جمعه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۲
انقلاب اسلامی و وضعِ کنونیِ عالم

"انقلاب اسلامی و وضعِ کنونیِ عالم" کتابی است به قلم رضا داوری اردکانی که با رویکرد تبیین پدیدارشناسانه انقلاب اسلامی به رشته تحریر درآمده است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، هرچند میان انتشار ویراست اول کتاب (سال ۶۱) و دوم آن(۸۷)، بیست و شش سال فاصله است، اما بنابر صلاحدید نویسنده، نوشته‌های کتاب که به همت انتشارات نیوشا به زیور طبع آراسته شده، حتی اشتباهات سهوی و تحت‌اللفظیِ آن، تغییر نکرده است.

این کتاب که مجموعه‌ای از مقالات نویسنده است، حاصل فکر و ذکر و زندگی داوری اردکانی طی سال های نخست انقلاب بوده و به همین خاطر است که تغییر آن در این شرایط، معنا و مفهوم خاصی ندارد. مقالاتِ هشت‌گانه کتاب عبارتند از: «روشنفکری و روشنفکران»، «عقلِ سیاسی»، «رهبری در مشروطیت انقلاب اسلامی»، «فلسفه و انقلاب»، «انقلاب اسلامی و برخی مسائل جهانی»، «امپریالیسم»، «انقلاب اسلامی»، «انقلاب ایران».

داوری اردکانی در این کتاب کوشیده تا به بررسی پدیدارشناسانه انقلاب اسلامی بپردازد و شاید مهمترین نکته حائز اهمیت در باب این کتاب، منحصرنشدن انقلاب، به ساحت سیاست و تاکید داوری بر انقلاب در تفکر و ایجاد تفکر نو است. لذا انقلاب حقیقی، انقلاب در زندگی بشر انقلابی است که بشر را به فطرت اصلیِ خود بازمی‌گرداند و از این‌رو بسط انقلاب را منوط به قوه قهریه نمی‌داند؛ آنچه باید بسط پیدا کند، تفکر حاصل از انقلاب است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha