سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۴۵
حوزه‌های علمیه نقش مهمی در تبیین فرهنگ مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی ایفا می‌کنند

حوزه/ خانم نیک به اهمیت نقش حوزویان در شفاف‌سازی و معرفی ابعاد مقاومت در برابر استکبار جهانی تأکید کرد و گفت: این حرکت علمی و فرهنگی باید با قوت و استمرار ادامه یابد تا حقیقت اسلام ناب به درستی برای جهانیان معرفی شود.

خانم سکینه نیک، مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، بر اهمیت نقش حوزویان و نخبگان حوزه در تبیین مقاومت و مبارزه با استکبار جهانی تأکید کرد و گفت: حوزویان از پیش از انقلاب اسلامی تاکنون، همواره نقش محوری در تبلیغ دین اسلام و شریعت محمدی (ص) داشته‌اند و این نقش در آینده نیز باید ادامه داشته باشد.

وی اظهار داشت: از نگاه حوزویان و نخبگان دینی، جریان مقاومت از اسلام جدا نیست، بلکه خود درون اسلام قرار دارد. بنابراین، نقش حوزه‌های علمیه در تبیین مقاومت، امروزه یکی از ارکان اصلی شناخت اسلام محمدی، در مقابل اسلام آمریکایی است؛ اگر فردی امروز مقاومت را نپذیرد و آن را قبول نداشته باشد، اسلامی که از آن دم می‌زند، اسلام محمدی (ص) نیست، بلکه همان اسلام آمریکایی، اسلام لیبرالی و اسلام سکولار است.

ابعاد اعتقادی و فقهی مقاومت از نگاه حوزویان

وی در ادامه، با اشاره به نقش تبیینی حوزه‌های علمیه در ابعاد اعتقادی و فقهی مقاومت اسلامی تصریح کرد: حوزویان وظیفه دارند در هر فرصتی که پیش می‌آید، در مسیر جهاد تبیین گام بردارند. اعتقاد ما به مقاومت، همان اعتقاد به حق و حقیقت است. همان‌طور که ما شیعیان، امیرالمؤمنین علی (ع) را حق مطلق می‌دانیم و می‌دانیم که تمام عمر خود را در جهاد سپری کرد و در نهایت نیز برای حق به شهادت رسید. او خود حق بود، نامش حق بود و همیشه با حق همراه بود. رسول خدا (ص) فرمودند: علیٌ مع الحق و الحق مع علی.

وی اضافه کرد: جریان مقاومت نیز در امتداد مسیر علوی و قیام حسینی قرار دارد؛ بنابراین، وظیفه حوزویان این است که این حقیقت را برای مردم تبیین کنند و نشان دهند که قیام علوی و قیام حسینی، حرکتی ناتمام و بدون دنباله نیست، بلکه امروز، مقاومت امتداد همان مسیر است که با ولایت فقیه هماهنگ شده و در همان مسیر امام علی (ع) و امام حسین (ع) ادامه یافته است.

نقش رسانه‌های حوزوی در مقابله با جنگ شناختی دشمن

مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد، با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت‌های علمی و رسانه‌ای حوزه‌های علمیه برای مقابله با جنگ شناختی و تبلیغاتی دشمنان علیه جبهه مقاومت، گفت: مقابله با جنگ شناختی دشمنان، نیازمند تبیین صحیح مبانی اسلام ناب است. این وظیفه بر عهده حوزه‌های علمیه است که حقیقت را برای مردم روشن کنند.

وی با بیان اینکه از طریق منابر، فضای حقیقی و مجازی، حوزویان باید اسلام ناب را معرفی کرده و تفاوت آن را با نسخه‌های تحریف‌شده اسلام نشان دهند، خاطر نشان کرد: مردم همواره جست‌وجوگر حقیقت بوده‌اند و امروز نیز این وظیفه بر عهده حوزه‌های علمیه است که با استفاده از منابع اصیل اسلامی، تفاسیر، احادیث، تاریخ اسلام، عرفان اسلامی، فلسفه و فقه، دیدگاه درستی نسبت به اسلام ارائه دهند.

وی تأکید کرد: رهبران حقیقی امت، در رأس آن‌ها مقام معظم رهبری، راهنمای این مسیر هستند و حوزه‌های علمیه باید با بهره‌گیری از هدایت‌های ایشان، حقیقت جبهه مقاومت را برای مردم تبیین کنند.

حضور حوزویان در عرصه بین‌الملل برای حمایت از مقاومت

نیک در ادامه با اشاره به رسالت بین‌المللی حوزویان در حمایت از مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی گفت: رسالت تبیین حقیقت مقاومت، تنها بر عهده رئیس‌جمهور، وزیر امور خارجه و مسئولان نیست، بلکه این رسالت، وظیفه‌ای بر دوش تک‌تک حوزویان است. اگر فرصت حضور در مجامع بین‌المللی فراهم شود، نباید از آن غافل شد. شهید آیت‌الله رئیسی نمونه بارز این امر بود که با حضور در نشست‌های جهانی، قرآن را بالا برد و از حق دفاع کرد.

وی تصریح کرد: این رسالت در عرصه بین‌الملل بر عهده تمام علمای حوزوی است. اما اگر فرصت حضور فیزیکی در مجامع بین‌المللی فراهم نشود، باید از طریق فضای مجازی این رسالت انجام شود.

وی افزود: ظلم‌هایی که استکبار جهانی در طول تاریخ بر ملت‌های مختلف روا داشته است، از جمله بر ملت‌های آفریقا، ویتنام، ایران و به‌ویژه بر کشورهای اسلامی، باید مستند و دقیق برای مردم جهان تبیین شود؛ همان‌طور که علامه امینی با تألیف کتاب «الغدیر» حقیقت را برای جهان اسلام روشن کرد، امروز نیز حوزویان باید با روش‌های علمی و تبلیغاتی مؤثر، مظلومیت ملت‌های تحت ظلم را برای جهانیان آشکار کنند.

نقش حوزه‌های علمیه در بصیرت‌بخشی به جوامع اسلامی

مدیر مدرسه علمیه حضرت خدیجه(س) مشهد با تأکید بر لزوم بصیرت‌بخشی حوزویان به جوامع اسلامی درباره ماهیت استکبار جهانی و ضرورت مقاومت در برابر آن، خاطرنشان کرد: ما باید خود را تقویت کنیم و به نیروهای خودی آموزش‌های لازم را ارائه دهیم. باید استدلال، منطق، مغالطه، سفسطه و برهان را به طلاب آموزش دهیم تا بتوانند در برابر شبهات دشمن ایستادگی کنند.

وی اضافه کرد: باید با بهره‌گیری از علوم میان‌رشته‌ای مانند جامعه‌شناسی، تاریخ‌شناسی و روانشناسی، مباحث فقهی و کلامی را تقویت کرده و به زبان روز برای مردم و جهان اسلام تبیین کنیم.

ایجاد همگرایی میان علمای شیعه و سنی در مسئله مقاومت

خانم نیک در بخش پایانی سخنان خود، بر ضرورت ایجاد وحدت میان علمای شیعه و سنی در موضوع مقاومت علیه رژیم صهیونیستی تأکید کرد و گفت: ما با برادران اهل سنت، در بسیاری از مسائل فقهی و تفسیری، اشتراکات فراوانی داریم. در روایات مربوط به فضائل امیرالمؤمنین علی (ع) و حضرت زهرا (س)، مشترکات بسیاری وجود دارد که حتی در منابع اهل سنت هم ثبت شده است.

وی دراین باره توضیح داد: بنابراین، باید ابتدا بر اشتراکات تأکید کرده و آن‌ها را تقویت کنیم. البته در برخی مسائل تاریخی و کلامی اختلاف‌نظرهایی وجود دارد، اما این اختلافات، مسائل درونی هستند که می‌توان در نشست‌های علمی دوستانه درباره آن‌ها بحث کرد. مهم این است که در برابر دشمنان اسلام و در موضوع مقاومت، وحدت داشته باشیم.

وی تأکید کرد: امروز، بسیاری از اهل سنت که تحت تأثیر جریان‌های تکفیری و سلفی قرار نگرفته‌اند، با ما در مسیر مقاومت همراه هستند، زیرا فطرت پاک انسان‌ها به سمت حق گرایش دارد. هرچه وحدت میان شیعه و سنی بیشتر شود، قدرت جبهه مقاومت نیز افزایش می‌یابد. ان‌شاءالله با تلاش‌های علما و وحدت مسلمانان، روزی شاهد تحقق وعده الهی و ظهور امام زمان (عج) باشیم.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha