کاظم نظری، کارگردان تئاتر و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرگزاری حوزه اظهار کرد: هر کشوری در فیلمها و سریالهای خود تلاش میکند فرهنگ بومی خود را اشاعه داده و برای جامعه الگوسازی کند اما در کشور ما این موضوع کمتر مدنظر قرار میگیرد به ویژه تولیدات شبکه نمایش خانگی به شدت در این رابطه آسیبرسان شدهاند، زیرا سبک زندگی را نشان میدهند که با زیست بومی ما همخوانی ندارد.
وی افزود: برای رفع چنین معضلی مهمترین قدم تمرکز روی فیلمنامهها است، اگر بتوانیم در حوزه فیلمنامهنویسی اتفاقات خوبی را رقم زنیم آثار تولیدی نیز رشد محسوس خواهند داشت اما اگر بخواهیم صرفاً با دستور یا یا بخشنامه فرهنگ خود را اشاعه دهیم نتیجه مورد نظر دلخواه نخواهد بود. در حوزه فرهنگ باید کار فرهنگی کرد این خواسته نیز بسیار هم بوده و باید روی آن سرمایهگذاری کلان صورت گیرد.
این استاد دانشگاه بیان کرد: در برخی از سریالهای شبکه نمایش خانگی از رفتارهای ناشایست قبحزدایی صورت میگیرد، این اتفاق بسیار خطرناک است که باید روی آن حساسیت ویژه داشت به ویژه جوانان در این رابطه بسیار آسیبپذیر هستند. جوانان و نوجوانان به رفتار قهرمانهای سریالها نگاه کرده و از آنها الگو میگیرند برای همین باید شخصیتهای سریالهای نمایشی مروج بیاخلاقی نباشند.
کارگردان تئاتر اظهار کرد: ما در کشوری زیست میکنیم که در آن الگو و قهرمان زیاد است. ابتدا ائمه(ع) بهترین الگوهای ما هستند و در ادامه قهرمانانی که جانشان را در راه این آب و خاک در هشت سال دفاع مقدس از دست داده و به مقام شهادت رسیدند قادرند الگویی زیبا برای جوانان امروز باشند تنها کافی است به زندگی شهدا نگاهی هنرمندانه شود تا کارهای خوبی ساخته شود.
وی در انتها تاکید کرد: جدا از تولیدات نمایشی دیگر عرصههای هنر نیز باید مبلغ زیست بوم این سرزمین باشد. برای مثال در موسیقی ما باید نواهایی را مورد نظر قرار دهیم که با فرهنگ این زمانه همخوان باشد وگرنه ممکن است برخی صوتهایی را بشنویم که زیبنده فرهنگ ایرانی اسلامی نیست. این حساسیت درباره هنر نمایش نیز وجود دارد؛ در تاریخ و فرهنگ این سرزمین قصههای زیادی برای تبدیل شدن به تئاترهای زیبا وجود دارد پس تمرکز صرف روی نمایشنامههای خارجی بیتوجهی به استانهای بومی و ایرانی است.
انتهای پیام
نظر شما