پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۸
تکامل‌گرایی زنان راه‌حل پیشرفت جامعه با حفظ هویت اسلامی است

حوزه/ حجت‌الاسلام و المسلمین پیروزمند با اشاره به موضوع الگوی «تکامل‌گرایی در مسئولیت اجتماعی زنان» اظهار داشت: با تبدیل عفت انفعالی به عفت آگاهانه، تعادل بین حضور اجتماعی زنان و حفظ هویت اسلامی را دنبال می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا پیروزمند امروز پنجشنبه ۴بهمن ماه در دوره ارتقاء توانمندی اساتید خواهر بسیجی حوزه های علمیه سراسر کشور که در سالن همایش‌های فرهنگی و آموزشی جوادالائمه(ع) برگزار شد، به تشریح نظریه «تکامل‌گرایی در مسئولیت اجتماعی زنان» پرداخت و آن را به عنوان الگوی سوم برای پیشرفت جامعه معرفی کرد.

وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به ضرورت یارگیری انقلاب اسلامی از نسل جدید، به ویژه بانوان، گفت: انقلاب اسلامی توانست به ضرورت تأثیرگذاری زنان را در تحولات اجتماعی در جامعه نشان داد لذا تکامل‌گرایی در مسئولیت اجتماعی زنان به معنای تعریف نقش اجتماعی است که به تکامل زنان و تکامل جامعه منجر شود.

ویژگی‌های الگوی سوم
عضو هیئت علمی دانشگاه دفاع ملی با بیان اینکه این الگو بر چند ویژگی کلیدی تأکید دارد،افزود: اولین ویژگی، تبدیل مقیاس مطالعه از فرد به جامعه زنان است. در این الگو، واحد مطالعه فردی زنان به جامعه زنان تغییر می‌کند. به جای اینکه از هر زن انتظار داشته باشیم در تمامی مسئولیت‌ها حضور فعال داشته باشد، جامعه زنان به صورت جمعی مسئولیت‌ها را بر عهده می‌گیرند.

حجت‌الاسلام والمسلمین پیروزمند ادامه داد: دومین ویژگی، فاصله‌گذاری بین الگوی اسلامی مسئولیت زنان و الگوی غربی است. سومین ویژگی، توجه به تفاوت‌های فطری زن و مرد است و چهارمین ویژگی، لحاظ شرایط عصری و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های زنان در عصر تحولات فناوری است.

معیار تکامل‌گرایی
وی با اشاره به معیار تکامل‌گرایی در مسئولیت اجتماعی زنان، گفت: تحقق ارزش‌ها، ارتقای وجدان اجتماعی، اصلاح رفتار و ایجاد توانمندی‌های جدید برای پیشرفت اسلامی، معیارهای اصلی این الگو هستند. تکامل‌گرایی زنان به معنای تبدیل عفت انفعالی به عفت آگاهانه و فعال است.

عضو هیئت علمی دانشگاه دفاع ملی ادامه داد:عفت آگاهانه به معنای ایجاد محیطی است که زنان در آن حضور فعال داشته باشند و از ظرفیت‌های آنان در مسیر پیشرفت خانواده و جامعه استفاده شود.

نقد الگوهای رقیب
حجت‌الاسلام والمسلمین پیروزمند در ادامه به نقد الگوهای رقیب پرداخت و گفت: الگوی اول که بر حضور گسترده زنان در جامعه تأکید دارد، ممکن است به تحقیر زنان و از دست رفتن هویت آنان منجر شود. الگوی دوم که زنان را محدود به خانه می‌کند، نیز می‌تواند به انزوای اجتماعی و کاهش توانمندی‌های زنان بیانجامد. هر دو الگو در نهایت به ظلم به زنان و جامعه منجر می‌شوند.

راهبردهای اجرایی
وی با تأکید بر لزوم اجرای الگوی سوم، گفت: برای اجرای این الگو، راهبردهایی مانند نظریه‌پردازی، فرهنگ‌سازی و ایجاد بسترهای قانونی و اجتماعی ضروری است. همچنین، باید شرایطی فراهم شود که زنان بتوانند در عین حفظ بنیان خانواده، در عرصه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نقش‌آفرینی کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه دفاع ملی با اشاره به نقش بانوان در پیشرفت جامعه، تصریح کرد: با توجه به تحولات اجتماعی و فرهنگی، الگوی تکامل‌گرایی در مسئولیت اجتماعی زنان می‌تواند به عنوان راهکاری برای پیشرفت جامعه و حفظ هویت اسلامی زنان مطرح شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین پیروزمند خاطرنشان کرد:این الگو با توجه به تفاوت‌های فطری زن و مرد و شرایط عصری، به دنبال ایجاد تعادل بین حضور اجتماعی زنان و حفظ ارزش‌های اسلامی است.

این نشست با تأکید بر لزوم گفتمان‌سازی و فرهنگ‌سازی در جامعه به پایان رسید، به طوری که الگوی سوم بتواند به عنوان یک گفتمان غالب در جامعه مطرح شده و زمینه‌های اجرایی آن فراهم شود.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha