شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰
دانش‌آموخته مدرسه علمیه ریحانة النبی(س) از رساله خود دفاع کرد

حوزه/ دانش‌آموخته مدرسه علمیه تخصصی ریحانة النبی(س) اراک، از رساله خود با عنوان «تکلیف فقهی زوجه موسر در تمکین و استدامه زوجیت با زوج معسر» دفاع کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از اراک، خانم منصوره حاج محمدحسینی، دانش‌آموخته مدرسه علمیه تخصصی ریحانة النبی(س) اراک از رساله خود با عنوان «تکلیف فقهی زوجه موسر در تمکین و استدامه زوجیت با زوج معسر» با راهنمایی حجت الاسلام آهنگران و مشاوره حجت الاسلام حسینی خواه و داوری حجج‌اسلام؛ محمد هادی فاضل و مهدی سجادی امین دفاع کرد.

حاج محمدحسینی در رفاع از رساله خود اظهار داشت: پس از وقوع عقد نکاح بین زوجین، طرفین به انجام تکالیف و حقوقی در مقابل یکدیگر ملزم می‌گردند.

وی افزود: دو مسئله تمکین و ادامه زوجیت در شرایط توانمندی مالی زوجه و ناداری زوج از جمله مسائلی هستند که ممکن است در پی عقد زوجیت ظهور ‌یابند.

حاج محمد حسینی گفت: امروز بروز مشکلات مالی در زندگی زوجین و به خصوص در فرض یاد شده ضرورت یافتن پاسخ به سؤال این پژوهش را روشن می‌سازد.

وی اظهار کرد: پاسخ به این سؤال که تکلیف فقهی زوجه موسر با وجود اعسار زوج در تمکین و استدامه زوجیت چیست؟ از مباحث مطرح در رساله حاضر است.

دانش آموخته مدرسه علمیه تخصصی ریحانة النبی(س) اراک تصریح کرد: از ظاهر برخی روایات که دلالت بر جواز حق فسخ زوجیت توسط زوجه را دارند، حکم تخییر زوجه و عدم الزام زوجه در استدامه زندگی برداشت می‌شود.

وی ابراز کرد: از سویی از ادله‌ و قواعدی همچون معاشرت به معروف، تکافل و قاعده اقدام حکم الزام زوجه موسر بر حمایت مالی از زوج معسر قابل استنباط است، این حکم از برخی آیات و ادله بدلیل سیاق امری، که ظهور در وجوب دارند، الزام آور تلقی می‌شود، بنابراین هم پوشانی زوجین به منظور حل و رفع مشکلات را شاید بتوان نه به طور موسع و بلکه به شکل مشروط، ضروری دانست.

حاج محمدحسینی اضافه کرد: از یافته‌های پژوهش این است که گرچه ممکن است تغییر حکم عدم الزام زوجه موسر با وجود عسر زوج در استدامه‌ زندگی، به حکم الزام به استمرارزوجیت در شرایط خاص و در صورتی که حصول آرامش اعضای خانواده و جامعه متوقف بر آن باشد را از برخی ادله قابل برداشت دانست، ولی یافته‌های این پژوهش حکایت دارد که ادله‌ای که برای الزام توهم می‌شود دلالت بر مطلوب ندارد و نهایتاً یافته پژوهش این است که، اگر زوجه بخواهد می‌تواند طلاق بگیرد و یا چنانچه بخواهد می‌تواند در استمرار زوجیت باقی بماند.

لازم به ذکر است،  روش پژوهش در این رساله، توصیفی تحلیلی بوده و با ابزار کتابخانه ای، به واکاوی و تحلیل موضوع پرداخته است.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha