به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از ارومیه حجتالاسلام والمسلمین عسگر دیرباز شامگاه پنجشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی آذریهای مسلمان که در مسجد سردار ارومیه برگزار شد، اظهار داشت: از نظر قرآن و اهل بیت میتوان به تاریخ نگاه کرده و آن را با دیدگاههای دیگران مقایسه کرده و از اصل نظریه اسلام دفاع کرد.
وی ادامه داد: در غرب هگل در مورد فلسفه تاریخ مطلب نوشته و این دیدگاه متاثر از اوضاع و احوال خود و مطالبی که در آن برهه مطرح شده است میباشد و این تحلیل تاریخ در کشورهای اسلامی هم مطرح شده و اندیشمندان اسلامی در کشورهای اسلامی از جمله ایران در رابطه با تاریخ قلم زدهاند.
نماینده مردم آذربایجانغربی در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: از نظر قرآن و اسلام اگر به فلسفه تاریخ نگاه کنیم نمیتوانیم شخصیت های الهی از جمله انبیای الهی را انکار کنیم که در زندگی بشر در ابعاد مختلف تاثیرگذار بودند. ازطرف دیگر اینکه تاریخ بشر به کدام سمت حرکت میکند در زمان هگل با توجه به اوضاع خود نظریه پیشرفت مطرح شده بود و این مورد از نظر موجب کلی تائید ما نیست اینگونه نیست که بشر در همه ابعاد زندگی خود رو به پیشرفت باشند و آموزههای دینی نسبت به آینده بشریت خوشبین است و نشانه آن هم اعتقاد به ظهور و منجی است.
وی در ادامه گفت: منهای آیات قرآن اگر انسان را بررسی کنیم یک سری ویژگیهایی در همه تاریخ بشر مشترک است که مهمترین آنها می توان به فطری بودن دین و دیانت اشاره کرد.
حجتالاسلام والمسلمین دیرباز با بیان اینکه دین یک امر فطری است و بشر با همه فشارها از این فطرت دست برنمیدارد، افزود: حاکمیت مارکسیستی حدود ۷۰ سال در شوروی حاکم بود و بعد از فروپاشی شوروی عواطف فطری انسانی به دین موجب شده در جمهوری آذربایجان، عدهای از مردم به سمت ایران به عنوان اینکه جمهوری اسلامی پس از انقلاب پرچم دین را بلند کرده است، سرازیر شده و به ایران پناه بیاورند و این نشان میدهد علی رغم همه تبلیغات مارکسیستی، دین به عنوان یک امر بشری در دل مردم وجود داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم مرزهای کشورهای دنیا تثبیت و حقوقهای بینالمللی تصویب شد، افزود: جمهوری اسلامی علی رغم اینکه برخی قوانین بینالمللی و حقوقی بشر موجود در دنیا را عادلانه نمیداند اما به آن ملتزم است و این بخاطر جایگاه جمهوری اسلامی در دنیا و منطقه است. در اوایل جنگ تحمیلی که استکبار جهانی از دشمنان ایران حمایت میکردند، جوانان کشور از کشور دفاع کردند و این نشان میدهد جمهوری اسلامی به مرزبندیها ملتزم است و بدان احترام قائل است.
نماینده مردم آذربایجانغربی در مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر در استانهای آذری زبان ایران جلسات هویت آذری مطرح میشود به معنی تهدید مرزهای دیگر کشورها نیست بلکه به معنای همفکری و مشارکت فکری در مورد هویت آذری زبانهای دنیاست و آن هویت اصل اسلام است.
وی ادامه داد: هویتها اگر درست طرح و تبیین شود موجب همگرایی و انسجام بیشتر میشود و ما به زبان آدری خودمان افتخار میکنیم و این جلسات برای ارتقا و حفظ این هویت است تا روی مباحثی که موجب تقویت وحدت و اتحاد میشود مباحثی طرح و مورد بحث قرار میگیرد.
حجتالاسلام والمسلمین دیرباز بیان کرد: در استان آذربایجانغربی با توجه به وضعیت جغرافیایی آن و هممرزی با برخی کشورهای همسایه، این همایش لازم و ضروری است که بیان کنیم؛ آذری زبانهای مسلمان زمانی که به ایران آمدید نشان دادید که دینمداری و هویت دینی مهمترین عامل برای وحدت آذری زبانان است و آنچیزی که دو ملت ایران و آذربایجان را به هم نزدیک میکند دین مشترک است و این مرزهای جغرافیایی موجب از بین رفتن این هویت دینی نمیشود.
نظر شما