جمعه ۱۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۵
آرامش واقعی انسان فقط با یاد خدا به دست می‌آید

حوزه/حجت الاسلام خدری گفت: آرامش واقعی انسان فقط با یاد خدا به دست می‌آید.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بوشهر، حجت‌الاسلام رضا خدری امام جمعه چغادک در خطبه‌های این هفته نماز جمعه با تبریک حلول ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان، همه ما میهمان خدا و ضیوف الرحمن هستیم، ماه مبارک رمضان، به نام خداست، همچنان که پیامبر خدا می‌فرماید: «قَدْ أَقْبَلَ إِلَیکُمْ شَهْرُ اللَّهِ».

وی بیان کرد: اما این سوال مطرح می‌شود که نوع پذیرایی خدا در میهمانی ماه رمضان‌ چیست؟ میهمانی و ضیافت بدون پذیرایی نیست، سؤال این است، حال که وارد مهمانی الهی می‌شویم چه غذایی به ما عطا می کنند که ما سیر بشویم؟ برای پاسخ به این پرسش باید به این نکته توجه کنیم که انسان ذاتاً موجودی سیری‌ناپذیر است و همیشه به دنبال بیشترین‌ها و بهترین‌ها است.

امام جمعه چغادک بیان کرد: این نیازها شامل مال، مقام، علم و لذت‌های مادی است، اما هیچ‌کدام نمی‌توانند انسان را به طور کامل سیر و آرام کنند، در واقع انسان سه شأن و سه جنبه دارد که هر جنبه هم غذای خاص خود را می‌طلبد.

حجت الاسلام خدری با بیان اینکه انسان دارای سه شأن اصلی است، تصریح کرد: شأن مادی، شأن عقلانی و شأن فطری سه شأن اصلی هستند، شأن مادی انسان، نیاز به غذاهای مادی مانند نان، گوشت و سبزیجات دارد، ولی شأن عقلانی انسان، نیاز به علم، معرفت و حکمت دارد، اما هیچکدام از این دو جنبه، پاسخگوی کاملی برای نیاز انسان نیستند، لذا باید راه دیگری برای آرامش واقعی انسان جستجو شود.

حجت الاسلام خدری ابراز کرد: شأن فطری انسان، جنبه‌ نیاز انسان به یاد خدا و ارتباط با خداست و تنها با تغذیه شأن فطری (یاد خدا) است که انسان به آرامش و سیری حقیقی می‌رسد، در واقع یاد خدا ضروری‌ترین و اصلی‌ترین نیاز انسان است و بدون یاد خدا، انسان نه تنها احساس کمبود می‌کند، بلکه از انسانیت واقعی نیز بهره‌ای نخواهد داشت، به تعبیر شهید مطهری، فقدان یاد خدا در تمدن غرب، نقطه ضعف اصلی آن و عامل فروپاشی آن است.

خطیب جمعه چغادک خاطرنشان کرد: در میهمانی ماه رمضان، خداوند با تغذیه جان‌ها با ذکر و یاد خود، مهمانانش را پذیرایی می‌کند، این پذیرایی معنوی، نیازهای عمیق روحی انسان را برطرف می‌کند و او را به آرامش حقیقی می‌رساند.

وی با اشاره به سالروز رحلت حضرت خدیجه(س) گفت: این حضرت نمونه‌ای کامل از زیست انسانی و عقلایی در بدترین وضعیت قابل تصور از حیات جاهلیت است، ایشان متخلق به فضایل اخلاقی و انسانی، تاجرِ درستکار و امانت‌دار، مستجمع عقل معاش و عقل معاد، برخوردار از هوش تجاری و ثروت فراوان، ساده‌زیستی، سخاوتمندی بی‌نظیر، اهل مسئولیت‌پذیری اجتماعی بود.

وی دیگر ویژگی‌های حضرت خدیجه(س) را یتیم‌نواز و سرپرست بی‌سرپرستان، محبوب‌ترین همسر برای پیامبر، مادر بهترین بانوی عالم، اولین زنی که به پیامبر ایمان آورد، همراه و پشتیبان مادی و معنوی جریان نبوت و رسالت، وفادار و فداکار و دلسوز، الهام‌بخش مقاومت، نماد صبر در راه حق، ایثارگر بودن عنوان کرد و ادامه داد: در واقع ترکیب بی‌نظیر عقلانیت، ایمان، اخلاق، مدیریت و عاطفه است که ایشان را به چهره‌ای فرازمان و همیشگی تبدیل کرده است.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

تا همایش یکصدمین سال بازتاسیس