پنجشنبه ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰
مراحل شکرگزاری بندگان

حوزه/ آیت‌الله طباطبایی‌نژاد گفت: از امیرمؤمنان علی(ع) سؤال کردند در برابر خداوند چه کاری را باید انجام دهیم؟ حضرت در پاسخ می‌فرماید: «کمترین چیزی که خدا از ما می‌خواهد این است که از نعمت خدا در معصیت خدا استفاده نکنیم.» با بیان پرسشی

به گزارش خبرگزاری حوزه از اصفهان، آیت‌الله سیدیوسف طباطبایی‌نژاد، صبح امروز در سلسله جلسات اخلاقی «نسیم حکمت» با اشاره به بهره‌گیری کامل کفار از امور دنیوی و بی‌بهره ماندن آنها در آخرت، اظهار داشت: خداوند می‌فرماید: اگر مردم از دین گریزان نمی‌شدند آن قدر به کفار می‌دادیم تا آنکه سقف خانه‌های آنها از طلا شود.

وی افزود: در آیه ۳۳ سوره زخرف می‌فرماید: " وَلَوْلَا أَنْ یَکُونَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً لَجَعَلْنَا لِمَنْ یَکْفُرُ بِالرَّحْمَٰنِ لِبُیُوتِهِمْ سُقُفًا مِنْ فِضَّةٍ وَمَعَارِجَ عَلَیْهَا یَظْهَرُونَ "؛ اما اینها برای حیات دنیا است و عاقبت کار برای متقین است.

امام جمعه اصفهان عنوان کرد: برخی می‌گویند چرا برای کفار که گناه می‌کنند باران فرستاده می‌شود پس معلوم می‌شود که گناه کردن یا نکردن در ریزش باران تاثیری ندارد، در حالی که حساب کفار جدا است و خداوند می‌فرماید به کفار می‌دهیم تا مانند حیوانات بخورند و بنوشند.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، با بیان اینکه تنبیه مومنین برای پاک شدن آنها است، گفت: خداوند مومن را تنبیه می‌کند تا به طرف اشتباه نرود و لذا گاهی بیماری‌ها و پیشآمدها نعمت است.

آیت الله طباطبایی نژاد، با تاکید بر لزوم به جا آوردن شکر نعمت‌های خداوند، تصریح کرد: ما دستور داریم نعمت خداوند را شکرگذار باشیم و شکر نیز سه مرحله دارد که مرحله اول این است که انسان باور کند نعمتی که دارد خداوند داده و لذا اولین مرحله شکر، شکر قلبی است.

وی اضافه کرد: مرحله دوم شکر، زبانی و لفظی است که گفتن الحمدالله می‌باشد و اینکه غیر از خدا شایسته ستایش نیست و مرحله سوم، شکر عملی است یعنی نعمتی را که داده در جای خود خرج کنیم و در راه خدا مصرف نماییم.

وی خاطرنشان کرد: از امیرمومنان(ع) سوال کردند در برابر خداوند چه کاری را باید انجام دهیم؟ حضرت در پاسخ می‌فرماید: «کمترین چیزی که خدا از ما می‌خواهد این است که از نعمت خدا در معصیت خدا استفاده نکنیم».

عضو خبرگان رهبری، یکی از راه‌هایی که نعمت خدا را می‌توان در راه خدا صرف نمود انفاق دانست و ابراز کرد: ماه رمضان، ماه انفاق است و مومن باید غیر از آنچه که خدا بر آن واجب کرده، حقی را در اموال خود قرار دهد و این سبب ازدیاد اموال و طهارت جسم و جان مومن می‌شود، هم چنان که قرآن کریم می‌فرماید: «خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَکِّیهِمْ بِهَا».

وی تصریح کرد: مال، علم و هر چیزی در راه خدا صرف شود صدقه است، «کُلُّ مَعروفٍ صَدَقةٌ» و هر کار خوبی که به قصد خدا انجام شود صدقه محسوب می‌شود.

امام جمعه اصفهان به تشویق خداوند بر انفاق کنندگان و زکات دهندگان اشاره کرد و یادآور شد: «وَصَلِّ عَلَیْهِمْ ۖ إِنَّ صَلَاتَکَ سَکَنٌ لَهُمْ»، البته زمانی که صدقه و زکات می‌دهند دعایی برای آنها انجام ده تا قلب آنها آرام شود.

آیت الله طباطبایی‌نژاد عنوان کرد: بنابراین اگر انسانی کار خوبی انجام دهد، باید آن را تشویق کرد و در اینجا نیز خداوند به پیامبر می‌فرماید زمانی که صدقه و زکات مال خود را دادند، برای آنها دعا کند.

انتهای پیام. /

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha