سه‌شنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۳
به تعبیر امیرالمومنین(ع)،باید چراغ عقل را با فراگیری علم روشن کرد

حوزه/ امام جمعه اصفهان با بیان این که به تعبیر حضرت علی (ع)باید چراغ عقل خود را با علم روشن کرد گفت: اگر علم  نباشد، جهل بدبختی های فراوان برای انسان به همراه می آورد.

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد صبح امروز در دیدار با طلاب علوم دینی موسسه جامعه المصطفی اصفهان با اشاره به روایتی از امیرمومنان(ع) پیرامون اهمیت کسب علم اظهار داشت: حضرت در این روایت می فرماید:"چه شده که می بینم انسان ها اگر برای آنها در شب تاریک غذا بیاورند، خود را مجبور می کنند تا چراغی روشن کنند تا دریابند در شکم خود چه چیزی قرار می دهند، اما همین انسان ها به غذای جان، نفس و روح خود توجه نمی کنند".

امام جمعه اصفهان با بیان این که به تعبیر حضرت باید چراغ عقل خود را با علم روشن کرد گفت: اگر علم نباشد، جهل بدبختی های فراوان برای انسان به همراه می آورد، هم چنان که اکنون در دنیا کشکولی از اعتقادات باطل و بیهوده وجود دارد و کشورهایی هستند که هر چند از نظر علمی پیشرفت کرده اند اما گاو می پرستند و حتی در بین شیعیان نیز اعتقاداتی مانند غلو نسبت به امیرمومنان(ع) وجود داشته است.
وی اضافه کرد: این مسئله جای شکر دارد که پس از انقلاب، جوانان برومندی از سراسر جهان می آیند و درس دین فرامی گیرند و علم دین همانندعلوم شیمی و فیزیک خواندنی نیست، بلکه دین عمیق تر از این امور است.

نماینده ولی فقیه در استان در ادامه سخنان خود به رویکرد گروهی از مسلمانان نسبت به دین اشاره کرد و افزود: قران کریم می فرماید : " وَمِنَ النَّاسِ مَنْ یَعْبُدُ اللَّهَ عَلَیٰ حَرْفٍ ۖ فَإِنْ أَصَابَهُ خَیْرٌ اطْمَأَنَّ بِهِ ۖ وَإِنْ أَصَابَتْهُ فِتْنَةٌ انْقَلَبَ عَلَیٰ وَجْهِهِ خَسِرَ الدُّنْیَا وَالْآخِرَةَ ۚ ذَٰلِکَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِینُ"برخی از مردم متدین، روی حرف و زبان دین دارند و اگر خیری به آنها برسد دور دین می گردند، اما اگر فتنه و سختی پیش آمد، از دین و انقلاب برمی گردند.

وی خاطر نشان کرد: زمانی که اباعبدالله(ع) به سمت کوفه می رفتند در بین راه فردی از کوفه به ایشان رسید و حضرت از اخبار کوفه جویا شد، عرض کرد :"قلوبهم معک و سیوفهم علیک".

آیت الله طباطبایی نژاد عنوان کرد: همان افرادی که شیعه بودند و پشت سر امیرمومنان نماز می خواندند، با تهدید بنی امیه سیدالشهدا(ع) را رها کردند و مسلم را تنها گذاشتند و امام(ع) دراین باره می فرماید:" الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون" لذا اگر امتحان پیش بیاید دیندار اندک است.

عضو خبرگان رهبری زیر بار کفار رفتن را مرگ واقعی دانست و گفت: فردی که زیر بار کفار می رود به تعبیر امیرمومنان مرده است، هم چنان که حضرت در نهج البلاغه مرگ و حیات واقعی را تعریف می کنند و می فرماید: " المَوتُ فی حَیاتِکُم مَقهورین وَ الحَیاةُ فی مَوتِکم قاهِرین".

وی افزود: شاید اگر ۳۰ سال قبل این روایت را می خواندیم متوجه آن نمی شدیم، اما امروز می فهمیم، هم چنان که سران کشورهای عربی این گونه هستند و بدون اجازه آمریکا نمی توانند به مردم غزه کمک کنند، لذا این افراد از نظر نسانی مرده هستند.

امام جمعه اصفهان با اشاره به آیات ۵۱ سوره مائده و ۱۲۰سوره بقره، پیروی و تبعیت از یهود و نصاری را برای مسلمین غیرممکن عنوان کرد و ادامه داد: همه انبیاء و اولیاء در برابر دشمن ایستادند و به تعبیر قرآن کریم" وَکَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَکَانُوا ۗ وَاللَّهُ یُحِبُّ الصَّابِرِینَ"

وی خاطر نشان کرد: گروه دیگر کسانی هستند که خداوند درباره آنها می فرماید:" ان الذین قالوا ربنا الله ثم استقاموا تتنزل علیهم الملایکه" یعنی آنها که خدا گفتند و پای عَلم خدا می ایستند.

وی حرکت در مسیر حق و یادگیری علم دین را ارزشمند بیان کرد و گفت: به راه دور آمدن و درس دین خواندن و دور از خانواده، آشنایان و وطن با همه سختی ها در این مسیر قرار گرفتن و تحمل نمودن بسیار ارزشمند است، هم چنان که باید علم دین را فرا گرفت و به دیگران آموخت و هم خود بندگی خدا کرد و هم دیگران را به بندگی خدا دعوت نمود.

وی اضافه کرد: امام جواد(ع) می فرماید :" اَلمُؤمِنُ یَحتاجُ إلی ثَلاثِ خِصالٍ: تَوفیقٍ مِنَ اللهِ، وَ واعِظٍ مِن نَفسِهِ وَ قَبُولٍ مِمَّن یَنصَحُهُ؛"لذا این که توانسته اید در این مکان درس دین کسب کنید توفیق خدا است و این توفیق است که دست از همه چیز کشیده اید و به کشور غریب آمده اید تا درس دین بخوانید و مردم را راهنمایی کنید و کار پیغمبری انجام دهید.

انتهای پیام

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha