به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین سعیدی روشن، رئیس پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور بازدید کرد.
در این جلسه، ابتدا حجتالاسلام والمسلمین بهرامی ضمن خوشآمدگویی به وی و تیم همراهشان، به معرفی مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی پرداخت و به سوابق درخشان مرکز در حوزه دیجیتالسازی متون اسلامی اشاره کرد.
رئیس مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی اظهار داشت: آنچه مجموعه نور با بیش از یکصد محقق حوزوی، یک تیم قوی در خط تولید و بیش از پنجاه نفر مهندس در قسمت فنی تولید نموده است، مستقیماً در جهت رفع نیاز پژوهشگران و محققان هدفگذاری شده است. گرچه عامه مردم و غیرمتخصصان نیز کاربر برخی نرمافزارهای نور هستند و از امکانات عمومی آنها استفاده میکنند.
وی افزود: تولید دانشنامه قرآن کریم با بیش از ۱۵۰ ترجمه و ۴۰۰ دوره تفسیر به زبانهای مختلف از همه مذاهب اسلامی، دانشنامه احادیث پیامبر و اهل بیت علیهمالسلام در قالب ۴۰۰ هزار روایت باببندی شده و متصل به ترجمهها و شروح و تعلیقات، همراه با پژوهشهای تخریج و مقارنهالحدیث و اتصال به بحث سند و تعیین وثاقت راویان، تهیه بزرگترین بانک کتب اسلامی و مجلات علوم اسلامی و انسانی و بانک پایاننامههای حوزوی و دانشگاهی در قالب پایگاههای برخط، از جمله افتخارات این مرکز است که با درایت خاص و حمایتهای همیشگی مقام معظم رهبری، بیش از ۳۵ سال است که در این حوزه فعالیت دارد.
رئیس مرکز نور، همکاری همهجانبه با دیگر مراکز علمی، فرهنگی و پژوهشی را یکی از اصول اصلی این مرکز در خط سیر خود دانست و حاصل آن را تولید بیش از ۴۰۰ نسخه نرمافزار شخصیتمحور برای مؤسسات و شخصیتهای جهان اسلام ذکر نمود.
در پایان این جلسه، قرار بر امضای تفاهمنامه بین طرفین شد که در آن به مرکز نور اجازه استفاده از کتابخانه فیزیکی، کتب، مجلات و پایاننامههای پژوهشگاه حوزه و دانشگاه داده شود و در مقابل، مرکز نور نیز امکانات پژوهشی و آموزشی خود را در اختیار پژوهشگران، اساتید و کارکنان پژوهشگاه قرار دهد.
نظر شما