پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۸
نقش روحانیت در گذار از الگوی نهضتی به نظام

حوزه/حجت‌الاسلام والمسلمین رهدار،در تبیین نقش روحانیت در گذار از الگوی نهضتی به نظام، با اشاره به چالش‌های این دوران گذار، تأکید کرد: روحانیت در فضای نهضتی تربیت یافته است، باید با درک صحیح از نظام، ساختار و قانون، نقش خود را در استقرار حاکمیت دینی و همسویی با اهداف انقلاب اسلامی ایفا کند. 

به گزارش خبرنگارخبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد رهدار، رئیس مؤسسه فتوح اندیشه، شامگاه چهارشنبه ۳ بهمن در دوره دانش‌افزایی بصیرتی اساتید حوزه علمیه در سالن جلسات زائرشهر رضوی گفت: درک درست از مفاهیمی چون نظام، ساختار و قانون را برای خدمت به نهضت اسلامی ضروری است.

وی در تبیین مفهوم نهضت اظهار داشت: موتور محرک نهضت‌ها، شعارهای سلبی و آنچه نمی‌خواهند، است. خواسته‌های نهضت‌ها معمولاً در دوران نهضت به‌صورت تفصیلی مورد بحث قرار نمی‌گیرند. در انقلاب اسلامی نیز ملت ما استبداد، وابستگی و حکومت پهلوی را نمی‌خواستند و آنچه به طور اجمالی می‌خواستند، امام خمینی(قدس سره) به‌عنوان یک فقیه و رهبر بود.

حجت الاسلام والمسلمین رهدار با اشاره به مشارکت گسترده مردم در دفاع مقدس و حفظ روحیه جهادی در آن دوران، این باور را ناشی از ایمان به انقلاب و نهضت امام دانست و افزود: سوال اینجاست که تا چه زمانی می‌توان با رویکرد نهضتی کار را پیش برد؟ آیا پس از پیروزی انقلاب و پایان جنگ تحمیلی، این رویکرد همچنان ادامه می‌یابد؟

وی با بررسی روند تبدیل نهضت‌ها به نظام در نمونه‌های جهانی، تأکید کرد: در نهضت انقلاب اسلامی نیز شاهد مرحله گذار و شکل‌گیری حاکمیت قانون هستیم. در این دوران، بازیگران دوره نهضت با چالش‌هایی مواجه می‌شوند. برای مثال، روحانیت که در الگوی نهضتی رشد کرده است، با فعالیت در عرصه نظام به‌عنوان پدیده‌ای جدید روبه‌رو است.

رئیس مؤسسه فتوح اندیشه با بیان اینکه هنوز در دوران گذار به سر می‌بریم، اظهار داشت: از یک‌سو شاهد حضور نسل نهضتی هستیم و از سوی دیگر، ظرفیت‌های نظامی داریم که با اهداف نهضت همسو هستند. امروز در موقعیتی قرار داریم که محدودیت‌های قانونی و ظرفیت‌های نظام را باید درک کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، هدف دین را رشد و اصلاح انسان دانست و گفت: دین مجموعه‌ای از بایدها و نبایدهاست، اما نمی‌توان آن را به این بایدها و نبایدها تقلیل داد. نظام نیز، که بر همین اصول استوار است، طبق فرمایش رهبر انقلاب باید در خدمت نهضت باشد. اگر نظام، ساختار و دولت در خدمت نهضت نباشند، ممکن است به جمود سازمانی دچار شویم.

حجت الاسلام والمسلمین رهدار در پایان با بیان تفاوت میان حقوق و قانون، تصریح کرد: قانون کانالی برای جاری شدن حقوق یا فقه است. درحالی‌که حقوق ذاتاً سکولار است و در کشورهایی وجود دارد که فاقد فقه هستند، در کشور ما باید فقاهت در کانال قانون جاری شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha