پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵
بانوان حوزوی؛ پیشگام در تبیین شخصیت حضرت زینب (س) هستند 

حوزه / عزیزی با بیان اینکه بانوان حوزوی، با دانش عمیق دینی، در تبیین شخصیت حضرت زینب (س) نقشی بی‌بدیل دارند،تاکید کرد: شناخت زندگی این بانوی مقتدر کربلا الگویی الهام‌بخش برای همه انسان‌هاست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد،حضرت زینب کبری (س)، بانوی شجاع و مقتدر کربلا، الگویی بی‌بدیل برای زنان و مردان در تمامی اعصار است. زندگی این بانوی بزرگ، مملو از درس‌هایی درباره تعادل عقل و احساس، استقامت در برابر ناملایمات، و حضور مؤثر در عرصه‌های اجتماعی و فرهنگی است.
در این میان، بانوان حوزوی به دلیل آشنایی عمیق با معارف اسلامی و ریشه‌دار بودن در فضای علمی حوزه، نقش ویژه‌ای در شناخت و معرفی ابعاد مختلف شخصیت این بانوی بزرگوار ایفا می‌کنند.به همین منظور خبرنگارحوزه در گفتگوی اختصاصی با بتول عزیزی، استاد حوزه علمیه مشهد، به تشریح نقش بی‌بدیل بانوان حوزوی پرداخته و اهمیت الگوبرداری از سیره و اندیشه حضرت زینب (س) را برای انسان امروز، اعم از زن و مرد، بررسی کرده است.

عزیزی تاکید کرد: کاملاً منطقی و روشن است که بانوان حوزوی در تبیین زوایای شخصیت حضرت زینب (س) نسبت به دیگران اولویت دارند،زیرا عمق فضای علمی حوزه ریشه در معارف دینی دارد.
وی با بیان اینکه تبیین شخصیت‌های اثرگذار دینی و تاریخی در این بستر، مبتنی بر مبانی علمی، بهتر تحقق می‌یابد، افزود: یکی از رسالت‌های اساسی بانوان حوزوی، روشنگری علمی و عملی نسبت به شخصیت بی‌بدیل بانوی مقتدر کربلا حضرت زینب (س) است.

الگوبرداری از حضرت زینب (س) افق‌های جدیدی می‌گشاید

وی تصریح کرد: نه تنها بانوان حوزوی بلکه تمام زنان و مردان آزاداندیش و متفکر می‌توانند با الگوبرداری از حضرت زینب(س) افق‌های نوینی را در ساحت اندیشه و عمل فراروی مسیر زندگی خود قرار دهند.
این بانوی حوزوی تاکید کرد: حضور عالمانه و مقتدرانه حضرت زینب (س) در عرصه فرهنگی و اجتماعی، منجر به جریان‌سازی‌های بدیع در تاریخ بشریت شده است.
وی خاطرنشان کرد: ثمرات این حضور ارزشمند، نه تنها زنان، بلکه کل جامعه بشری را در گستره وسیعی از پهنه جغرافیایی تحت تأثیر قرار داده است.

همسویی عقل و احساس در شخصیت حضرت زینب (س)

وی اظهار داشت: در واکاوی شخصیت‌های متعالی، تعامل سازنده و بجا میان عقل و احساس برجسته می‌شود. همسویی احساس با عقل و پشتوانه بودن عقل برای احساس، انسان را به سعادت جامع می‌رساند و از تک‌بعدی شدن رها می‌سازد.
وی یادآور شد: یکی از ویژگی‌های بارز در شخصیت حضرت زینب (س)، این همسویی عقل و احساس است که اگر به خوبی تبیین شود، می‌تواند زنان را از لغزش‌ها، انزوا، و غلبه احساس بر عقل در عرصه‌های مختلف برهاند.

ما رأیت الا جمیلا؛ نمادی از تعادل عقل و دل

عزیزی گفت: جمله ماندگار حضرت زینب (س) در پاسخ به ابن زیاد که گفتند: "ما رأیت الا جمیلا"، بیانگر احساس عمیق و آمیخته با معرفت است. این همسویی اندیشه و احساس، برآیندی از فرهنگ ناب اسلامی است که حضرت را به نماد یک شخصیت متعالی و متوازن تبدیل کرده است.
وی افزود: حضرت زینب (س) نه تنها به عنوان بانویی سرشار از مهر و عاطفه، بلکه به عنوان الگویی از یک انسان متعادل، تعاملی سازنده میان عقل و دل برقرار کردند که زندگی آفرین و جاودانه است.

تعادل میان عقل و احساس، نیاز امروز بشریت

وی خاطرنشان کرد: یکی از ابعاد مهم زندگی حضرت زینب (س) که برای انسان امروز، چه زن و چه مرد، نیاز است، تعادل و تعامل میان عقل و احساس است. بررسی و تبیین این زاویه از زندگی ایشان می‌تواند به بهبود فضای تصمیم‌گیری انسان امروز کمک کند.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha