به گزارش خبرگزاری حوزه از بیرجند، آیین رونمایی از کتاب «پایی در غزه» امروز ۳۰ بهمن در موزه هنریهای معاصر فلسطین برگزار شد. در این جلسه محمدرضا وحیدزاده نویسنده و پژوهشگر ادبی و ابراهیم اکبری دیزگاه گردآورنده کتاب «پایی در غزه» حضور داشتند.
محمدرضا وحیدزاده، نویسنده و پژوهشگر ادبی نیز در این جلسه بیان کرد: در کتاب «پایی در غزه» ۱۶ روایت مختلف را میخوانیم؛ روایتهایی که شبیه به هم نبوده و هر یک از زاویهای جدید به موضوع غزه نگاه داشتهاند. برخی مواقع کتبی که به موضوعاتی نظیر غزه میپردازند تلاش میکنند در سطح به موضوع بنگرند همین امر باعث میشود نسل جوان با اثر خلق شده ارتباط لازم را برقرار نکند اما در کتاب «پایی در غزه» من تازگی و باور را احساس کردم. این امر نشئت گرفته از باور و ایمان راویان کتاب است چون تا نویسنده به موضوع که آن را مینگارد باور نداشته باشد خواننده نیز از آن تاثیر نخواهد گرفت.
وی افزود: درباره جنایات صهیونیست در غزه سخن فراوان گفته شده است اما آنچه که بر قلب جان مینشیند خلق آثار مکتوب است بنابراین توصیه من به نهادهای فرهنگی، حمایت از کتابهایی است که در زمینه غزه نوشته میشود. کتابی که میخواهد روایتگر جنایات اسرائیلیان باشد باید بر پژوهش و تحقیق استوار شود زیرا دستگاههای تبلیغی غرب سعی میکنند با ابزاری که در اختیار دارند واقعیتها را وارونه جلوه دهند به همین دلیل ضروریست آثار فرهنگی و ادبی با غنای علمی لازم خلق شود.
در ادامه جلسه اکبریدیدگاه نیز در سخنانی تصریح کرد: در گذشته کشورها با قرار دادن مرزهای جغرافیایی برای خود حد و مرزی قائل بودند اما در عصر حاضر دیگر نمیتوان ملتها را در مرزهای جغرافیایی، محدود کرد. امروز هر آنچه در دنیا رخ میدهد برای همه مردم دنیا مهم است. جنایاتی که صهیونیستها در غزه رقم میزنند قابل توصیف نیست. در اکثر جنگهایی که تا به امروز رخ داده، یکسری قواعد وجود دارد که انسانها به آن معتقد هستند اما صیونیستها به هیچ قاعده و قانونی متکی نیستند و دست به جنایت میزنند.
وی ادامه داد: دولتهای عربی نیز در کلام حامی مردم فلسطین هستند اما در عالم واقع، کار چندانی برای مردم فلسطین انجام نداده و در عمل به مردم غزه یاری نرساندند. تنها انقلاب اسلامی بوده که به انحای مختلف همیشه تلاش کرده یاور مردم مظلوم غزه باشد.
این نویسنده در خاتمه جلسه تاکید کرد: کمک به غزه تنها به چند روش خلاصه نمیشود بلکه در حوزههای فرهنگی، هنری و ادبی نیز میتوان اقدامات تاثیرگذاری انجام داد به ویژه با کتاب و مکتوب کردن آنچه در غزه رخ میدهد انتظار میرود جنایات صیونیستها را به گوش تمام مردم دنیا رساند. هنرمندان و نویسندگان ایرانی طی سالهای اخیر با ابزاری که در اختیارشان بوده سعی کردند رسانهای برای شنیدن دردهای مردم فلسطین باشند و این تلاش آنها جای تقدیر دارد.
کتاب «پایی در غزه» حاوی ۱۶ روایت از غزه است که توسط نویسندههای مختلف نگاشته شده و اکبریدیزگاه آنها را در قالب کتابی گردآوری کرده است.
نظر شما