به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام محمد باقر ولدان، مدیر اندیشکده گام دوم انقلاب اسلامی، پیرامون کانون عظیم تبلیغ به مثابه حلقه میانی در زیست بوم تبلیغ دینی، اظهارداشت: کانون عظیم تبلیغ یکی از دهها نواندیشی و واژه سازی است که از سوی رهبری در ۲۱ تیرماه ۴۰۲ در جمع حوزویان مطرح شد.
وی با اشاره به اهمیت، ضرورت و اولویت تبلیغ در نظام مسائل مأموریتی حوزههای علمیه از نگاه رهبر معظم انقلاب، گفت: معظم له گفتند « امروز در این مبارزه تمدنی باید به شکل تهاجمی با شناخت کامل صحنه و نیاز مخاطب و به شکل دقیق نسبت به استفهامات و سؤالات ذهنی مخاطب، حوزههای علمیه به تبلیغ دینی بپردازند؛ تبلیغ باید نسبت به تحصیل و تحقیق و تدریس در جایگاه اصلی خود قرار گیرد».
حجت الاسلام ولدان با تأکید بر اینکه تبلیغ مهمترین مسأله حوزههای علمیه است، خاطرنشان کرد: در عنوان کانون عظیم تبلیغ از سه کلید واژه کانون به معنای محل گردآمدن گروهی با هدف خاص یاد شده است و واژه عظیم به معنای هم بزرگ و کلان و هم به معنای بلند مرتبه و محترم آورده شده، و تبلیغ یعنی فرایندی که مبلغ با تعلیم و تکنیکهای تشویقی مخاطب خود را نسبت به راه صلاح تشویق میکند و از راه فساد و بیراهه برحذر میدارد.
مدیر اندیشکده گام دوم انقلاب اسلامی، کانون عظیم تبلیغ را با یک رسالت مهم و سه مأموریتی دانست و یادآور شد: در بیان رهبر معظم انقلاب به سه مأموریت تصریح شده است که عبارتند از تربیت مبلغ دینی، خلق روشهای جذاب و نوین و تولید محتوا متناسب با نیاز مخاطب امروزی. از طرف دیگر اگر ما حلقههای میانی را شامل گروههای نخبه دغدغه مند و فعالی بدانیم که پیرامون یک مسأله تشکل مییابند، به عنوان یک واحد اجتماعی پویا میتوانند مسائل یک حوزه تخصصی را دنبال کنند و به شکل دغدغه مند نیاز حل مسأله را پیاده سازی کنند.
وی با توجه به بیان رهبر معظم انقلاب وجود کانونهای مختلف در حوزههای علمیه را ضروری خواند و گفت: یکی از آن کانونها، کانون فقه معاصر است که مورد تأکید و تأیید ایشان است. و همچنین کانون عظیم تبلیغ که در حوزه علمیه میتواند نقش یک حلقه میانی بین سیاست گذاران و راهبران اصلی حوزههای علمیه و بین طلاب مبلغ جوان، فعال و پویا ایفا کند.
حجت الاسلام ولدان تصریح کرد: کانون عظیم تبلیغ حلقه میانی است که هم ظرفیتهای حکمرانان حوزه را برای مبلغین تشریح میکند و دغدغهها و توقعات آنان را تبیین و مطالبات، ملزومات می کند و آنچه که به عنوان یک تبلیغ نوین دینی از سوی مبلغان فعال حوزوی مطرح میشود از نهادهای حوزوی و مراکز پشتیبان و شورای عالی حوزه علمیه مطالبه میکند.
وی افزود: امروز کانون عظیم تبلیغی میتواند به عنوان یک حلقه میانی در زیست بوم تبلیغ دینی فعالیت خودش را توسعه دهد و نسبت به رشد کمی و کیفی تبلیغ نوین دینی برای رساندن معارف ناب اسلامی به گوش و به مغز و جان مخاطبین جهانی خصوصا جوانان و آزادگان جهان نقش خود را به خوبی ایفا کند.
مدیر اندیشکده گام دوم انقلاب اسلامی، در پایان گفت: امیدواریم شاهد تشکیل کانون عظیم تبلیغی با تمام توان و ظرفیتهای مختلف در سطوح حوزوی و شبکه سازی و توانمندسازی و جبهه سازی این نهاد مبارک برای ادای رسالت الهی و انسانی خودش باشیم.
نظر شما