به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، نشست علمی با موضوع «پژوهش و فناوری؛ پیشران ارتباطات و مرجعیت علمی در حوزههای علمیه» در مدرسه علمیه جعفریه سطح یک و دو و تخصصی تبلیغ قاین با حضور حجت الاسلام بنیخزاعی، استاد حوزه برگزار شد.
حجت الاسلام بنیخزاعی با بیان این که دین اسلام بزرگترین مشوق برای حاکمیت و پیشران بودن علم و پژوهش می باشد و تمدن اسلامی و حوزه های علمیه طی قرن های متمادی پرچمدار علم و دانش و پیشرفتهای علمی در جهان بوده اند، تصریح کرد: این مسئله یکی از مهمترین دغدغه های رهبری می باشد به طوری که معظم له در سال ۱۳۸۴ این موضوع را مطرح کردند.
وی ادامه داد: مرجعیت علمی برای ما یک مفهوم اعتقادی می باشد که در سوره مجادله به این موضوع اشاره شده است و حضرت علی(ع) نیز به این مهم اشاره فرموده اند که (العلم سلطان) و این همان تفسیر حکمرانی و پیشران بودن علم و پژوهش است.
حجت الاسلام بنیخزاعی با بیان این که استراتژیک بودن مرجعیت علمی مسئله ای غیر قابل انکار بوده و مهمترین دلیل برای این استراتژیکی بودن ساخت تمدن اسلامی است، خاطر نشان کرد: همه پیشرفتهای علمی جامعه مرهون پژوهش است و پژوهش باید جزء اصلی مطالبه دانش پژوهان حوزوی باشد و هدف نیز آن است که در حوزه های علمیه جهش قابل توجهی در پژوهش ایجاد شود که برای رسیدن به این هدف باید جایگاه اصلی خودمان را فهم کنیم.
استاد حوزه با بیان این که امر آموزش در حوزه های علمیه یک روند و جریان مستمر می باشد که این امر نکته مثبتی است، عنوان کرد: طلاب باید جایگاه خود را بشناسند و نسبت به پاسخگویی نیازها و مسائل جامعه متعهد و مسئولیت پذیر باشند.
وی با بیان این که برای تحقق مرجعیت علمی، اهتمام به پیشران ها و بایسته هایی ضرورت دارد، خاطر نشان کرد: ازجمله ی پیشران های تحقق چشم انداز علمی از رهگذر آینده نگری و برنامه ریزی و آرمان گرایی، مسئله تلاش برای کسب مرجعیت علمی در جهان است که این امر بواسطه شکستن مرزهای دانش و کسب مرجعیت علمی از رهگذر پژوهش اتفاق میافتد.
حجت الاسلام بنیخزاعی همچنین نفی وابستگی و خود کفایی را از مهمترین مولفه های مرجعیت علمی دانست که تحقق آن نیازمند به بومی سازی علم و نفی تقلید کور کورانه و همچنین مهندسی معکوس بوده و اظهار داشت: همچنین می توان یادگیری از تجارب دیگران را از پیشران های مرجعیت علمی دانست که به نقش تولید علم توام با دانش افزایی و خلاقیت و نو اوری و نیز تبدیل علم به فناوری اشاره دارد.
انتهای پیام ۳۱۳/۴۹
نظر شما