به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد صبح امروز در سلسله جلسات نسیم حکمت به مناسبت ایام ماه رمضان با اشاره به ارزش و جایگاه ماه مبارک رمضان اظهار داشت: در روایت است که پیامبر اکرم(ره) در روزهای آخر ماه شعبان، خطبهای قرائت نمودند که در آن، عظمت ماه رمضان را بیان کردند و فرمودند: «إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیْکُمْ شَهْرُ اللهِ بِالْبَرَکَةِ وَالرَّحْمَةِ وَالْمَغْفِرَةِ، شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللهِ أَفْضَلُ الشُّهُورِ وَأَیَّامُهُ أَفْضَلُ الأَیَّامِ، وَلَیَالِیهِ أَفْضَلُ اللَّیَالِی» ماه خدا به سوی شما میآید، ماهی است که بهترین ماه است و عظمت آن از همه ماه ها بیشتر و شبها و روزهای آن بهترین شبها و روزها است.
وی افزود: ماه مبارک رمضان، ماه با عظمتی است که پیامبراسلام از همه ماهها آن را بالاتر میداند و روزها و شبهای آن را بالاتر بیان فرموده و ماهی است که دعای انسان مستجاب و اعمال انسان مقبول میشود.
امام جمعه اصفهان عنوان کرد: زمانی که حضرت خطبه را بیان میفرمودند امیرمومنان(ع) سوال کرده و اظهار میکنند: «ما أفضَلُ الأَعمالِ فی هذَا الشَّهرِ؟» چه عملی بهترین عمل در این ماه است، بسیاری تصور میکردند که قرائت قرآن و نماز خواندن بهترین عمل است.
وی اضافه کرد: امیرمومنان(ع) برای اینکه دیگران بدانند بهترین عمل در این ماه چیست این سوال را مطرح نمودند و پیامبر خدا(ص) در پاسخ فرمودند: «أفضَلُ الأَعمالِ فی هذَا الشَّهرِ الوَرَعُ عَن مَحارِمِ اللّهِ» است.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، با تاکید بر این که ماه رمضان، ماه تمرین خداپرستی است تصریح کرد: به همین جهت نیز خداوند متعال فرموده است :" یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَی الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ " یعنی روزه بر شما نوشته شده همان گونه که بر امت های دیگر نیز روزه واجب بوده است.
آیت الله طباطبایینژاد با بیان این که به استناد قرآن کریم روزه در امت های دیگر با کمّ و کیف متفاوت بوده است گفت: در امت های پیشین و در دستور پیامبران خدا، همان گونه که نماز بوده، روزه نیز وجود داشته است.
عضو خبرگان رهبری تقوا و ورع را ریشه و مبنای اصلی این دستور الهی عنوان کرد و ادامه داد: خداوند می فرماید اثر روزه آن است که تقوا پیدا کنید و تقوا به معنای دوری از گناه، انجام واجبات و آشنایی با خداوند است.
وی خاطرنشان کرد: هر مقدار انسان آشنا با خدا باشد اعمال آن میزان تر می شود و ماه رمضان، ماه تمرین خداپرستی است و این به معنای آن است که خدا را ناظر بر اعمال خود دانسته و این را تمرین کرده که همواره در محضر خدا هستیم.
امام جمعه اصفهان مسئله باور در انسان را امری مهم دانست و گفت: این که خداوند عالم به کارها و قلب ما است باید تمرین شود و این مسئله در ماه رمضان تمرین می شود و در انسان تقوا ایجاد می کند.
وی افزود: معانی زیادی برای تقوا بیان شده، همان گونه که از امام در این باره سوال می کنند و می فرمایند، «معنی تقوا این است که در آن اموری که خدا انسان را نهی کرده وارد نشوید و در مسائلی که دستور داده حاضر باشید»، یعنی در مسجد، نماز و روزه حضور داشته باشید، اما در غیبت و تهمت حضور نداشته باشید.
نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، معیار تقوا را رضایت خداوند بیان کرد و گفت: تقوا یعنی روحیه ای در انسان به وجود آید که در هر کاری فکر کند که آیا مورد رضای خداوند بوده یا نیست و اگر نبود ترک کرده و اگر بود آن را انجام دهد و این نیاز دارد که این امور را باور قلبی کنیم.
وی اضافه کرد: ما بسیاری از امور را اعتقاد داریم، اما باور آنها بسیار مهم تر است، هم چنان که به قول حضرت امام(ره) در روزهای آخر ماه شعبان زمانی که می خواستند درس را تعطیل کنند نصیحتی کرده و فرمودند: «ما باید آنچه را اعتقاد داریم باور کنیم».
وی خاطرنشان کرد: این باور در عبادات و به خصوص در ماه رمضان به دست می آید و لذا فرمود، «وَاعْبُدْ رَبَّکَ حَتَّیٰ یَأْتِیَکَ الْیَقِینُ»، عبادت خدا کنید تا یقین قلبی به دست آورید.
انتهای پیام. /
نظر شما