کاظم نظری، کارگردان تئاتر و مدرس دانشگاه در گفتوگو با خبرگزاری حوزه با بیان اینکه جایگاه پدر در تولیدات نمایشی نباید خدشهدار شود، گفت: در تفکر اسلامی پدران و مادران دارای جایگاه والا و ارزشمندی هستند که نمیتوان به آن کوچکترین خدشهای وارد کرد. در اکثر تولیداتی که در آثار نمایشی شاهدش هستیم خوشبختانه مقام پدر مورد تکریم قرار گرفته است.
وی درباره برخی آثاری که تلاش دارند تصویری ناخوشایند از پدر ایرانی در آثار ناشی ارائه دهند، گفت: این دست آثار تلاش دارند از فیلمها و سریالهای غربی کپیبرداری کنند زیرا در آثار غربی به دلیل از هم پاشیدگی خانواده احترام والدین چندان ضروری و مقدس نیست اما در تفکر ایرانی اسلامی برای پدر و مادر مقامی برجسته در نظر گرفته شده است.
این کارگردان تئاتر بیان کرد: کارهایی که میخواهند سبک زندگی ایرانی اسلامی را مورد هجمه قرار دهند نخواهند توانست جریانسازی مورد نظرشان را محقق کنند. دلیل این امر به ریشههای فرهنگی ما بر نمیگردد. ایرانی طبق هر حالتی احترام والدین را بر خود واجب میداند. در آموزههای دین اسلام نیز بارها در آیات و احادیث به روی تکریم والدین تاکید شده است.
وی درباره میلاد حضرت علی (ع) و نامگذاری این روز به عنوان روز پدر گفت: امیرالمومنین(ع) نمونه کامل یک پدر خانواده است. فرزندانی که ایشان تربیت کردند تاریخ را ساختهاند برای همین نامگذاری روز پدر در سالروز میلاد حضرت امیر بهترین و مناسبترین اتفاقی است که میتوانست رخ دهد البته الگوبرداری از زندگی مولا نباید در سطح خلاصه شود بلکه ما باید تمام منش و رفتار امیرالمومنین را محور کارمان قرار دهیم.
نظری تاکید در انتها تاکید کرد: روز پدر برای هر مرد ایرانی باید نقطه برای اندیشیدن باشد. پدران و مردان ایرانی در این روز جدا از اینکه مورد تکریم خانواده قرار میگیرند باید روی سیره و رفتار خود دقیق شود. مرد خانواده باید دقت کند روزی که به خانه میآورد باید حلال باشد چون مهمترین دلیلی که میتواند موفقیت خانواده ایرانی را تضمین کند روزی و مال حلال است. این نکته معتقدم باید در کارهای نمایشی به صورت جدی مدنظر قرار گیرد.
انتهای پیام
نظر شما