به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از مشهد، حجت الاسلام و المسلمین علی خیاط، مدیر حوزه علمیه خراسان در مراسم بزرگداشت شهدای روحانی و طلبه شهرستان بیرجند گفت: یکی از مسائل و شبهاتی که در جامعه ما مطرح می شود و افراد درباره آن گفت و گو می کنند و رسانه های مجازی دشمن به آن می پردازند، ناکارآمدی نظام جمهوری اسلامی ایران است.
فرهنگ شهادت، بزرگترین زمینه اثرگذاری فرهنگی، اجتماعی و تربیتی است
وی با بیان اینکه فرهنگ مقاومت و دفاع مقدس میزان کارآمدی را تضمین می کند، ناکارآمدی در عملکرد برخی افراد را، ثمره فاصله گرفتن از گفتمان و فرهنگ مقاومت دانست و تصریح کرد: کارآمدی بدان معناست که مسئولان بتوانند با اتکا به فرهنگ مقاومت، دشمن را به کرنش درآورند و بنابراین باید در راستای ترویج فرهنگ مقاومت تلاش کرد.
مدیر حوزه علمیه خراسان با تاکید بر اینکه یاد و خاطره شهدا نیاز امروز جامعه می باشد، از خاطرات کسانی که به سرزمین راهیان نور سفر کرده اند و اثرگذاری این حضور در میان افراد مختلف نکاتی را عنوان و توضیح داد: یکی از بهترین اقدامات فرهنگی در کشور، برگزاری مراسم بزرگداشت شهیدان است و هیچ امری مانند مسئله شهید و شهادت، قدرت اثرگذاری فرهنگی، اجتماعی و تربیتی ندارد و در واقع اکسیر بسیار ارزشمندی برای ماست.
دفاع مقدس، فصل ادامه داری برای عصرها و نسل هاست
حجت الاسلام والمسلمین خیاط بزرگترین خطای استراتژیک درباره دفاع مقدس را این بینش دانست که آن دوران را قطعه ای از تاریخی گذشته بدانند؛ در حالی که آن فصل ادامه دار، برای امروز جامعه ما بسیار مهم و اثرگذار است.
وی ترویج فرهنگ مقاومت را نیاز مهم امروز جامعه دانست و با بیان این که تا به امروز هر آنچه صورت گرفته، به برکت فرهنگ مقاومت بوده است، خاطر نشان کرد: فرهنگ مقاومت تهدیدها را به فرصت تبدیل می کند و شخصیت های بزرگی همچون سردار شهید حاج قاسم سلیمانی محصول و پرورش یافته فرهنگ مقاومت است.
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان این که در دوران دفاع مقدس با دشمنی روبرو بودیم که با همه استکبار جهانی از نظر تجهیزات نظامی برتری داشت، عنوان کرد: امروز باید خاطرات دوران دفاع مقدس، همواره مورد تدریس و همچنین محل رجوع همواره و همیشگی باشد و مقام معظم رهبری نیز بنابر همین امر به تقویض و ترویج و مطالعه آن توجه دارند.
تبیین اهمیت فرهنگ مقاومت در بالندگی قدرت ملی
حجت الاسلام والمسلمین خیاط با بیان این که امروز بیش از هر زمان به قدرت ملی حاصل از مکتب مقاومت نیاز داریم و بدون داشتن قدرت و اقتدار ملی هر ارتباط سازنده و هر گفتگویی با دنیا اثر نخواهد گذاشت، اظهار داشت: آنچه می تواند هر ارتباط و گفتگویی را سازنده و موثر کند، فرهنگ اقتدارآفرین و قدرت آفرین مقاومت است.
مدیر حوزه علمیه خراسان در ادامه با اشاره به سیاست های دروغین کشورهای غربی، ابراز کرد: رئیس جمهور آمریکا همچنانی که از مذاکره سخن به میان می آورد، از سوی دیگر فرمانی صادر میکند که چیزی جز ذلت برای کشور ما ندارد و بنابراین اگر بناست کشور را به ساحل نجات رسانده و آن را با قدرت حفظ و نگهداری کنیم، جز با فرهنگ مقاومت محقق نمی شود.
وی به ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و ازخودگذشتگی در جامعه تاکید کرد و لازمه گرامیداشت شهدا و دوران دفاع مقدس را ترویج فرهنگ انسانیت و اخلاق دانست و گفت: جائی که فرهنگ انسانیت بیش از هر موقعیتی کنار گذاشته می شود در جنگ است و می بینیم نامروتی ها و کشتارها در آن دسته از صحنههای گوناگون تاریخ دیده می شود که اخلاق حاکم نبوده است.
دفاع مقدس؛ نمونه بارزی از تجلی اخلاق حاکم در میان رزمندگان اسلام
حجت الاسلام والمسلمین خیاط با بیان این که در دوران دفاع مقدس و جنگ تحمیلی، اخلاقی جنگیدیم و این یک نمونه مثال زدنی است، ابراز کرد: تاریخ نشان دهد جز در دوران دفاع مقدس و صدر اسلام، دفاع جنگ اخلاقی وجود نداشته است؛ همانطور که می توان جنگ دوران دفاع مقدس را با جنگ رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته در غزه مقایسه کرد و نمودهای بارزی از تجلی اخلاق حاکم را در میان رزمندگان اسلام مشاهده کرد.
مدیر حوزه علمیه خراسان با بیان این که نمود بارزی از این اخلاق را می توان متجلی در فرهنگ علوی دید، اظهار داشت: فرهنگ دفاع مقدس، انسان ساز بود و چهرههای برجسته ای را تربیت کرد که افرادی همچون شهید حاج قاسم سلیمانی به مکتب تبدیل شدند و امروز می بایست انسان به آنان اقتدا نموده و راه و سیره آنان را پیگیری و دنبال کند.
فرهنگ دفاع مقدس، فرهنگ اسلام مجسم است
وی فرهنگ دفاع مقدس را فرهنگ اسلام مجسم خواند و مصادیق فرهنگ دفاع مقدس را ظهور و بروز یافته در شخصیت سردار دل ها، حاج قاسم سلیمانی دانست و گفت: نمود این فرهنگ را در ده ها سردار شهید و بزرگان دوران دفاع مقدس نیز می بینیم که همه حاکمیت اسلام، اخلاق و احکام اسلامی را در آن دوره متجلی کرده بودند.
حجت الاسلام والمسلمین خیاط با اشاره به اهمیت الگوگرفتن از روحیه رزمندگان دوران دفاع مقدس و پرورش این روحیه متعالی در وجود خود، خاطر نشان کرد: باید با پرورش این روحیه بلند و متعالی به سوی حکمرانی دینی حرکت کنیم.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به تحقق حاکمیت دینی و ضرورت تلاش برای ایجاد حکمرانی دینی، عنوان کرد: امروز در جامعه حاکمیت دینی وجود دارد اما حکمرانی دینی هنوز محقق نشده است که باید برای تحقق آن در همه ابعاد تلاش کرد.
روحانیون؛ پرچمداران و پیشتازان صحنه درخشان مقاومت
وی گرامیداشت فرهنگ دفاع مقدس را از ارزش های مهم جامعه دانست که اهتمام به آن، امروز بیش از هر زمان دیگری احساس می شود، عنوان کرد: یکی از مهمترین اقشاری که در صحنه درخشان مقاومت نقش آفریدند روحانیت است.
حجت الاسلام والمسلمین خیاط ادامه داد: امروز دست هائی تلاش دارند تا در موقعیت های گوناگون و به بهانههای مختلف اذهان را نسبت به ایثارگری روحانیت، این قشر خدوم و خدمتگزار تخریب کنند اما روحانیون تاریخ نشان دادند که در راه حفظ اسلام و ترویج دین و دفاع از مرزهای عقیده پیشتاز و پیش قراولند.
مدیر حوزه علمیه خراسان با اشاره به ارائه خدمات اجتماعی روحانیت، اظهار کرد: تاریخ سرمایه ای جز خدمت به مردم نداشته است و بخشی از کارکرد روحانیت در همیشه تاریخ خدمات اجتماعی و حضور در کنار مردم با وجود همه سختیها بوده است.
آمار شهدای روحانی، ده برابر سایر اقشار جامعه است/ تقدیم ۴ هزار شهید روحانی در طول دوران دفاع مقدس
وی با اشاره به آمار بالای شهدای روحانی در دوران دفاع مقدس و در صحنه های گوناگون مقاومت، گفت: تعداد شهدای روحانیت در دوره جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی بیش از ۴ هزار شهید است که ۲۲ شهید در دوران جنگ فرمانده لشکر و تیپ و ۲۲۲ روحانی در سطح فرمانده گردان و گروهان بودند و بیش از ۹۰۰ نفر در ردههای دیگر نظامی حضور داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین خیاط با بیان این که تنها ۵۰ طلبه به طور رسمی کار تبلیغی داشتند و سایرین در کنار نقش تبلیغی فعالیت های مهم نظامی داشتند و همواره در طول سال های جنگ، روحانیت پیشتاز بودند، خاطر نشان کرد: بیشترین شهید روحانی در طول یک روز در جنگ تحمیلی تقدیم انقلاب اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی شد آنطور که در عملیات کربلای ۵، تعداد ۵۶۷ شهید روحانی و در سال ۱۳۶۴ نیز ۱۳۶ شهید در یک روز به شهادت رسیدند.
مدیر حوزه علمیه خراسان شهدای روحانیت را ده برابر سایر اقشار جامعه دانست آنطور که از هر هزار نفر ۴۰ نفر شهید شدند در حالی که از سایر اقشار جامعه از هر هزار نفر ۴ نفر به شهادت رسیدند و این را نشان دهنده نقش آفرینی موثر روحانیت در دوران دفاع مقدس دانست و آن را دلیلی بر دشمنی مستمر دشمنان نظام و انقلاب با قشر ایثارگر روحانیت دانست.
نقش آفرینی روحانیون در عرصه ارائه خدمات اجتماعی به جامعه و نظام اسلامی
وی همچنین از نقش آفرینی های مهم روحانیت پس از دفاع مقدس و در جریانات مهم همچون بیماری کرونا سخن گفت و ابراز کرد: روحانیون همواره در همه صحنهها و عرصههای خدمت اجتماعی حضور دارند مانند کرونا که نقش آفرینی خاصی داشتند و همواره نیز به این نقش آفرینی و حضور موثر خود افتخار می کند.
انتهای پیام ۳۱۳/۴۹
نظر شما