پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۷
حضرت زینب(س) نماد تبدیل سخت‌ترین چالش‌ها به فرصت هستند

حوزه/ استاد حوزه علمیه خواهران خراسان، گفت: در زمان حاضر که جهان اسلام با بحران‌های شدیدی روبروست، باور به حکمت الهی همانند حضرت زینب (س) می‌تواند راهگشا باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، در تاریخ، برخی شخصیت‌ها به‌واسطه ایمان، استقامت و آگاهی، توانسته‌اند الگویی جاودانه برای مقاومت و پایداری در برابر ظلم باشند.

حضرت زینب(س) با معرفت عمیق و رفتار حکیمانه خود، نه‌تنها در بحران‌های زمانه‌اش نقش‌آفرینی کرد، بلکه مسیر الهام‌بخشی را برای تقویت روحیه ایستادگی و مبارزه با ناملایمات به یادگار گذاشت.

خبرنگار خبرگزاری حوزه در گفت‌وگویی با جمیله رضایی استاد حوزه، به بررسی جایگاه حضرت زینب(س) به عنوان الگویی بی‌بدیل در تقویت روحیه مقاومت و مبارزه با ظلم در جامعه امروز و نقش بانوان حوزوی در تبیین این شخصیت برجسته پرداخته است.

حضرت زینب (س)، الگویی جاودانه در مقاومت

رضایی در پاسخ به این پرسش که چگونه حضرت زینب(س) می‌توانند الگویی برای تقویت روحیه مقاومت در جامعه امروز باشند، اظهار داشت: زیباترین تعبیر درباره الگو بودن حضرت زینب(س) در شرایط بحرانی همان جمله معروف "ما رأیتُ إلّا جمیلا" است.

وی افزود: حضرت زینب(س) با شناخت عمیق از خداشناسی، معادباوری، و ولایت‌پذیری، به ما نشان دادند که چگونه در هر شرایطی تنها وظیفه انسان تبعیت کامل از ولی‌امر مسلمین است.

استاد حوزه علمیه خواهران، با بیان اینکه در زمان حاضر که جهان اسلام با بحران‌های شدیدی روبروست، از جمله در فلسطین، لبنان و سایر نقاط خاورمیانه، باور به حکمت الهی همانند حضرت زینب(س) می‌تواند راهگشا باشد، ابراز کرد: حضرت زینب(س) نماد تبدیل سخت‌ترین چالش‌ها به فرصت و نهایت درد به معرفت بودند.

رضایی با تأکید بر رسالت بانوان حوزوی در تبیین جنبه‌های علمی و معرفتی شخصیت حضرت زینب(س)، خاطرنشان کرد: بانوان حوزوی وظیفه دارند جنبه‌های مختلف زندگی حضرت زینب (س) را از منظر علوم انسانی مانند روان‌شناسی، تربیت، مدیریت بحران و سبک ارتباطات انسانی بررسی کنند و آن را در قالبی ساده و شیوا به جامعه معرفی نمایند، ایشان در تمامی نقش‌های خود، از دختری و همسری گرفته تا ولایت‌مداری، الگویی بی‌بدیل برای بانوان به شمار می‌روند.

وی با بیان اینکه حضرت زینب(س) در دوران خلافت امیرالمؤمنین(ع) به تربیت بانوان و آموزش معارف اسلامی مشغول بودند، اظهار کرد: حضرت زینب(س) در زمان بحران نیز با همراهی امام حسین(ع) و قیام عاشورا، نشان دادند که بانوان چگونه می‌توانند نقش مهمی در تاریخ‌سازی و فرهنگ‌سازی ایفا کنند.

وی تصریح کرد: بانوان حوزوی باید با آگاهی از شرایط جامعه و متناسب با نیازها در عرصه‌های مختلف، اعم از تربیتی، آموزشی و تبلیغی، به ایفای نقش بپردازند.

بانوان حوزوی در عرصه‌های بین‌المللی

رضایی در پاسخ به این سؤال که آیا بانوان حوزوی می‌توانند در عرصه‌های بین‌المللی نیز نمایندگان اسلام و مقاومت باشند، گفت: روشنگری حضرت زینب (س) محدود به کوفه و شام نبود، بلکه پیام عاشورا را به جهانیان رساند، بانوان امروز نیز می‌توانند با الهام از ایشان، به عنوان سفیران صلح، آزادگی و حق‌طلبی در جهان، از ابزارهای مدرن مانند وبینارها و گفت‌گوهای بین‌المللی بهره‌مند شوند، پویش جهانی اربعین یکی از تجلیات این مسیر است که بانوان می‌توانند در آن نقش مؤثری ایفا کنند.

وی خاطرنشان کرد: حضرت زینب(س) نمونه‌ای عالی از استقامت و رسالت‌شناسی در شرایط بحرانی هستند، بانوان ما با الگوگیری از ایشان می‌توانند در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و بین‌المللی حضوری پررنگ داشته باشند و پرچم فرهنگ شیعه و مقاومت را با افتخار به دوش بکشند.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha