دکتر داود صفا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه با اشاره به اینکه متأسفانه بهجهت شرایط اقتصادی و فرهنگی، شاهد معضلات و مشکلات متعددی در جامعه هستیم، ابراز داشت: ما نباید برای حل مشکلات صرفاً نگاهمان به نهادهای دولتی و حاکمیتی باشد که البته وظیفه آن هاست که زمینه و بستر حل یا کاهش مشکلات را فراهم کنند اما آنچه مهم است اینکه از همه ظرفیتهای غیردولتی بهخصوص تشکلهای مردمی و نیز بهخصوص از ظرفیت مساجد در این راستا بهره برداری کنیم.
وی افزود: واقعیت آن است که ما در کشور در بخشهای مختلف مردمی و بهخصوص با تکیهبر ظرفیت عظیم نسل جوان، قابلیتهایی داریم که متأسفانه گاه از آنها غافل هستیم و یا اینکه استفاده حداکثری را از آنها به عمل نمیآوریم.
عضو انجمن جامعه شناسی ایران همچنین با اشاره به اینکه بهجهت فضای معنوی خاص ماه مبارک رمضان، حضور مردم در مساجد نسبت به دیگر ایام سال بیشتر و پررنگتر است، گفت: به عقیده بنده چنانچه هیئت امنای مساجد و بهویژه جوانان در فضای همکاری و تعامل با یکدیگر آن هم بهکمک امام جماعت مسجد، آسیبها و مشکلات هر محله را در عرصههای مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و... بهدرستی شناسایی کرده و برایش برنامه و طرح ارائه دهند، بهتدریج شرایطی مهیا میشود که از این قبیل مشکلات در محلات و مناطق کاسته شود.
وی یادآور شد: از این قبیل ظرفیتها بهخصوص باید در راستای مقابله با آسیبهای اجتماعی از جمله فقر، اعتیاد و طلاق استفاده شود، منتهای مراتب نباید از خاطر ببریم که نگاه تک بُعدی و یکسویه به مشکلات و آسیبها، نمیتواند ما را در امر مقابله با آنها به موفقیت مطلوب نائل کند.
صفا، همچنین بیان داشت: از منظر جامعه شناختی آنچه قابل توجه است اینکه مشکلات و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی از منظر فراوانی و همچنین حساسیت و اولویت پیگیری باید مورد توجه و تحلیل دقیق علمی قرار گیرد و در هر منطقه و محلهای، با تکیهبر فرصتهای همان جا بهدنبال کاهش و یا رفع این آسیبها بهعنوان تهدید بود.
نظر شما