به گزارش خبرگزاری حوزه، نشست علمی «اگر مسیح در میان ما بود» با موضوع لوح حاوی گزیده بیانات مقام معظم رهبری تحت عنوان « اگر مسیح در میان ما بود...» که در دیدار حضوری حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین مختاری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان در تاریخ ۲ ژانویه ۲۰۲۵ به پاپ فرانسیس ارائه شد، برگزار شد.
این نشست که با حضور جمعی از طلاب و اساتید حوزه علمیه قم از سوی پژوهشکده بین المللی عروه الوثقی با همکاری موسسه علمی پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی در قم برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین محسن قنبری معاون ارتباطات و امور بین الملل جامعه المصطفی، دکتر کمال اکبری رئیس دانشکده دین و رسانه و خانم دکتر الیچه میجانو پژوهشگر و نویسنده از ایتالیا به بررسی و تبیین لوح گزیده بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در باره حضرت عیسی مسیح علیه السلام به پاپ فرانسیس توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان پرداختند.
در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین جلال عراقی پژوهشگر پژوهشکده بین المللی عروه الوثقی و دبیر جلسه ضمن طرح بحث و بیان فلسفه برگزاری این نشست و تاکید بر ضرورت گفتگوهای بین ادیانی برای پاسخگویی به نیازهای امروز بشریت در راستای برقراری صلح و آرامش در جهان و حرکت بسوی سعادت انسانها، متن لوح «اگر مسیح (ع) در میان ما بود» را قرائت کرد.
پیام وحدت و عدالت در آموزههای حضرت عیسی مسیح (ع) از منظر قرآن و روایات
در ادامه حجتالاسلام والمسلمین قنبری معاون ارتباطات و بین الملل جامعه المصطفی به تبیین وحدت و عدالت در آموزه های حضرت مسیح اشاره کرده و بیان داشت: در این جلسه به بررسی جایگاه حضرت عیسی مسیح (علیهالسلام) در قرآن و روایات اسلامی می پردازیم. با استناد به آیات قرآن و سخنان امام رضا (علیهالسلام)، حضرت عیسی (ع) به عنوان کلمه خدا و پیامبری الهی، مبارزه با ظلم و فساد و تلاش برای گسترش عدالت و رحمت را سرلوحه رسالت خود قرار دادند. این آموزهها نهتنها برای مسیحیان، بلکه برای تمام بشریت، به ویژه مسلمانان، درسهایی ارزشمند هستند. امروز، وظیفه ماست که با الهام از این آموزهها، در ایجاد نظمی جهانی مبتنی بر ارزشهای انسانی و اخلاقی همگام شویم و وحدت و همکاری بین ادیان را تقویت کنیم. امیدوارم این پیام بتواند گامی در جهت تحقق عدالت و صلح جهانی باشد.
نقش دیپلماسی فرهنگی و رسانهها در ترویج ارزشهای انسانی و صلح جهانی
سپس دکتر کمال اکبری، رئیس دانشکده دین و رسانه سازمان صدا و سیما؛ بر اهمیت پیام مقام معظم رهبری به پاپ فرانسیس تأکید کرد و گفت: این پیام به عنوان پلی برای تقویت روابط بینالمللی و بینالادیانی، به ویژه با جهان مسیحیت، عمل میکند. دیپلماسی فرهنگی و رسانهها میتوانند با ترویج ارزشهای انسانی و اخلاقی به ایجاد تفاهم متقابل و مقابله با افکار افراطی کمک کنند. همچنین بر نقش رسانهها در بازتاب واقعیتهای انسانی و حمایت از مظلومان، به ویژه در بحرانهایی مانند غزه، تأکید کردند اگر مسیح امروز در میان ما بود، از رسانهها میخواست که به ابزاری برای خدمت به حقیقت، عدالت و صلح تبدیل شوند.
اشتراکات اسلام و مسیحیت
دکتر آلیچه میجانو سخنرانی خود را تحت عنوان «پیام وحدت و همکاری بین ادیان؛ بازتاب اندیشههای رهبر انقلاب اسلامی درباره حضرت عیسی مسیح (ع)» ارائه نمود.
این پژوهشگر ایتالیایی با تشکر از سفارت جمهوری اسلامی ایران در واتیکان در تقدیم این پیام به جناب پاپ فرانسیس، به بررسی پیام رهبر انقلاب اسلامی آیتالله خامنهای درباره حضرت عیسی مسیح (ع) پرداخت و افزود: این پیام بر اهمیت حضرت عیسی (ع) در قرآن و اسلام تأکید دارد و او را به عنوان پیامبری معجزهگر معرفی میکند. این پیام نشاندهنده اشتراکات اسلام و مسیحیت در احترام به حضرت عیسی (ع) و تلاش برای ایجاد صلح و عدالت جهانی است.
وی اظهار کرد: رهبر انقلاب اسلامی در این پیام، مبارزه با ظلم و فساد را از آموزههای اصلی حضرت عیسی (ع) برمیشمارد و امیدوار است که مسلمانان و مسیحیان با الهام از این آموزهها به همکاری و همزیستی مسالمتآمیز دست یابند. این پیام همچنین بر ضرورت گفتوگوی بینادیانی و تقویت احترام متقابل تأکید میکند تا جهانی عاری از خشونت و پر از صلح ایجاد شود.
نظر شما