معنویت و مقاومت؛ شعار اعتکاف ۱۴۰۳

حجت الاسلام والمسلمین سید علیرضا تکیه ای مسئول ستاد مرکزی اعتکاف کشور در این دیدار با اشاره به گسترش سنت اعتکاف در ایران و جهان اظهار کرد: مراسم اعتکاف اکنون به صورت جهانی برگزار می شود، البته برگزاری این مراسم در هر جایی، اقتضائات خودش را دارد. هم اکنون شاهد گسترش فزاینده اعتکاف دانش آموزی در کشور هستیم. در سال گذشته از حدود یک میلیون معتکف در ایران حدود ۴۵۰ هزار نفر دانش آموز یا دانشجو بودند.

وی ادامه داد: برای تهیه خوراک فکری برای نسل جوان حاضر در مراسم اعتکاف تلاش کردیم. همچنین شاهد اعتکاف مادر و دختری و پدر پسری در اعتکاف بودیم. شعار اعتکاف امسال، «معنویت و مقاومت» است، البته مراد از مقاومت تنها جهاد دفاعی نیست، بلکه مقاومت عبادی و مقاومت اقتصادی و مواردی این چنینی را هم شامل می شود.

مسئول ستاد مرکزی اعتکاف خاطرنشان کرد: آیت الله العظمی مکارم شیرازی در دیدار اخیر با اعضای ستاد اعتکاف فرمودند که مبالغه نیست اگر بگوییم آبروی معنوی نظام جمهوری اسلامی ایران، اعتکاف است.

اختتامیه جشنواره اعتکاف در شهر قم

حجت الاسلام و المسلمین محمدحسین فلاح‌زاده استاد حوزه علمیه قم نیز در بخش دیگری از این دیدار با اشاره به برگزاری جشنواره اعتکاف اظهار کرد: در گذشته عقبه علمی در زمینه اعتکاف برای اقشار مختلف، کم بود و با برگزاری ۶ دوره جشنواره اعتکاف، این عقبه مورد نیاز تامین شد.

وی خاطرنشان کرد: قرار بود که مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره اعتکاف به میزبانی شهید سید حسن نصرالله در لبنان، برگزار شود که با شهادت ایشان، این اتفاق رخ نداد. لذا مراسم اختتامیه هفتمین دوره جشنواره اعتکاف با عنوان یادواره شهید سید حسن نصرالله و شهدای مقاومت در روز چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ در جمع معتکفان در مسجد امام حسن عسکری(ع) در شهر قم، برگزار خواهد شد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha