به گزارش خبرگزاری حوزه، پانزده رجب، سالروز ارتحال حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) است که به این مناسبت، به معرفی فرزندان عقیله بنی هاشم خواهیم پرداخت:
فرزندان زینب علیهاالسلام
مشهور است که زینب علیها السلام از همسرش عبداللَّه بن جعفر چهار پسر و یک دختر به نامهای علی، محمد، عون، عباس، امّ کلثوم آورد.
طبرسی در کتاب اعلام الوری فرزندان زینب را از عبداللَّه سه پسر به نامهای علی، جعفر و عون و یک دختر به نام امّ کلثوم ذکر کرده است که دو تن از پسران یعنی عون و محمد به همراه زینب علیها السلام به کربلا آمدند و به درجه شهادت رسیدند.
باری نوشته اند در روز عاشورا نخست محمد ابن عبداللَّه به میدان آمد و این ارجوزه را خواند: اَشْکُو اِلَی اللَّهِ مِنَ العُدوانِ قِتالَ قَوْمٍ فِی الرَّدی عُمْیانِ قَدْ تَرَکُوا مَعالِمَ القُرآنِ وَ مُحْکَمِ التَنْزیلِ وَ التِبْیانِ وَ اَظْهَرُوا الکُفْرَ مَعَ الطُّغْیانِ و شجاعانه جنگید تا این که پس از به خاک هلاک افکندن ده نفر مردی به نام عامر بن نهشل او را به شهادت رسانید.
پس از وی، عون به میدان آمد و این ارجوزه را سرود: اِنْ تُنْکِرُونی فأَنَا ابْنُ جَعْفَرِ شَهیدُ صِدْقٍ فِیالجَنانِ الاَزْهَرِ یَطیرُ فیها بِجِناحٍ اَخْضَرِ کَفی بِهذا شَرَفاً فِی المَحْشَرِ و دلیرانه حمله آغاز کرد تا سه تن از سواران و هیجده تن از سربازان پیاده دشمن را به قتل رسانید و آنگاه به دست مردی به نام عبداللَّه بن قطنه طایی شهید شد.
هنگامی که خبر شهادت آن دو در مدینه منتشر شد، مردم به خانه عبداللَّه می آمدند و او را تسلیت می دادند.
عبداللَّه میگفت: و این افتخار من است که اگر خود در آن واقعه نبودم دو فرزندم حضور داشته و جان خود را بی دریغ در راه دفاع از وی نثار کردند، و اگر من به جان خودم نتوانستم با او مواسات کنم، با جان دو فرزندم با او مواسات نمودم.
منبع: کتاب زینب عقیله بنی هاشم - سید هاشم رسولی محلاتی
نظر شما